10 dingen die je moet weten voordat je in Bitcoin investeert

Het investeren in cryptocurrency wordt steeds populairder. Tussen de meer dan 10.000 verschillende cryptovaluta’s, is Bitcoin de bekendste. Daarom kiezen veel investeerders ervoor om geld in Bitcoin te steken. Er zijn echter wel een paar zaken die je moet weten voordat je daadwerkelijk in Bitcoin investeert. Deze zaken zullen we je in dit artikel in details uitleggen.

1.    Verschil tussen de euro en Bitcoin

Voordat je Bitcoin aanschaft, moet je weten dat je niet dezelfde bescherming heeft als wanneer je Amerikaanse dollars gebruikt. Je moet je er dan ook van bewust zijn dat oplichters vragen om ze met cryptocurrency te betalen, omdat ze weten dat dergelijke betalingen over het algemeen onomkeerbaar zijn.

Het feit dat cryptocurrencies digitaal zijn, is niet het enige belangrijke verschil tussen cryptocurrencies en traditionele valuta zoals de euro of Amerikaanse dollars. Cryptocurrencies worden namelijk niet ondersteund door een overheid.

Cryptocurrencies zijn niet verzekerd door de overheid zoals bankdeposito’s. Dat betekent dat cryptocurrencies die online zijn opgeslagen niet dezelfde bescherming hebben als geld dat op een bankrekening wordt gestort. Als je cryptocurrency opslaat in een digitale portemonnee die door een bedrijf wordt verstrekt en het bedrijf failliet gaat of wordt gehackt, kan de overheid mogelijk niet optreden en kan het je niet helpen het geld terug te krijgen zoals het zou kunnen met het geld dat bij banken of kredietverenigingen ligt.

2.    Bitcoin is nog redelijk nieuw

Bitcoin is een experimentele nieuwe valuta die actief wordt ontwikkeld. Hoewel het elke dag minder en minder experimenteel wordt naarmate het gebruik ervan toeneemt, moet je in gedachten houden dat Bitcoin een nieuwe uitvinding is die speelt op een terrein dat tot nu toe nog nooit is onderzocht. Als gevolg hiervan kan zijn toekomst door niemand 100% worden voorspeld.

3.    Bitcoin verkrijgen op verschillende manieren

Aangezien Bitcoin erg populair is, kun je het op verschillende manieren verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van platforms als Immediate Edge of Binance. Hiermee kun je eenvoudig handelen in Bitcoin, nadat je een account hebt aangemaakt. Zo helpt Bitcoin Evolution je met de meest eenvoudige en veiligste manier vinden om Bitcoins of andere cryptocurrency op de markt te verhandelen.

4.    Bitcoin evolueert zonder wettelijk kader

Tegenwoordig houdt Bitcoin zich niet aan enig wettelijk kader, dat zou kunnen veranderen zodra het de weg vrijmaakt voor het witwassen van geld. De uitgifte van virtuele valuta ontsnapt inderdaad aan elke regelgeving, maar de omzetting in wettig betaalmiddel vereist goedkeuring.

5.    De waarde van Bitcoin verandert voortdurend

De waarde van Bitcoin kan in korte tijd onvoorspelbaar stijgen of dalen vanwege de jonge economie, ongebruikelijke aard en soms illiquide markten. Als gevolg hiervan wordt het niet aanbevolen om een ​​groot deel van jouw spaargeld bij Bitcoin te houden. Bitcoin moet worden beschouwd als een actief met een hoog risico en daarom is het aangeraden om alleen geld in Bitcoin te investeren dat je kunt veroorloven te verliezen. Als je betalingen in Bitcoins ontvangt, kun je bij veel serviceproviders je Bitcoins direct naar euro’s overboeken.

6.    Niemand kan garanderen dat je geld gaat verdienen

Iedereen die je een gegarandeerd rendement of dividend belooft, is waarschijnlijk een oplichter. Alleen omdat de Bitcoin bekend is of wordt gepromoot door een beroemdheid, wil nog niet zeggen dat het altijd goed of veilig is om te investeren. Dat geldt ook voor zowel cryptocurrencies als meer traditionele investeringen. Investeer daarom geen geld dat je niet kunt missen.

  1. Een deel van de informatie is waarschijnlijk openbaar

Hoewel cryptocurrency-transacties anoniem zijn, kunnen de transacties worden gepubliceerd in een openbare boekhouding, zoals een Bitcoin-blockchain. Een blockchain is een openbare lijst met records die laat zien wanneer iemand een cryptocurrency-transactie uitvoert. Afhankelijk van de cryptocurrency kan de informatie die aan de blockchain wordt toegevoegd gegevens bevatten zoals het bedrag van de transactie. De informatie kan ook de portemonnee-adressen van de afzender en ontvanger bevatten – een lange reeks cijfers en letters die zijn gekoppeld aan een digitale portemonnee of portemonnee die cryptocurrency opslaat. Zowel gegevens, het bedrag van de transactie als de adressen van de portemonnee of portemonnee kunnen worden gebruikt om de mensen te identificeren die er gebruik van maken.

8.    Pas op voor crypto-oplichters!

Naarmate meer mensen geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies, vinden oplichters meer manieren om ze te gebruiken. Oplichters kunnen bijvoorbeeld investerings- en zakelijke ‘kansen’  aanbieden die beloven om jouw investering te verdubbelen of om financiële vrijheid te geven. De Nederlandse politie heeft zo al meerdere crypto-oplichters aangehouden. Pas daarom op voor verdachte berichten.

9.    Een beveiligde computer en een account hebben is verstandig

Zeer agressieve virussen proberen heel gericht Bitcoin-accounts te legen. Elke gebruiker is dus verantwoordelijk voor de sleutel van zijn account. Als hij deze sleutel verliest of als de sleutel wordt gestolen, kan geen enkele verzekering hem iets vergoeden. Het is daarom verstandig om goede beveiliging op je computer te hebben.

10.  Belasting over Bitcoin

Bitcoin is geen officiële valuta. Toch is het in Nederland volgens de Belastingdienst verplicht om cryptovaluta aan te geven. Ontvang je je salaris in Bitcoin of komen jouw inkomsten voornamelijk van Bitcoin? Dan valt het onder box 1. In alle andere gevallen ziet de Belastingdienst het waarschijnlijk als belegd vermogen en valt het onder box 3. Het verschil tussen box 1 en 3 is significant, omdat je bij box 1 relatief gezien veel meer belasting moet betalen over jouw Bitcoins. Op de website van de Belastingdienst kun je exact terugvinden hoeveel belasting je moet betalen.

 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: