Bitcoin wallet

Als u investeert in cryptocurrency, hebt u een plek nodig om uw geld op te slaan en een manier om cryptocurrencies te verzenden of te ontvangen.

Een crypto-portemonnee is het antwoord. Crypto-portemonnees zijn er in vele vormen, waaronder web-, mobiele, desktop-, papieren en hardware-portemonnees. Ongeacht het type portemonnee dat u kiest, ze dienen allemaal dezelfde functie. Echter, afhankelijk van waar u uw cryptocurrency voor wilt gebruiken, werken sommige wallets beter dan andere.

Hardware vs. Software Crypto Portemonnees

Zowel hardware- als software-portemonnees slaan de informatie op die toegang verleent tot uw crypto-activa op de blockchain: uw publieke en privésleutels.

Hardware wallets zijn fysieke items (vaak een soort USB-stick). De Ledger Nano X, Trezor en KeepKey zijn populaire namen in hardware wallets.

Hardware wallets worden beschouwd als het meest veilige type portemonnee. Het is de beste keuze als u grote bedragen per keer belegt en niet van plan bent om regelmatig te handelen.

Software-portemonnees zijn applicaties die u downloadt op uw computer of mobiele apparaat. Software wallets gebruiken encryptie om uw crypto-activa te beschermen. Software wallets zijn ook bekend als hot wallets, terwijl hardware wallets cold wallets worden genoemd.

Online platforms zijn een andere optie, die niet hoeven te worden gedownload en kunnen worden benaderd via een internetbrowser.

Soorten Crypto-portemonnees

 • Warme portemonnees. Deze types van wallets gebruiken sleutels (een vorm van cryptografie, zoals een wachtwoord) die zijn gemaakt of opgeslagen op een apparaat dat toegang heeft tot het internet. Hot wallets bieden een hoog nut, maar worden vaak als minder veilig beschouwd dan koude wallets.
 • Koude portemonnees. Koude portemonnees gebruiken sleutels die zijn aangemaakt op een apparaat dat nooit toegang heeft gehad tot het internet. Koude portemonnees zijn ook bekend als hardware portemonnees, dat zijn portemonnees die zijn opgeslagen op fysieke apparaten.
 • Gehoste portemonnees. Deze staan op een andere server die u niet controleert. Gehoste portemonnees zijn een aantrekkelijk doelwit voor hackers, omdat gehoste portemonnees alle fondsen van de portemonnees op de server bewaren. Gehoste portemonnees bieden verschillende niveaus van bescherming, en sommige zijn zelfs verzekerd door derden, dus het is belangrijk om op de hoogte te zijn van wat uw gehoste portemonnee te bieden heeft.
 • Gedecentraliseerde portemonnees. Een gedecentraliseerde portemonnee betekent dat alleen u de sleutels van uw crypto-portemonnee bezit. Een gedecentraliseerde portemonnee garandeert echter geen volledige anonimiteit. Het betekent simpelweg dat u niet afhankelijk bent van een derde partij om uw cryptocurrency te versturen, ontvangen of op te slaan, waardoor sommige veiligheidsrisico’s van gehoste wallets worden beperkt.

Wat te zoeken in een Crypto Wallet

De grootste factor die u moet overwegen bij het kiezen van een crypto wallet is hoe u van plan bent uw crypto te gebruiken. Als u van plan bent om uw investering te kopen en te houden voor de lange termijn, is een hardware-portemonnee waarschijnlijk uw beste keuze.

Een goede strategie om risico’s te beheersen is om het aantal fondsen te beperken dat toegankelijk is via minder veilige platforms, zoals exchanges, terwijl u het grootste deel van uw fondsen in een meer veilige portemonnee ergens offline bewaart. U zou er zelfs voor kunnen kiezen om meerdere portemonnees te hebben om het risico te beperken.

Beveiliging

2-factor authenticatie. 2-factor authenticatie, ook wel 2FA genoemd, is een andere manier om uw identiteit te verifiëren bij het inloggen op uw crypto-portemonnee. Als iemand uw wachtwoord heeft of uw wachtwoord heeft weten te kraken via een van de vele methodes, moet hij nog steeds het tweede authenticatieniveau passeren, meestal een code die naar uw telefoon wordt gestuurd en in een inlogveld moet worden ingevoerd voordat toegang tot de portemonnee wordt verleend.

Ondersteuning voor meerdere handtekeningen. In sommige gevallen is een crypto-portemonnee eigendom van meerdere personen, zoals zakenpartners. Ondersteuning voor meerdere handtekeningen betekent dat u de beveiliging van de portemonnee zo kunt instellen dat meerdere sleutels nodig zijn voordat toegang wordt verleend. Dit voorkomt dat één persoon het geld op een ongeoorloofde manier uitgeeft of het naar een andere portemonnee overmaakt.

Portemonnee nut

Uitwisselingen als crypto-portemonnees. Een groot aantal cryptocurrency-eigenaren hebben Coinbase of andere exchanges gebruikt als zowel een exchange als een crypto-portemonnee. Coinbase is voor veel mensen de go-to, omdat het een verscheidenheid aan tokens heeft, betalingen, kopen, verkopen en zelfs handel mogelijk maakt via zijn GDAX-platform.

Mobiele portemonnees. Hoewel handig, creëren mobiele crypto-portemonnees een unieke set van potentiële beveiligingsproblemen. Ten eerste raken telefoons vaak kwijt of breken ze. Als de portemonnee sleutel alleen op de telefoon is opgeslagen, kan een kapotte of verloren telefoon uw portemonnee mogelijk permanent ontoegankelijk maken. Echter, sommige mobiele portemonnees zoals Coinbase en Argent bieden manieren om uw portemonnee te herstellen als er een ongeluk gebeurt.

Multi-valuta vs. enkele valuta. Veel cryptocurrency eigenaren bezitten meer dan 1 soort cryptocurrency. Het onderhouden van een aparte portemonnee voor elk type valuta kan verwarrend worden. Wallets zijn nu beschikbaar die meerdere soorten valuta ondersteunen.

Hardware Portemonnee Versus Exchange Opslag

Als u besluit om geen crypto-portemonnee te gebruiken om uw cryptocurrency te bewaren, dan zult u uw crypto-makelaar moeten vertrouwen om uw privésleutels te bewaren. Hoewel het bewaren van je crypto op een exchange niet aan te raden is, zijn exchanges zoals Coinbase en Gemini relatief veilig voor beveiligingsinbreuken. Grote beurzen zijn echter in het verleden geschonden, waaronder Binance en Bitfinex.

Hier zijn enkele van de voor- en nadelen die u moet overwegen wanneer u beslist of u een hardware crypto wallet gaat gebruiken:

Voordelen van het gebruik van hardware-portemonnees

 • Onmogelijk om gehackt te worden wanneer offline opgeslagen
 • Totale controle over uw crypto
 • Anoniemer dan crypto beurzen

Nadelen van het gebruik van hardware portefeuilles

 • Het kost tijd om je cryptocurrency van je hardware wallet naar een exchange te krijgen, dus je kunt het niet zo makkelijk verhandelen.
 • Hardware wallets kosten geld, terwijl de meeste software wallets gratis zijn.
 • Risico op verlies van de fysieke portemonnee

Beste hardware cryptocurrency portemonnees

Bekijk Benzinga’s top picks voor hardware cryptocurrency wallets.

1. Ledger Nano S

Het Ledger-bedrijf heeft grote stappen gemaakt sinds de oprichting in 2014. Het is perfect voor iedereen die serieus is over het opslaan van cryptocurrency. Met een LED-display voor betalingsvalidatie en een pincode om te bevestigen, is het handheld-apparaat handig en veilig.

Als een andere beveiligingsmethode beschikt de Ledger Nano S ook over 2-factor authenticatie. Het apparaat heeft een eigen besturingssysteem, BOLOS, dat Windows (7+), Mac (10.8+) en Linux ondersteunt. De hardware ondersteunt een veelvoud van de beste cryptocurrencies en is gemakkelijk te via USB compatibel.

Het enige nadeel dat het apparaat heeft, is dat uw computer verbonden moet zijn met het internet en alleen op Google Chrome moet draaien om alle applicaties te laten werken. De website van Ledger beroemt zich op meer dan 1.000.000 verkochte apparaten wereldwijd.

2. Trezor One

De Trezor One van SatoshiLabs is ontworpen en gemaakt in Tsjechië door voorstanders van cryptocurrency en een uitstekend cyberbeveiligingsteam. In het Tsjechisch betekent trezor letterlijk “kluis”.

Het Trezor-team heeft de eerste hardware-portemonnee voor cryptocurrencies ontwikkeld met behulp van moderne cryptografie. Het biedt een LED-display voor een gebruiksvriendelijke interface, evenals een PIN-code om toegang te krijgen tot de portemonnee. Voor nog meer veiligheid vraagt het apparaat u om 2-factor authenticatie te gebruiken bij het verifiëren van uw aankoop.

Het unieke stukje hardware is compatibel met Windows, Mac en Linux en biedt meer dan 500 mogelijke alt-coins om te bewaren en te verhandelen. Net als elke andere hardware-portemonnee, vereist het apparaat dat uw computer is aangesloten op het internet en verbonden via USB.

3. KeepKey

Een andere concurrent in de hardware-portemonnee ruimte is KeepKey. Gemaakt door een dochteronderneming van de Shaftshift-uitwisseling, benadrukt KeepKey de opmerkelijke verschillen die zijn apparaat heeft ten opzichte van zijn concurrenten. Gelanceerd in 2015, merkte KeepKey op dat haar veiligheidsmaatregelen veel sterker waren dan Trezor of Ledger.

We moeten nog iemand zien die dapper genoeg is om deze notie te bevestigen; echter, KeepKey heeft geen besturingssysteem. Het niet hebben van een besturingssysteem maakt een apparaat in wezen malware proof.

Het is bijna onmogelijk om een apparaat te infecteren met ingewikkelde instructies als dat apparaat niet beschikt over een besturingssysteem.

Terwijl veiligheid een voordeel blijft bij het gebruik van KeepKey, is een groot nadeel de beschikbaarheid van slechts 35 cryptocurrencies. Toch kan het apparaat niet eenvoudiger te gebruiken zijn door het in een van de USB-poorten van uw computer te pluggen.

4. Trezor Model T

Als je net iets meer geld wil uitgeven om je digitale activa te beveiligen, kijk dan naar Trezor’s Model T. De innovatieve tweede editie hardware crypto wallet van Satoshi Labs werd herontworpen voor beter gebruiksgemak en veiligheidsmaatregelen.

Het grootste verschil met het origineel zit in de gebruiksvriendelijke touchscreen interface. Het enige nadeel hiervan is dat het de enige manier is om met het apparaat te communiceren. Het Model T heeft dezelfde beschikbaarheid van ongeveer 500 verschillende munten, maar voegt meer beveiligingslagen toe. Om uw toestel zelfs via USB aan te sluiten, moet u een PIN invoeren.

U krijgt slechts één kans om een PIN in te voeren, aangezien elke keer dat u het onjuist invoert u voor een bepaalde periode tot de macht van 2 wordt vergrendeld. Naast zijn heersende stromingsveiligheid, komt Model T met een 12-woord zaadherstelkaart die u toestaat om een reservekopie van uw muntstukken te maken in het geval dat u uw wachtwoord vergeet.

Al met al lijkt Satoshi Lab’s Model T de favoriet te zijn, afgezien van het hogere prijskaartje.

Beste software cryptocurrency portemonnees

Een solide wallet is een must, maar 1e moet je een platform vinden om in cryptocurrency te handelen of te beleggen.

1. Coinbase

Coinbase wil dat iedereen – overal – gemakkelijk en veilig toegang heeft tot Bitcoin. Coinbase ziet cryptocurrency als de toekomst van geld en als een katalysator voor het creëren van een open financieel systeem over de hele wereld.

Vandaag vertrouwen meer dan 35 miljoen mensen in meer dan 100 landen op Coinbase om cryptocurrency te kopen, verkopen, opslaan, gebruiken en verdienen. Bovendien heeft Coinbase zijn eigen software-portemonnee, wat nog een extra niveau van veiligheid toevoegt.

Wat veel Coinbase-gebruikers echter niet weten, is dat ze de optie hebben om gratis Coinbase Pro (voorheen GDAX) te gebruiken. Dit is een geweldige optie voor gemiddelde of gevorderde gebruikers, en ik heb de voor-en nadelen hieronder geschetst.

Voordelen van Coinbase Pro

 • Handelskosten zijn een fractie van wat je zou betalen op Coinbase
 • Meer betrokken gebruikersinterface en handelsindicatoren
 • Mogelijkheid om markt- en limietorders in te stellen

Nadelen van Coinbase Pro

 • Sommige gebruikers kunnen de interface verwarrend vinden
 • Er zijn andere concurrenten met meer concurrerende tarieven

Een ander belangrijk aspect van Coinbase Pro is de grote veiligheid. Coinbase Pro houdt 98% van de fondsen die op het platform worden gestort in koude opslag, dus het is onmogelijk voor hackers om fondsen te stelen via een online aanval.

2. Gemini

Blijf op de hoogte van markttrends, bouw uw crypto-portefeuille en voer uw handelsstrategie uit met de gebruiksvriendelijke tools van Gemini. De Gemini app is een toonaangevende cryptobeurs voor zowel mobiele als pc-gebruikers.

U kunt altijd en overal asset prijzen en real-time marktprijzen volgen. De app maakt het eenvoudig om prijswaarschuwingen in te stellen, zodat u snel kunt handelen op prijsbewegingen voor individuele activa. Als u consistent uw crypto holdings wilt vergroten terwijl u het gemiddelde van uw inkoopprijs neemt, kunt u terugkerende aankopen plannen op bitcoin en andere cryptocurrencies.

En Gemini kan bogen op superieure cyberbeveiliging en bewaringsoplossingen. Maak een gratis account aan en doe uw 1e aankoop in slechts 3 minuten.

3. BlockFi

Met een BlockFi Interest Account (BIA), kan uw cryptocurrency tot 8,6% APY verdienen. Met de BlockFi Interest Account kun je rente verdienen op je crypto die je bij BlockFi bewaart. Meld je aan voor een account in minder dan 2 minuten, en begin dezelfde dag nog met het verdienen van rente op de crypto van je keuze. Rente wordt dagelijks opgebouwd en maandelijks uitbetaald.

De BlockFi Interest Account vereist geen minimum stortingssaldo om in aanmerking te komen om rente te verdienen. Opnames worden vaak dezelfde dag nog verwerkt, maar BlockFi houdt tot 7 dagen aan om een opname van een klantfonds te verwerken. Deze richtlijnen zullen veranderen en verbeteren naarmate het Interest Account product groeit en feedback van klanten wordt ontvangen.

Er zijn geen verborgen kosten, geen minimumsaldo’s en geen reden om te wachten.

Krijg de beste crypto wallet voor u

Er is niet één beste cryptocurrency wallet. De beste crypto wallet voor u hangt af van wat u van plan bent met uw crypto. Als u de meest veilige manier wilt om cryptocurrency te bewaren, dan is dat ongetwijfeld met een hardware wallet.

Als u op zoek bent naar een veilige manier om te communiceren met de groeiende gedecentraliseerde financiële industrie, kan Argent de beste keuze zijn om ethereum tokens te bewaren. Ze bieden toonaangevende beveiliging met een portemonnee die u daadwerkelijk rente kan opleveren op uw crypto.

Voor beginners die op zoek zijn naar een gemakkelijke en veilige manier om een grote verscheidenheid aan munten te kopen, zijn Gemini en Coinbase de beste opties. Als u op zoek bent naar een meer betrokken gebruikerservaring en minder dure kosten, moet u Coinbase Pro overwegen.

Probeer Gemini

Gemini bouwt crypto-producten om u te helpen uw bitcoin en cryptocurrency te kopen, verkopen en op te slaan. U kunt direct bitcoin en crypto kopen en toegang krijgen tot alle tools die u nodig heeft om de cryptomarkt te begrijpen en te beginnen met investeren, allemaal via één duidelijke, aantrekkelijke interface. Gemini Crypto Platform biedt uitstekende opties voor accountbeheer. U kunt uw account in een oogopslag beheren, uw rekeningsaldo 24-uurs veranderingen en procentuele veranderingen bekijken. Ga nu aan de slag met Gemini.