Beste crypto creditcards

Cryptocurrency’s zijn populair geworden als een opkomende activaklasse, maar wist u dat u ze ook als valuta kunt gebruiken? We hebben nu meer opties dan ooit als het gaat om het betalen voor producten en diensten met Bitcoin, wat we kunnen doen via crypto credit- en debitcards.

Lang geleden was het aantal fiatgateways voor cryptocurrencies zeer beperkt. Gebruikers waren meestal beperkt tot overschrijvingen en Bitcoin-automaten. Maar de omgeving is de laatste jaren drastisch veranderd toen financiële giganten als Visa en MasterCard Bitcoin en andere digitale middelen begonnen te ‘adopteren’.

Maar wat zijn crypto credit- en debitcards en hoe werken ze? En wat is de beste crypto card om te gebruiken in 2023?Bitcoin credticard 1

Wat is een crypto credit/debitcard?

Crypto credit- en debitcards zijn helemaal niet verwarrend, in feite werken ze hetzelfde als gewone betaalkaarten. Het enige verschil is dat u cryptocurrencies gebruikt om te betalen voor producten en diensten.

U moet echter begrijpen dat men niet direct betaalt met Bitcoin, Ethereum of andere crypto activa. Wanneer u deze kaarten gebruikt, worden uw digitale activa omgezet in de lokale fiatvaluta en vervolgens naar de handelaar gestuurd.

Crypto-creditcards worden ondersteund door de hulp van Visa en MasterCard, twee wereldwijde financiële netwerken. Na ontvangst van een licentie van de bedrijven, zal een crypto bedrijf een crypto kaart aan u uitgeven die wordt ondersteund in elke winkel die Visa of MasterCard betalingen accepteert.

Voor wie zijn deze crypto creditcards bestemd?

Heeft u de wereld van digitale activa volledig geaccepteerd en gelooft u dat fiatgeld waardeloos is? Dan zijn crypto-creditcards de perfecte keuze voor u! U bent niet langer gebonden aan dollars, yens en euro’s, want u heeft de vrijheid om altijd cryptokapitaal uit te geven.

Crypto credit- en debitcards maken uw vermogen aanzienlijk draagbaarder omdat u ze in principe de hele tijd bij u draagt. Wilt u eten in een leuk restaurant of een kopje koffie drinken bij Starbucks? Zolang ze Visa accepteren kunt u met cryptocurrencies betalen en de transacties in slechts enkele minuten afronden.

Voorheen was het bijna onmogelijk om cryptocurrencies in winkels te gebruiken, omdat de transacties tot 30 minuten duurden. Maar met Visa gebaseerde crypto-betaalkaarten heeft u dit probleem helemaal niet.

Beste crypto creditcard

1. Crypto.com

De Crypto.com crypto-creditcard (voorheen Monaco) biedt vijf verschillende Visa-kaarten aan. De instapkaart is gratis en vereist geen storting van de eigen Monaco (MCO) tokens. Er zijn vier andere opties beschikbaar voor 50, 500, 5.000 en 50.000 MCO.

De MCO-munten worden aan u teruggegeven als u uw kaart in de toekomst annuleert.

De Crypto.com crypto creditcards bieden een aantal uitstekende voordelen voor gebruikers. Deze voordelen zijn inclusief 100 procent contant geld op uw Netflix, Spotify en Amazon Prime abonnementen, 10 procent cashback op Expedia en Airbnb boekingen, en cashback van maximaal vijf procent, afhankelijk van welke kaart u heeft.

De high-end kaarten bieden ook hogere maandelijkse gratis ATM-opnamelimieten en meer concurrerende wisselkoersen.

Net als bij Nexo wordt de grootte van uw kredietlijn bepaald door de hoeveelheid crypto die u in de app stort. Als een ruwe gids, $10.000 van MCO token is genoeg voor een lening van ongeveer $6.000. $10.000 Bitcoin geeft u een lening van ongeveer $4.000. Er zijn geen kredietcontroles.

U kunt uw MCO Visa-kaart gebruiken om te betalen in meer dan 40 miljoen winkels en winkels over de hele wereld.

BESCHERM UW CRYPTO

De afwezigheid van een centrale autoriteit of ‘vertrouwde’ derde partij legt de last op u. In gewoon Engels bent u uw eigen bank en als zodanig bent u grotendeels verantwoordelijk voor de bescherming van uw crypto-activa.

Hoe werkt een Bitcoin creditcard?

Cryptokaarten verschillen in hun businessmodel en de manier waarop u digitale middelen uitgeeft en opslaat. Sommigen geven u misschien geen beloningen, sommigen hebben een strakke maandelijkse opnamelimiet, en sommigen dwingen u zelfs om uw bewaardersbevoegdheden te verliezen.

Als we het over bewaring hebben, categoriseren we de platforms in die waarvoor u een speciale portemonnee moet maken en die waarvoor u uw persoonlijke portemonnee moet gebruiken.

In het eerste geval moet u uw activa overbrengen naar een nieuwe portemonnee of naar de portemonnee van het platform.

Anders kunt u uw crypto-creditcard verbinden met de portemonnee die u al gebruikt. Op die manier blijft u de enige eigenaar en exploitant van uw digitale activa.

Bij het aansluiten van crypto-fondsen op de kaart kunt u beginnen met het doen van aankopen en betalingen. Zoals eerder vermeld, worden alle cryptocurrency’s bij gebruik van de kaart omgezet in fiat. Echter, sommige platformen kunnen vereisen dat u uw crypto in fiat omzet voordat u de kaart met geld laadt.

Aangezien alle kaarten gelicenseerd zijn door Visa of Mastercard, hebben ze dezelfde beperkingen en voorschriften als gewone creditcards. Zo heeft u bijvoorbeeld maximale saldi, maximale dagelijkse betalingen, maandelijkse opnamelimieten, enzovoort.

Bepaalde platforms maken gebruik van een loyaliteitssysteem waarbij verschillende groepen gebruikers toegang hebben tot verschillende functies. Cashback beloningen zijn in dit verband de meest voorkomende functie. Er kunnen zelfs niveaus zijn waarlangs u toegang heeft tot betere kaartlimieten, die u kunt ontgrendelen door het inzetten van cryptocurrencies.

Crypto Cards FAQ

Het gebruik van een crypto creditcard is alleen maar om te kunnen betalen met jouw balansvan crypto. 

Er zijn meerdere factoren die meespelen, waaronder de landen waar de kaarten kunnen worden gebruikt, het gebruik van een debit of credit card, en of je een kaart wilt kiezen van een van de exchanges zoals Coinbase.

Niet alle crypto creditcards geven recht op cashbacks, en indien ze dit wel doen is er een verschil in % tussen de verschillende kaarten. Vergelijk daarom altijd grondig alle kaarten.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: