Mijn Reputatiemanagement

Mijn Reputatiemanagement 1 98% van de mensen zoekt informatie over anderen op het internet. Is dat erg? Helemaal niet, het biedt juist kansen om jezelf of jouw bedrijf te presenteren aan potentiële opdrachtgevers, werkgevers of andere mensen die meer over jou willen weten. Wanneer mensen informatie over jou of jouw bedrijf zoeken, dan kan je grotendeels zelf bepalen welke informatie over jou wordt weergegeven. Handig, want je wilt natuurlijk wel dat er een goed beeld over jou of jouw bedrijf wordt weergegeven.

Wij helpen jou om een realistische positieve online reputatie te krijgen, zodat mensen een goed beeld van jou of jouw bedrijf krijgen. Zo bepaal jij zelf wat er over jou op het internet te vinden is.

Wat is online reputatiemanagement?

Online reputatiemanagement is een strategie waarmee je op een heel praktische manier aan een positieve, realistische online reputatie werkt die overeenkomt met wie jij bent, wat jij doet en waar jij of jouw bedrijf voor staat. Door jouw online reputatie te managen vormen mensen zich een ‘goed en compleet’ beeld van jou of jouw bedrijf dat belangrijk kan zijn voor sollicitaties of de werving van nieuwe klanten. Zo zorg je ervoor dat waar jij voor staat en waar jij goed in bent ook uit jouw online reputatie blijkt.

Waarom is reputatiemanagement belangrijk?

Het is tegenwoordig gebruikelijk dat potentiële opdrachtgevers, klanten, recruiters, investeerders of andere mensen die meer over jou of jouw bedrijf willen weten als eerste het internet raadplegen. Wil je de touwtjes in eigen handen houden als het om jouw online imago gaat, dan is reputatiemanagement van groot belang.

Voordelen van reputatiemanagement:

Meer klanten, meer omzet

Doordat je laat zien wat jij en jouw bedrijf voor potentiële opdrachtgevers kan betekenen, vergroot je de kans dat jij die nieuwe opdracht binnenhaalt. Je laat zien waarom jij beter bent dan jouw concurrenten. Meer klanten betekent meer omzet.

Grotere kans op een nieuwe baan

Jouw online informatie is jouw online CV. Niet alleen jouw LinkedIn profiel, maar juist alle andere informatie over jou op het internet, zoals een eigen website, blogs of artikelen, kan de doorslag geven tijdens een sollicitatie. Je laat online zien wat je in huis hebt. Zo vergroot je de kans op die nieuwe baan of uitnodiging door een recruiter.

Laat jouw visie zien

Jij hebt een visie in jouw vakgebied; jij bent de expert. Door consequent in al jouw online uitlatingen datgene waar jij voor staat uit te dragen, versterk je jouw positie. Je kan denken aan een opiniestuk, blog, interviews of referenties.

Voor wie is reputatiemanagement geschikt?

Voor iedereen die de touwtjes in eigen handen wil houden als het om zijn online imago gaat is reputatiemanagement van groot belang. Denk hierbij aan:

  • Een ZZP’er of ondernemer die zichzelf of zijn bedrijf online wil profileren, zijn doelgroep wil bereiken en wil laten zien wat hem of haar onderscheidt van de concurrent. Zo genereer je meer omzet doordat je klanten en opdrachten binnenhaalt.
  • Denk hierbij aan een professional of sollicitant die zich goed in de markt wil zetten voor toekomstige werkgevers en recruiters. Laat zien wat je in huis hebt. Zo krijg jij die nieuwe droombaan.
  • Publieke personen, zoals politici, een zanger of CEO’s, die invloed willen hebben op hoe zij online neergezet worden. Zo straalt jouw online reputatie jouw visie en dat waar je voor staat uit.

Zelf doen of laten doen?

Wil je aan de slag met jouw online reputatie, dan kan je er voor kiezen om dit zelf te doen of om dit om dit te laten doen.

Zelf jouw online reputatie managen

Als je zelf met jouw online reputatie aan de slag wilt gaan, kan je alle gratis tips die op Mijn Online IDentiteit staan goed gebruiken. Tevens kunnen de door ons speciaal ontwikkelde producten jou hierbij helpen, zoals Mijn Website of Mijn Profielpagina , Mijn Verhaal en Mijn Zoekmachine Reputatie.

Professioneel reputatie consult

Weet je niet waar je moet starten en wil je graag op weg geholpen worden? Vraag dan een professioneel consult aan. Wij analyseren hoe jouw online reputatie er nu uitziet en wat je wilt bereiken. Je krijgt praktisch advies op maat en we geven concrete handvatten en tips om direct zelf aan de slag te gaan. Klik hier voor meer informatie.

Laat ons jouw online reputatie managen

Het managen van jouw online reputatie kost veel tijd en vraagt ook om een expertise op dit gebied. Wil je het managen van jouw online reputatie uitbesteden, maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met ons. Wij bespreken hoe jouw online reputatie er nu uitziet en wat je wilt bereiken. Daarna maken we een plan op maat en managen we jouw online reputatie.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe wij jouw online reputatie kunnen managen.

Neem contact met ons op

 

Over Mijn Online IDentiteit

Mijn Online IDentiteit helpt particulieren, (zelfstandige) professionals en bedrijven om hun online identiteit en -reputatie te managen. Jaarlijks maken meer dan 360.000 unieke bezoekers gebruik van de praktische tips op Mijn Online IDentiteit. Mijn Online IDentiteit is daarmee het grootste platform in Nederland op dit gebied.

Volg ons op social media voor de laatste tips