Beste password manager

De beste password managers die we hebben getest, besparen je tijd en helpen je online veilig te blijven

Als je één van de beste wachtwoordbeheerders gebruikt, wordt je leven zowel gemakkelijker als veiliger. Je hoeft niet voor al je online accounts een uniek, lang en complex wachtwoord te onthouden.

Elke wachtwoordbeheerder onthoudt je wachtwoorden voor je, waardoor je risico wordt verkleind bij een grootschalige data lek, en genereert snel nieuwe, sterke wachtwoorden, zodat je nooit een ander hoeft te gebruiken. Het enige wachtwoord dat je moet onthouden, is het enkele “hoofd” wachtwoord voor de wachtwoordbeheerder zelf.

Al deze wachtwoordbeheerders beveiligen je gegevens, op je computer en in de cloud, met de zwaarste vorm van codering die tegenwoordig veel wordt gebruikt. Ze hebben allemaal software voor Windows, macOS, Android en iOS.

Ze kunnen allemaal op een onbeperkt aantal apparaten worden geïnstalleerd voor een enkele (meestal betaalde) account en kunnen een onbeperkt of bijna onbeperkt aantal wachtwoorden opslaan.

De meeste bieden een tweefactor authenticatie optie voor hoofdwachtwoorden. Maar niemand kan je hoofdwachtwoord voor je herstellen als je het vergeet, hoewel sommigen je dat wachtwoord laten resetten naar iets anders.

Wat zijn de beste wachtwoordmanagers?

We hebben verschillende services uitgebreid getest, gericht op gebruikerservaring, platformondersteuning, beveiliging en algehele prestaties. We denken dat LastPass de beste wachtwoordbeheerder is vanwege het gebruiksgemak, gepastheid, de veiligheid en de prijs.

LastPass heeft het beste gratis versie van elke wachtwoordbeheerder. Het omvat onbeperkte synchronisatie tussen al je apparaten, automatisch invullen en basisverificatie met twee factoren (2FA). Dit is alles wat de meeste gebruikers nodig hebben, en ze hoeven geen cent te betalen.

De betaalde laag van LastPass voegt gecodeerde online opslag, geavanceerde 2FA, dark-web-monitoring van je accounts en noodtoegang voor je vrienden en dierbaren toe. Met 30 Euro per jaar is het niet duur, en het gezinsabonnement dekt maximaal zes personen voor 40 Euro per jaar.

De beste password managers vergelijken

  1. LastPass Lastpass logo3

De beste wachtwoordbeheerder in het algemeen

Platformen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS | Beperkingen van de gratis versie: beperkt delen van wachtwoorden, weinig 2FA-opties | Twee-factor-authenticatie: Ja | Browser-plug-ins: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge, Opera | Formulier invullen: Ja | Pincode voor mobiele app ontgrendelen: Ja | Biometrische login: Face ID, Touch ID op iOS en macOS, de meeste Android- en Windows-vingerafdruklezers

Pluspunten Lastpass

+ Functierijke gratis versie

+ Uitgebreide tweefactor authenticatie-opties

+ Goed, consistent ontwerp over het algemeen

+ Uitstekende prijsstelling voor het gezinsabonnement

Minpunten Lastpass

– Kale stand-alone desktop-apps

Over Lastpass

LastPass is onze keuze voor de beste wachtwoordbeheerder vanwege het gebruiksgemak, de ondersteuning voor alle belangrijke platforms, het brede scala aan functies en de uitstekende gratis versie.

De gratis versie van LastPass synchroniseert met een onbeperkt aantal apparaten en heeft bijna net zoveel functies als de betaalde versie, zoals een wachtwoordgenerator, onbeperkte wachtwoorden en veilige opslag. Het is misschien wel dé wachtwoordbeheerder die je nodig heeft.

De betaalde versie voegt ondersteuning toe voor fysieke tweefactor authenticatiesleutels, biedt 1 GB online bestandsopslag en darkweb-bewaking van je accounts en geeft je toegang tot premium technische ondersteuning. De jaarlijkse prijs van de betaalde versie is de afgelopen jaren van 12 naar 30 Euro gestegen, maar het is nog steeds redelijk goedkoop.

Je hoeft geen applicatie op je computer te installeren om LastPass te gebruiken. In plaats daarvan kan de software volledig in browserextensies en in de volledige web interface leven.

Er zijn desktoptoepassingen voor Windows en Mac, met enkele beperkingen. Ondertussen is de LastPass Pocket-optie voor alleen een lokaal netwerk voor Windows en Linux stopgezet, evenals het invullen van wachtwoorden voor Windows-toepassingen.

Lees hier meer informatie over Lastpass.

  1. Keeper

Keeper password manager

Een wachtwoordbeheerder met eersteklas beveiliging

Platformen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS | Beperkingen van de gratis versie: één apparaat | Twee-factor-authenticatie: Ja | Browser-plug-ins: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge, Opera | Formulier invullen: Ja | Pincode voor mobiele app ontgrendelen: Nee | Biometrische login: Face ID, Pixel Face Unlock, Touch ID op iOS & macOS, Windows Hello, de meeste Android-vingerafdruklezers

Pluspunten Keeper

+ Strakke, gestroomlijnde look

+ Solide, no-nonsense apps, browserextensies en web interface

+ Zeer sterke beveiliging

+ Voordelige betaalde versie

Minpunten Keeper

– Vult persoonlijke gegevens niet automatisch in

Over Keeper

Keeper is snel en volledig uitgerust, heeft een robuuste web interface, slaat alle soorten bestanden en documenten op, biedt misschien wel de beste beveiliging van elke wachtwoordbeheerder en heeft een premium service die goedkoper is dan zowel Dashlane als LastPass. De gratis versie geeft je alles behalve synchronisatie tussen apparaten.

De afweging voor die verbeterde beveiliging is een beetje lastig. Keeper kiest ervoor om geen bulkwachtwoordwisselaar te hebben en je kunt geen pincode maken om snel toegang te krijgen tot de mobiele app. Als je een oudere telefoon hebt die je vingerafdruk of je gezicht niet kan lezen, moet je elke keer het volledige hoofdwachtwoord invoeren.

Voor een extra 25 euro per jaar controleert Keeper het internet op ongeoorloofd gebruik van je persoonlijke gegevens. Het biedt ook een beveiligde berichtenservice; je kunt beide krijgen plus de premium wachtwoordbeheerder en 10 GB veilige cloudopslag voor 80 Euro per jaar.

Lees hier meer informatie over Keeper

  1. Dashlane

De beste desktop-app-interface voor wachtwoordbeheer Dashlane wachtwoord manager

Platformen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS | Beperkingen van de gratis versie: één apparaat; 50 wachtwoorden max | Twee-factor-authenticatie: Ja | Browser-plug-ins: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge | Formulier invullen: Ja | Pincode voor mobiele app ontgrendelen: Ja | Biometrische login: Face ID, Pixel Face Unlock, Touch ID op iOS en macOS, sommige Android- en Windows-vingerafdruklezers

Pluspunten Dashlane

+ Intuïtieve interface op alle platforms

+ Ingebouwde, onbeperkte VPN-service

+ Optionele identiteitsbescherming

Minpunten Dashlane

– Vrij duur

– Web interface is beperkt

Over Dashlane

Dashlane komt overeen met LastPass in platformondersteuning en heeft betere desktopsoftware. De geweldige functie blijft de bulkwachtwoordwisselaar die honderden wachtwoorden tegelijkertijd kan resetten, hoewel de sites die dit ondersteunen niet de bekendste zijn.

De wachtwoordbeheerder is goed ontworpen, gemakkelijk te gebruiken en uitstekend in het invullen van je persoonlijke gegevens in online formulieren. Een scanner gaat door je e-mail inbox om online accounts te vinden die je misschien bent vergeten.

Het nadeel van Dashlane is de hoge prijs. Het Premium-abonnement is 50 Euro per jaar, terwijl het gratis abonnement van Dashlane beperkt is tot 50 sets inloggegevens en je niet kunt synchroniseren tussen apparaten.

Aan de positieve kant heeft het Premium-abonnement dark-web-monitoring en onbeperkte VPN-service. Het Premium Plus-abonnement (110 Euro per jaar) voegt kredietbewaking, hulp bij identiteitsherstel en identiteitsdiefstalverzekering toe tegen spotprijzen. Al met al kunnen deze functies voor beheer zonder wachtwoorden de hoge prijzen rechtvaardigen.

Lees hier meer informatie over Dashlane

  1. 1Password

Beste voor Mac- en iOS-gebruikers  1password

Platformen: Windows, Mac, iOS, Android. Linux, Chrome OS, Darwin, FreeBSD, OpenBSD | Beperkingen van de gratis versie: geen gratis versie meer | Twee-factor-authenticatie: Ja | Browser-plug-ins: Chrome, Firefox, Safari, Edge, Brave | Formulier invullen: Ja | Pincode voor mobiele app ontgrendelen: Ja | Biometrische login: Face ID, Pixel Face Unlock, Touch ID op iOS & macOS, Windows Hello, de meeste Android-vingerafdruklezers

Pluspunten 1Password

+ Reismodus houdt nieuwsgierige blikken buiten

+ Sterke organisatorische tools

+ Geheime sleutelcodering

Minpunten 1Password

– Zwakke mobiele ervaring

– Verouderd ontwerp op desktop

Over 1Password

1Password biedt een betere ervaring op Mac- en iOS-gebruikers dan op Android- of Windows-gebruikers, maar het ontwerp en de gebruikersinterface lijken achterhaald op alle desktop- en mobiele apps.

De browserextensies van 1Password voor Brave, Chrome en Firefox, genaamd 1Password X, zijn echter geweldig. Ze verbeteren de desktopervaring en werken rechtstreeks met webbrowsers in plaats van met besturingssystemen. Ze breiden 1Password ook uit naar Chromebook- en Linux-gebruikers, hoewel er onlangs een bètaversie van een 1Password Linux-applicatie beschikbaar is gekomen.

De geweldige functie van 1Password is een reismodus die gevoelige gegevens van je apparaten verwijdert (je krijgt ze later terug), zodat nieuwsgierige grensbewakingsagenten deze niet kunnen vinden. 1Password heeft ook geweldige mogelijkheden om formulieren in te vullen en echte tweefactor authenticatie.

1Password vraagt ​​nieuwe gebruikers om zich aan te melden voor een jaarlijks Cloud abonnement van 30 euro , hoewel Mac-gebruikers voor 60 Euro de oudere zelfstandige applicatie kunnen kopen waarmee ze apparaten lokaal kunnen synchroniseren. Helaas is de beperkte gratis versie van 1Password niet meer leverbaar.

Lees hier meer informatie over 1Password

  1. RoboForm

RoboForm: Learn more...

Eenvoudig, maar betrouwbaar en niet duur

Platformen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome OS | Beperkingen van de gratis versie: één apparaat; geen 2FA | Twee-factor-authenticatie: Ja | Browser-plug-ins: Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge, Opera | Formulier invullen: Ja | Pincode voor mobiele app ontgrendelen: Ja | Biometrische login: Face ID, Touch ID op iOS & macOS, Windows Hello, Pixel Face Unlock, de meeste Android-vingerafdruklezers

Pluspunten RoboForm

+ Robuuste invulling van formulieren

+ Relatief goedkoop

+ Aantrekkelijke mobiele apps, web interface

Minpunten Roboform

– Onintuïtieve desktop-apps

– Kenmerken komen niet overeen met de beste rivalen

Over Roboform

RoboForm bestaat al sinds 1999, maar de onlangs vernieuwde web interface en mobiele apps zijn modern en responsief. De desktop-app voelt nog steeds een beetje onwennig aan, maar behoudt de beroemde uitstekende formulierinvulling van RoboForm.

RoboForm biedt nogal wat functies, zoals het delen van wachtwoorden, tweefactor authenticatie en een wachtwoordgenerator. Hun functionaliteit is een beetje beperkt in vergelijking met sommige andere wachtwoordbeheerders, maar ze doen het werk.

De gratis versie werkt goed en bevat de meeste RoboForm-functies. Het synchroniseert echter niet op meerdere apparaten. Met een adviesprijs van 20 Euro per jaar, is de premiumversie van RoboForm goedkoper dan bijna elke andere wachtwoordbeheerder, en misschien wel iets voor iemand die op zoek is naar de basisprincipes voor een kleine prijs.

Lees hier meer informatie over RoboForm

Hoe je de beste wachtwoordbeheerder voor jouw kiest

De meeste van deze wachtwoordbeheerders hebben dezelfde essentiële functies. Maar je ontdekt de verschillen als je naar hun extra functies gaat.

Sommige van deze wachtwoordbeheerders, zoals Dashlane, 1Password en Keeper, waarschuwen je voor de laatste datalekken, soms tegen een meerprijs. Velen bieden aan om je persoonlijke gegevens, creditcardnummers en andere veelgebruikte informatie op te slaan, zodat ze snel online formulieren voor je kunnen invullen. (Het is veiliger dan websites van winkels die je creditcardgegevens laten opslaan.)

De Mac- en iOS-apps van 1Password zijn over het algemeen meer up-to-date gehouden dan in de Android- en Windows- applicaties. Het is misschien de beste keuze als je uitsluitend Apple-apparaten gebruikt, maar de andere wachtwoordbeheerders werken prima op alle platforms.

De grootste beslissing die je moet nemen, is of je wilt dat jouw wachtwoorden lokaal op je eigen computers en mobiele apparaten worden opgeslagen, of in de cloud op de servers van iemand anders. Elke benadering heeft voor- en nadelen.

Cloud vs. lokaal beheer

1Password biedt je de mogelijkheid om jouw “kluis” met wachtwoorden en andere gevoelige informatie lokaal op te slaan en te synchroniseren (met andere woorden, alleen op je eigen apparaten) zonder de cloud servers van de service te gebruiken. (LastPass heeft zijn Pocket-optie beëindigd die dat ook deed.)

Voor Keeper is lokale synchronisatie de standaardoplossing, maar het is niet moeilijk om je Dropbox-, iCloud- of ander accounts in te stellen om online te synchroniseren. De optie voor een externe cloud account is standaard voor Enpass, hoewel het van plan is om een ​​lokale synchronisatiefunctie toe te voegen.

Het lokaal synchroniseren van je wachtwoorden heeft een beveiligingsvoordeel, omdat geen van de gegevens het internet hoeft te bereiken. Als je de volledige controle wilt behouden, is dit de juiste keuze.

Het nadeel is dat het lastig kan zijn om de wachtwoorden op al je apparaten te synchroniseren. Bij sommige services kun je dit doen via een lokaal netwerk, zoals een Wi-Fi-netwerk. Je kunt de wachtwoordkluis ook op een USB-stick plaatsen en deze van de ene computer naar de andere leiden.

Veel handiger zijn wachtwoordbeheerders in de cloud. Deze services bewaren gecodeerde kopieën van je kluis op hun eigen servers, zorgen ervoor dat al je apparaten altijd worden gesynchroniseerd en versleutelen de transmissies tussen je apparaten en hun servers.

Het risico, hoewel klein, is dat een van de cloud gebaseerde services kan worden geschonden en dat je wachtwoorden in het wild worden vrijgegeven. (LastPass heeft een paar gedocumenteerde beveiligingsproblemen gehad, die allemaal snel werden opgelost, zonder wachtwoorden te verliezen.)

Als een wachtwoordbeheerder zijn werk goed doet, slaat hij al je wachtwoorden op in een gecodeerde indeling, en je hoofdwachtwoord alleen als een “hash” die het resultaat is van een onomkeerbaar wiskundig proces.

Wachtwoord managers

Of het nu lokaal of in de cloud gesynchroniseerd is, een wachtwoordbeheerder plaatst al je eieren als het ware in één mand, tenzij je meer dan één wachtwoordbeheerder gebruikt. Maar voor de meeste mensen wegen de aantoonbare beveiligingsvoordelen van het gebruik van een wachtwoordbeheerder ruimschoots op tegen de nadelen.

LAATSTE WACHTWOORD NIEUWS EN MELDINGEN

– Google startte 17 Android-apps uit de Play Store voor het herbergen van de Joker-wachtwoord stelende malware.

– Een scam-e-mail biedt je een gratis upgrade naar Windows 10, maar deze probeert alleen je wachtwoord te stelen.

– Duizenden Democratische campagnevrijwilligers waren het doelwit van een Emotet-gerelateerde phishing aanval.

Keeper is een goede tweede voor de beste wachtwoordbeheerder. Met de gratis versie kun je je apparaten niet synchroniseren, maar de goedkope premiumversie (30 euro per jaar) komt goed overeen met LastPass. Keeper heeft ook een sterke focus op de privacy en veiligheid van gebruikers.

Onze vorige topkeuze, Dashlane, heeft een geweldige desktop applicatie en kan honderden wachtwoorden tegelijkertijd wijzigen. Maar de gratis versie van Dashlane is zeer beperkt en het betaalde abonnement is prijzig, namelijk €50,- per jaar.

1Password (30 euro per jaar), een oude favoriet van Mac-gebruikers, heeft geen gratis versie, maar het is een sterke kanshebber als je een Apple-levensstijl leidt. Windows- en Android-gebruikers die veel reizen, moeten 1Password overwegen vanwege de unieke reismodus, die opgeslagen wachtwoorden tijdelijk kan verwijderen om ze te beschermen tegen snoopy grenswachten.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: