Beste urenregistratie software

Als zelfstandige ondernemer zijn er verscheidene redenen om je uren bij te houden. Op een correcte manier je uren verantwoorden en registreren is onder andere van belang voor de Belastingdienst. Bovendien is het ook van belang om te weten dat de aantal gerekende uren voor klanten niet worden overschreden. Voor het registeren van de gewerkte uren zijn handige apps beschikbaar maar welke past bij jou? Hieronder vind je de top drie van onze favorieten.

De 5 beste urenregistratie apps

monday.com

Monday

Monday.com is een eenvoudige applicatie waarin je, jouw projecten en planningen overzichtelijk kunt vastleggen en beheren. Het is een gemakkelijk te gebruiken platform. Je kunt eenvoudig sjablonen gebruiken of ze zelf maken en het helikopteroverzicht van de app maakt de klus veel overzichtelijker. Het beste van Monday.com is dat de app nu ook in het Nederlands beschikbaar is. Je kunt eenvoudig jouw uren invoeren vanuit jouw agenda en ook reiskosten registreren. Facturering is ook optie vanuit de mobiele applicatie. Andere hoogtepunten van maandag zijn:

 • Documentatie opslaan is eenvoudig
 • Vanuit je agenda uren invoeren
 • Per gebruiker overzichtelijke rapportage

Bekijk Monday.com

 

Rompslomp

Rompslomp

Om je urenregistratie, sortering, goedkeuring of doorbelasting te verwerken is de app Rompslomp een gebruikersvriendelijke optie om dit te doen. Je kunt naar eigen inzicht verscheidene opties instellen die worden aangeboden. Het proces is geheel geautomatiseerd van urenregistratie tot facturatie. Met behulp van de app gaat het goedkeuren van de urenstatus ook gemakkelijk. Door de geïntegreerde mogelijkheden van deze app kan het langs verscheidene partijen gaan op een foutloze en snelle manier. Indien je verscheidene werknemers in dienst hebt is het ook erg gemakkelijk met Rompslomp om met timesheets te werken. Bovendien biedt Rompslomp:

 • Optie voor persoonlijke support
 • Een plan voor ieders budget
 • Een scala aan integratiemogelijkheden

 

e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl is gemaakt vanuit de visie van de ondernemer. Je zult merken dat de invoerschermen, menuopties en algemene gebruikerservaring van het boekhoudprogramma intuïtief werken. Bovendien pas je invoerschermen en menuopties naadloos aan op jouw situatie. In de support omgeving vind je verscheidene videotrainingen, handleidingen, antwoord op honderden vragen en kun je, je inschrijven voor een klassikale training. e-Boekhouden.nl biedt verschillende opties aan waaronder boekhouden, factureren, offertes, urenregistratie, relatiebeheer, voorraadbeheer en nog veel meer. Daarnaast kun je als klant gebruik maken van innovatieve functies zoals het automatisch koppelen van je bank, scan & herken, mail en een app voor op je smartphone of tablet.

 • 100% gratis voor startende ondernemers
 • Ongekend eenvoudig in gebruik
 • Deskundige & razendsnelle helpdesk
 • Erkend door de Belastingdienst

Bekijk E-Boekhouden.nl

Waarom tijdregistratie software?

Hoewel het als een extreme vorm van micromanagement klinkt, is het bijhouden van jouw gewerkte uren de sleutel tot een gezonde en goed georganiseerde bedrijfsvoering. Er zijn verscheidene redenen waarom het opnemen van jouw uren zo belangrijk is en we delen ze graag met jou.

 1. In de eerste plaats is het vastleggen van jouw uren de basis voor het correct opmaken van facturen voor jouw klanten. Door jouw uren nauwkeurig vast te leggen, kun je, je factuur later gemakkelijk verzenden. Je weet zeker dat je geen verkopen misloopt en dat je aan een bepaalde klant niet te veel uren besteedt.
 2. Zoals hierboven vermeld, weet je door jouw uren nauwkeurig bij te houden, dat je niet te veel uren aan een bepaalde klant zult besteden. Dit voorkomt onnodige discussies en verspilt geen kostbare tijd. Mocht een klant toch nog vragen of twijfels hebben over gefactureerde uren, dan kunnen ze deze snel en eenvoudig bespreken.
 3. Ten derde heeft het constant bijhouden van jouw uren ook het voordeel dat je kunt zien hoe efficiënt jouw bedrijf werkt. Je krijgt een duidelijk beeld van de uren die je besteedt aan bijvoorbeeld consultancy, administratie en training in vergelijking met de werkelijk betaalde uren. Er moet een goede balans zijn tussen deze twee en tijdregistratiesoftware kan hier een beduidende bijdrage aan leveren.

 

Beste gratis tijdregistratie software

Benieuwd hoe tijdregistratiesoftware eigenlijk werkt? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van de gratis proefperiode die de verscheidene softwarepakketten bieden. Gedurende deze periode kun je de door u gekozen software volledig testen en ontdekken welke het beste bij je past. Vaak is de proefperiode ongeveer 14 dagen, meer dan genoeg tijd om alle tips en trucs van de relevante tijdregistratiesoftware onder de knie te krijgen.

1. De werkdag begint
Zodra je werkdag begint, kun je beginnen met het opnemen van je uren. Elke taak op jouw werkdag kost tijd en het is belangrijk dat je deze opschrijft. Dit omvat ook pauzes, lunchafspraken, vergaderingen en werkelijk gewerkte uren voor de klant. Maar wat is de beste methode om hiermee te beginnen?

2. Tijdregistratiesoftware
Afhankelijk van de software die je gebruikt, weet je welke gegevens je kunt invoeren door jouw uren en die van jouw medewerkers vast te leggen. Vaak creëer je eerst een taak. Dit is de taak waaraan je momenteel werkt. Dit kunnen verschillende taken zijn, afhankelijk van juw functie. Hoe specifieker je dit doet, hoe beter je de uren kunt bijhouden en uiteindelijk kunt factureren.

Voeg taken toe

Vaak kun je taken reserveren die zijn gemaakt in een project waaraan je werkt. Je kunt per klant of per opdracht een project aanmaken. Dan kun je ook van tevoren afspreken hoeveel uur je aan elk project wilt besteden.

Voer uren in

Als de uren echt zijn gemaakt, voer ze dan in. Om per project duidelijk te hebben hoeveel uur eraan besteed is kun je dit per taak doen. Zo krijg je een duidelijk overzicht dat je uiteindelijk kunt overhandigen aan de belastingdienst.

Informatie over jouw gewerkte uren

Ten slotte kunt je jouw uren factureren met jouw tijdregistratiesoftware. De software geeft je een duidelijk overzicht zodat communicatieproblemen zich op dat gebied niet voordoen.

Voordelen van de beste tijdregistratie-apps

De tijdstempel is een link naar externe systemen

Met behulp van tijdregistratiesoftware koppel je eenvoudig externe systemen zoals jouw facturatiesysteem aan. Op die manier hoef je niet langer handmatig informatie in te voeren en besteed je er niet onnodig veel tijd aan. Met behulp van de door jou gekozen tijdregistratiesoftware kun je nu veel efficiënter en met de mogelijkheid van minder fouten werken. Dit geeft duidelijkheid aan jouw kant maar ook aan de kant van de klant.

Voorkom kostbare fouten

Door gebruik te maken van tijdregistratiesoftware weet je precies hoeveel uur je aan welke werkzaamheden en aan welke opdrachtgever besteedt. Zo laat je een klant niet onnodig meer of minder betalen dan hij moet betalen. Er ontstaan ​​geen onnodige misverstanden en er wordt een prettige werkomgeving gehandhaafd. Ook als je medewerkers hebt die hun uren moeten opnemen, is er geen ruimte voor discussie en is er gegarandeerd een prettige werkrelatie.

Hoe kom je erachter welke tijdstempel-app het beste bij jou past?

Het is duidelijk dat het vastleggen van de uren belangrijk is. Maar welke urenregistratie app is het beste voor jouw bedrijf? We helpen je graag met het oplossen van dit probleem. Gebruik onze urenregistratie vergelijker om erachter te komen welke applicatie het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Afhankelijk van jouw wensen kun je de verscheidene pakketten filteren om er eenvoudig achter te komen welke software het beste bij jouw bedrijf past.

 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: