Beste Crypto wallet

Als u investeert in cryptocurrency, heeft u een plaats nodig om uw geld op te slaan en een manier om cryptocurrencies te versturen of te ontvangen.

Een crypto portemonnee is het antwoord. Crypto portemonnees zijn er in vele vormen, waaronder web portemonnees, mobiel, desktop, papier, hersenen en hardware portemonnees. Sommige bureauportemonnees, die full nodes worden genoemd, bevatten een complete kopie van de blokketen voor de cryptocurrency. Bij lokale opslag heeft dit type portemonnee een lang synchronisatieproces bij het openen en creëert het een enorme hoeveelheid opgeslagen gegevens.

Een slankere versie is een lite portemonnee, ook wel een eenvoudige betalingsverificatie (SPV) portemonnee genoemd, die afhankelijk is van een volledige node die elders wordt gehost om transacties op de blockchain te valideren. Lite portemonnees zijn sneller en gebruiken minder schijfruimte op uw lokale opslag.

Wat zijn Crypto wallets?

Een crypto portemonneesleutel is een lange reeks van letters en cijfers die je portemonnee ontgrendelen. In sommige gevallen wordt een passphrase, een zaadje genaamd, bestaande uit een lange lijst van ongerelateerde woorden, gebruikt om je crypto portemonnee te ontgrendelen. Dit type portemonnee wordt een hiërarchische deterministische portemonnee genoemd, of een HD portemonnee.

In beide gevallen kan iedereen die je privé-sleutel kent of er toegang toe heeft, de valuta die in je crypto portemonnee is opgeslagen controleren – zelfs als ze geen toegang hebben tot je computer. Alleen de sleutel is nodig voor toegang. Uw sleutel wordt ook gebruikt om uw portemonneeadres te genereren.

Met HD-portemonnees kunnen meerdere portemonnee-adressen worden aangemaakt. Het portemonnee-adres is een ID die aan uw portemonnee is gekoppeld en die betalingen naar of van uw individuele portemonnee stuurt. De sleutel en het portemonnee-adres zijn gekoppeld.

Het portemonnee-adres kan worden gedeeld zonder de veiligheid van uw portemonnee in gevaar te brengen – in ieder geval met betrekking tot de sleutel. Er kunnen nog andere risico’s bestaan – zoals eventuele risico’s die voortvloeien uit het feit dat iemand weet dat u überhaupt een crypto portemonnee heeft, of dat een bepaald portemonnee-adres van u is, of dat een bepaalde betaling uit of naar uw crypto portemonnee is gegaan.

Soorten crypto wallets

Hete portefeuilles. Dit soort portemonnees maken gebruik van sleutels die zijn gemaakt of zijn opgeslagen op een apparaat dat toegang heeft tot het internet. Omdat de sleutels zijn gemaakt of zijn opgeslagen op een apparaat dat op afstand toegankelijk is, wordt een hot wallet beschouwd als het minst veilige type portemonnee, maar is ook het meest populair vanwege het nut en het gemak ervan.

Koude portemonnees. Koude portemonnees maken gebruik van sleutels die zijn gemaakt op een apparaat dat nooit toegang heeft gehad tot het internet. Voorbeelden van koude portemonnees zijn hardware portemonnees, zoals een draagbare USB-stick of smartcard-apparaat, papieren portemonnees (sleutels alleen geschreven op papier) of hersenportefeuilles, die gebruik maken van een zaadje gemaakt van een reeks woorden of een wachtwoord dat u kunt onthouden.

Gehoste portemonnees. Deze staan op een andere server die u niet controleert. Hacking kan gebeuren op elke server die toegang heeft tot het netwerk of die fysiek toegankelijk is, maar gehoste portemonnees creëren een aantrekkelijker doelwit dan een computer in je huis die je crypto portemonnee vasthoudt vanwege het aantal portemonnees op de server. U kunt een gehoste portemonnee beschouwen als vergelijkbaar met een bank – een derde partij die uw geld voor u vasthoudt – maar dan zonder de FDIC-verzekering of andere consumentenbeschermingen van banken.

Gedecentraliseerde portemonnees. Een gedecentraliseerde portemonnee betekent dat alleen u de sleutels van uw crypto portemonnee bezit en dat u de vrijheid heeft om overal ter wereld cryptocurrency met uw portemonnee te versturen of te ontvangen. Een gedecentraliseerde portemonnee garandeert geen volledige anonimiteit. Het betekent simpelweg dat u niet afhankelijk bent van een derde partij om uw cryptocurrency te versturen, te ontvangen of op te slaan, waardoor een deel van het veiligheidsrisico dat gepaard gaat met gehoste portemonnees wordt weggenomen.

Hardware vs. Software Crypto Portemonnees

Zowel hardware als software portemonnees slaan de informatie op die de beoordeling van uw crypto-activa op de blokketen mogelijk maakt: uw openbare en privé-sleutels.

Maar hardware portemonnees zijn fysieke items. Dit is vaak een USB-stick. Grootboek Nano S, Trezor en KeepKey zijn populaire namen in hardware portemonnees.

Hardware portemonnees worden door velen beschouwd als de meest veilige. Het zou de beste keuze kunnen zijn als u grote bedragen per keer investeert en niet van plan bent om regelmatig te handelen.

Software portemonnees zijn geen fysieke zaken. Deze portemonnees zijn programma’s of applicaties die u op uw computer of mobiele apparaat downloadt. Software portemonnees maken gebruik van encryptie om uw crypto activa te beschermen. Software portemonnees worden ook wel warme portemonnees genoemd, terwijl hardware portemonnees koude portemonnees worden genoemd.

Online platforms zijn een andere optie, die niet gedownload hoeven te worden en toegankelijk zijn via een internetbrowser.

Waar op letten bij het kiezen van een cryptowallet?

Voordat u uw keuze maakt, moet u eerst een paar factoren in overweging nemen bij het vinden van de juiste cryptowallet voor u.

Het maken van een back-up van uw sleutels. De sleutel van uw crypto portemonnee is de enige manier waarop u toegang heeft tot uw portemonnee en de valuta in uw portemonnee. Als u uw sleutel niet heeft, kunt u niet bij uw geld. Er is geen support desk om te bellen en geen e-mail hersteltool. Je hebt gewoon pech. Daarom wilt u direct een back-up van uw portemonneesleutel of zaad en deze op een veilige plaats bewaren.

2-factor authenticatie. 2-factor authenticatie, ook wel 2FA genoemd, kan een code zijn die naar uw telefoon wordt ge-sms’t of 2FA kan een duimafdruk vereisen – en het is een andere manier om te controleren of u toegang tot de portemonnee moet hebben. Als iemand je wachtwoord heeft laten kraken of je wachtwoord heeft weten te kraken via een aantal methoden, moet hij of zij nog steeds het tweede niveau van authenticatie doorlopen, meestal een code die naar je telefoon wordt gestuurd en die in een aanmeldingsveld moet worden ingevoerd voordat toegang tot de portemonnee wordt verleend.

Ondersteuning voor meerdere handtekeningen. In sommige gevallen is een crypto portemonnee eigendom van meerdere personen, zoals bijvoorbeeld zakenpartners. Ondersteuning voor meerdere handtekeningen betekent dat u de beveiliging van de portemonnee zo kunt instellen dat er meerdere sleutels nodig zijn voordat toegang wordt verleend. Dit voorkomt dat een persoon het geld op een ongeoorloofde manier uitgeeft of het geld naar een andere portemonnee overbrengt.

Ruilen als crypto portemonnee. Een groot aantal eigenaren van cryptocurrency hebben de Muntenbeurs of andere beurzen gebruikt als zowel een ruil als een crypto portemonnee. Coinbase heeft een handige keuze gemaakt omdat het 3 toonaangevende cryptocurrency’s ondersteunt en het mogelijk maakt om te betalen, te kopen, te verkopen of zelfs te handelen via het GDAX-platform.

Mobiele portemonnees. Hoewel handig, creëren mobiele crypto portemonnees een unieke set van potentiële beveiligingslekken. Ten eerste, telefoons gaan vaak verloren of zijn misplaatst. Bovendien, als de portemonneesleutel alleen op de telefoon is opgeslagen, kan een kapotte of zoekgeraakte telefoon een veel duurder ongeluk worden, waardoor uw portemonnee mogelijk permanent ontoegankelijk wordt.

Als 3e overweging biedt een mobiele portemonnee meer manieren om uw identiteit vast te stellen, door mogelijk uw telefoonnummer, portemonneesleutel of adres en uw geolocatie bloot te leggen. Als u ervoor kiest om een mobiele portemonnee te gebruiken, overweeg dan om de hoeveelheid valuta die u in die portemonnee bewaart te beperken en het saldo van uw cryptocurrency in een veiligere portemonnee te bewaren.

Multi-currency vs. single currency. Veel cryptocurrency bezitters bezitten meer dan 1 soort van cryptocurrency. Het onderhouden van een aparte portemonnee voor elk type valuta kan verwarrend worden. Er zijn nu portefeuilles beschikbaar die meerdere soorten valuta ondersteunen. Echter, sommige populaire cryptocurrency’s, zoals Ripple en Monero, worden niet goed ondersteund door de huidige multi-currency portemonnee-opties, waardoor de behoefte aan een aparte portemonnee voor deze valuta’s is ontstaan.

Beste Crypto wallets

Kijk eens naar Benzinga’s top-portemonnees voor hardware cryptocurrency portemonnees.

  1. Grootboek Nano S5

Het grootboekbedrijf heeft sinds de oprichting in 2014 grote stappen gezet. Het is perfect voor iedereen die serieus werk wil maken van het opslaan van cryptocurrency. Met een LED-display voor de validatie van de betaling en een PIN om te bevestigen, is het handapparaat handig en veilig.

Als een andere manier van beveiliging is Ledger Nano S ook voorzien van 2-factor-authenticatie. Het apparaat heeft een eigen besturingssysteem, BOLOS, dat Windows (7+), Mac (10.8+) en Linux ondersteunt. De hardware ondersteunt een veelvoud van de beste cryptocurrencies en is eenvoudig te bedienen via USB-compatibiliteit.

Het enige nadeel dat het apparaat heeft is dat uw computer moet worden aangesloten op het internet en alleen op Google Chrome moet draaien om alle toepassingen te laten werken. De website van het grootboek beschikt over meer dan 1.000.000 verkochte apparaten wereldwijd. U kunt het krijgen voor iets minder dan $ 100 op Amazon.

  1. 2. Trezor One

De Trezor One, van SatoshiLabs, is ontworpen en gemaakt in de Tsjechische Republiek door cryptocurrency advocates en een stellair cyber security team. In het Tsjechisch vertaalt Trezor zich letterlijk naar “kluis”.

Het Trezor-team wordt gecrediteerd met het ontwikkelen van de eerste hardware portemonnee voor cryptocurrencies met behulp van moderne cryptografie. Het biedt een LED-display voor een eenvoudig te gebruiken interface, evenals een PIN-code om toegang te krijgen tot de portemonnee. De apparaten bieden nog meer veiligheid en vragen u om 2-factor authenticatie te gebruiken bij de verificatie van uw aankoop.

De unieke hardware is compatibel met Windows, Mac en Linux en biedt meer dan 500 mogelijke alt-munten om vast te houden en te verhandelen. Net als elke andere hardware portemonnee, vereist het apparaat dat uw computer is aangesloten op het internet en verbonden is via USB. Op Amazon, kunt u het krijgen voor minder dan $ 100.

Kies de beste Crypto wallet voor jou persoonlijk

Een solide strategie om risico’s te beheersen is het beperken van het aantal fondsen dat toegankelijk is via minder veilige platforms, waaronder mobiele platforms en beurzen, terwijl u het grootste deel van uw fondsen achter slot en grendel en (verborgen en gecodeerde) sleutel in een veiligere portemonnee of een platform dat een betere privacybescherming biedt, houdt. U kunt er zelfs voor kiezen om meerdere portemonnees te hebben om het risico te beperken.