Beste CAD 2024 - Top 10

Laatst bijgewerkt: 15 jun. 2023

Moet je de beste cad software vinden voor jouw behoeften?

Natuurlijk wil je er zeker van zijn dat je het best mogelijke product krijgt voor jouw behoeften. In dit artikel belichten we de 10 beste cad software producten op de markt van vandaag. We hebben al het moeilijke werk voor je gedaan - zodat je gerust kunt zijn in de wetenschap dat je een slimme aankoop doet.

al deze producten zijn van topkwaliteit en helpen je de klus snel en gemakkelijk te klaren. Dus waar wacht je nog op? Kies het product dat bij je past en ga vandaag nog aan de slag!

Benieuwd welke CAD volgens ons de allerbeste is? Kijk snel verder.

Top 5 beste CAD's van 2024

We hebben bij MijnOnlineIdentiteit.nl iedere CAD uitvoerig getest, en op basis daarvan zijn we tot een top 10 gekomen van beste CAD's. 

Allereerst de top 5: de vijf CAD's die volgens ons het beste zijn en de meeste waarde voor je geld bieden. Scroll snel verder om te zien welke CAD volgens ons de beste is.

1. Tinkercard review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Tinkercard review:

TinkerCad is een gratis online 3D ontwerp- en modelleergereedschap dat door iedereen met een internetverbinding kan worden gebruikt. Met TinkerCad kun je 3D modellen maken vanaf nul, of bestaande modellen aanpassen aan je wensen. TinkerCad is gemakkelijk te gebruiken en vereist geen voorafgaande ervaring met 3D-modelleringssoftware. Je hebt toegang tot TinkerCad vanuit elke webbrowser, en het platform is compatibel met alle belangrijke besturingssystemen. Of je nu een beginner bent of een ervaren ontwerper, TinkerCad is een geweldig hulpmiddel voor het maken van 3D-modellen.

2. Blockscad3d review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Blockscad3d review:

Blockscad is een 3D modelleerprogramma waarmee gebruikers modellen kunnen maken met behulp van geometrische basisvormen. Het programma is ontworpen voor kinderen, maar het kan ook door volwassenen worden gebruikt. Blockscad biedt verschillende hulpmiddelen voor het maken van modellen, waaronder een drag-and-drop interface, een assortiment van vooraf gemaakte vormen, en de mogelijkheid om afbeeldingen te uploaden. Bovendien biedt het programma gebruikers een bibliotheek van bestaande 3D-modellen die kunnen worden aangepast of gebruikt als inspiratie voor nieuwe ontwerpen. Of je nu een beginnend ingenieur bent of een ervaren architect, Blockscad is een geweldige manier om 3D modellen te maken.

3. Ptc review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Ptc review:

De Creo-productlijn van PTC is een suite van CAD-softwareprogramma's waarmee je producten kunt ontwerpen en modelleren. De programma's zijn beschikbaar in verschillende versies, die elk zijn afgestemd op de behoeften van specifieke gebruikers. Zo is het product Creo Elements/Pro ontworpen voor ingenieurs en wetenschappers die gedetailleerde modellen van producten moeten maken. Het Creo Parametric product daarentegen is gericht op ontwerpers die snel nieuwe ideeën en concepten moeten genereren. Ongeacht welke versie van de software je gebruikt, Creo biedt een krachtige set gereedschappen waarmee modellen van hoge kwaliteit gemaakt kunnen worden.

4. Solidedge Siemens review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Solidedge Siemens review:

Siemens Solid Edge is een 3D CAD, parametrische functie, solid modeling en simulatiesoftware. Het draait op Microsoft Windows en biedt een robuuste modelleeromgeving voor een breed scala aan ontwerptaken. Siemens Solid Edge is algemeen erkend om zijn superieure functionaliteit en gebruiksgemak. De software wordt gebruikt door ingenieurs en ontwerpers in uiteenlopende bedrijfstakken, waaronder de automobielindustrie, de luchtvaart, consumptiegoederen en zware machines. Naast de krachtige modelleermogelijkheden biedt Siemens Solid Edge ook uitgebreide simulatie- en analysetools. Met deze tools kunnen gebruikers hun ontwerpen valideren voordat ze worden gebouwd, wat tijd en geld bespaart. Met zijn vele mogelijkheden en voordelen is Siemens Solid Edge een essentieel gereedschap voor elke ingenieur of ontwerper.

5. Autodesk review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Autodesk review:

Autodesk Fusion 360 is een krachtige, maar gebruiksvriendelijke 3D CAD/CAM ontwerptool waarmee ingenieurs, ontwerpers en makers snel productontwerpen kunnen herhalen. Met zijn intuïtieve gebruikersinterface en geïntegreerde workflow maakt Fusion 360 het gemakkelijk om 3D-modellen te maken, te wijzigen en te delen. En omdat het in de cloud draait, heb je overal toegang tot je werk. Of je nu werkt aan een klein project of een groot productontwikkelingsteam, Fusion 360 heeft de tools die je nodig hebt om de klus te klaren.

Ook interessant:

Top 6 - 10 beste CAD's

Heb je na het zien van onze top 5 CAD's nog niet het juiste product gevonden? Geen zorgen, we hebben nog vijf CAD's die misschien wel bij je passen.

Een CAD van slechte kwaliteit zal je nooit vinden in onze lijstjes. Ook de nummer 6 tot 10 CAD's zijn dus ook van prima kwaliteit en misschien wel perfect voor jou!

6. Coretechnologie review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Coretechnologie review:

CoreTechnologie is een toonaangevende leverancier van 3D en 4D CAD software oplossingen. Het paradepaardje van het bedrijf, 4D Additive, is een krachtig hulpmiddel voor het ontwerpen en vervaardigen van 3D-geprinte onderdelen. 4D Additive biedt een groot aantal functies en gereedschappen voor het maken van hoogwaardige 3D-modellen, waaronder de mogelijkheid om laagdikte, vuldichtheid en materiaaleigenschappen te regelen. De software ondersteunt ook multi-materiaal printen, waardoor gebruikers verschillende kleuren en materialen in één onderdeel kunnen combineren. Bovendien heeft 4D Additive ingebouwde ondersteuning voor populaire bestandsformaten als STL, OBJ en STEP. Met zijn uitgebreide mogelijkheden en ingebouwde ondersteuning van bestandsformaten is 4D Additive een essentieel hulpmiddel voor elke ingenieur of ontwerper die met 3D-geprinte onderdelen werkt.

7. Solidworks review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Solidworks review:

Solidworks is 3D ontwerp- en engineeringsoftware waarmee gebruikers complexe producten en ontwerpen kunnen maken en optimaliseren. De software wordt veel gebruikt in verschillende bedrijfstakken, waaronder de automobielindustrie, de luchtvaart en het ontwerpen van consumentenproducten. Solidworks biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere CAD-softwareprogramma's, waaronder een intuïtieve gebruikersinterface, krachtige visualisatietools en geavanceerde simulatiemogelijkheden. Bovendien is Solidworks zeer compatibel met andere softwareprogramma's, waardoor het een ideale keuze is voor bedrijven die voor hun ontwerp- en engineeringbehoeften afhankelijk zijn van meerdere softwaretoepassingen.

8. 3dnatives review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze 3dnatives review:

Autocad is software voor 2D en 3D computerondersteund ontwerpen (CAD) en tekenen. Het werd ontwikkeld en verkocht door Autodesk, Inc. De eerste CAD-software was Riverware, ontwikkeld in de jaren zestig. Autocad werd in december 1982 geïntroduceerd als de eerste op een microcomputer gebaseerde CAD-software. Autocad wordt gebruikt in een groot aantal bedrijfstakken, door architecten, projectmanagers, ingenieurs, grafisch ontwerpers en andere professionals. Het wordt ondersteund op Windows, macOS, Linux en mobiele platforms. Autodesk biedt op zijn website gratis proefversies van zijn software aan. De volledige versie van Autodesk Autocad kan online of via erkende wederverkopers worden gekocht.

9. 3DEXPERIENCE CATIA review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze 3DEXPERIENCE CATIA review:

3DEXPERIENCE CATIA is krachtige, maar gebruiksvriendelijke 3D CAD-software waarmee bedrijven van elke omvang snel hoogwaardige producten kunnen ontwerpen, valideren en produceren. Het biedt een intuïtieve gebruikersinterface die het eenvoudig maakt om aan de slag te gaan, zelfs voor wie geen ervaring heeft met CAD-software. CATIA biedt ook een verscheidenheid aan krachtige gereedschappen voor meer ervaren gebruikers, zoals parametrisch modelleren, waarmee snel en eenvoudig complexe vormen kunnen worden gemaakt. Bovendien kunnen gebruikers met CATIA's geavanceerde rendermogelijkheden realistische afbeeldingen van hun ontwerpen maken, waardoor het een essentieel hulpmiddel is voor mensen in het productontwikkelingsproces. Of je nu een groot bedrijf bent dat zijn ontwerpproces wil stroomlijnen of een klein bedrijf dat net begint met CAD, 3DEXPERIENCE CATIA heeft de juiste oplossing voor jou.

10. Openscad review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Openscad review:

OpenSCAD is een krachtig 3D modelleerprogramma dat gratis te downloaden en te gebruiken is. In tegenstelling tot andere CAD-programma's gebruikt het een scripttaal om modellen te maken, wat meer flexibiliteit en maatwerk mogelijk maakt. OpenSCAD heeft ook een groot aantal functies, waaronder de mogelijkheid om 2D en 3D primitieven te maken, objecten te extruderen en te roteren, Booleaanse bewerkingen uit te voeren en zelfs animaties te maken. Bovendien is OpenSCAD open source, wat betekent dat iedereen kan bijdragen aan de ontwikkeling ervan. Daardoor wordt het voortdurend verbeterd en uitgebreid. Of je nu een doorgewinterde 3D ontwerper bent of net begint, OpenSCAD is een geweldige optie om te overwegen.

Wat dacht je hier van?

Met onze top 10 CAD's geven we je hopelijk goed advies om het juiste product uit te kiezen, maar misschien heb je ook interesse in onze andere product vergelijkingen:

 

Onze conclusie over de beste CAD

Cad software kan duur zijn, maar met behulp van onze top 10 lijst zou je een programma moeten hebben gevonden dat past bij je behoeften en budget. Zorg ervoor dat je onderzoek doet voordat je een aankoop doet, en lees recensies van andere gebruikers om een idee te krijgen van hoe het programma in de praktijk is. Met de juiste cad software zul je prachtige 3D modellen en illustraties kunnen maken die helpen om je projecten tot leven te brengen. Bedankt voor het lezen!

Vraag en antwoord over CAD's

Na uitvoerig CAD's met elkaar te vergelijken, de producten te testen en te gebruiken, zijn we tot de volgende top 3 gekomen:

Smaken verschillen natuurlijk, dus misschien vind je zelf een andere CAD het beste. Maak zelf een CAD vergelijking om de beste keuze te maken.

Ja, onze top 10 is betrouwbaar. We krijgen niet betaald om een CAD van een bepaalde fabrikant hoger of juist lager te zetten. De top 10 is objectief en niet beïnvloedt door andere factoren dan kwaliteit en prijs van de CAD.

Voor iedere CAD in onze lijst hebben we gelijk een webshop opgezocht waar je het product tegen de laagste prijs kan kopen. Niet alleen helpen we je zo om een goede vergelijking tussen CAD's te maken, ook helpen we je zo geld te besparen!

Kiezen voor de beste CAD

Met onze top 10 CAD's hopen we dat we je al goed hebben geholpen om de beste CAD te vinden. Natuurlijk kan het zo zijn dat onze beste gewaardeerde CAD niet bij je past. In onze reviews proberen we CAD's mee te nemen uit iedere prijscategorie. Zo zit er voor iedereen een CAD tussen die aansluit bij de wensen.

Wil je zelf nog een goede CAD vergelijking doen, let dan onder meer op het gebruiksgemak, de levensduur, reviews van anderen en de prijs. Zo kan je de beste CAD vinden op basis van prijs-/kwaliteitverhouding.

Disclaimer: Hoewel we onze uiterste best doen bij het maken van onze top 10 CAD's, kan het zijn dat er een foutje is gemaakt. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor de producten uit de lijst. De links onder ieder product leiden naar een webshop waar wij niet verantwoordelijk voor zijn. Koop je via de link een CAD, dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Wij zullen nooit een product hoger of lager in de lijst zetten op aanvraag van een fabrikant.

Gepubliceerd op: 15 mei 2023

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: