Litebit – Reviews & Ervaringen


Litebit logo
Binnen niet al te lange tijd zal de wereld overgaan op een cashloze maatschappij. Als gevolg daarvan heeft cryptocurrency zich ook ontwikkeld met diverse crypto exchanges, zoals Litebit. Maar wat is Litebit precies? Hier leggen we het je uit:

LiteBit is het meest geavanceerde platform voor het verkopen, kopen en beheren van crypto. Het is zeer eenvoudig te gebruiken, en bovendien een zeer veilig platform. Het is in staat geweest mensen voor zich te winnen als een crypto broker sinds het werd opgericht in 2013 en heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam, Nederland. Het is de oudste crypto broker ter wereld. LiteBit won de titel’ Beste Crypto broker’ in 2019 en 2020. Hieruit kan men zeker opmaken dat het een klantvriendelijk en vertrouwd platform is.

De belangrijkste reden voor haar populariteit is de klantenservice en hun verbinding met de Nederlandsche Bank wat het een van de veiligste plaatsen maakt voor crypto handel. Als we het over de kenmerken willen hebben, dan zijn er drie belangrijke kenmerken:

 • Veiligheid

Alle cryptotraders zijn veilig. Elk Litebit account is veilig dankzij de two-factor authenticatie en er is geen verleden met verlies van fondsen door hackers

 • Eenvoud

Het is heel gemakkelijk om crypto hier te kopen en te verkopen wegens zijn betrouwbare exchange betalingsmethode. Het is gemakkelijk te gebruiken voor zowel beginners als ervaren traders

 • Klantenservice

Een ander ding om op te merken is dat de klantenservice op de klant gericht is. Oorspronkelijk ontwikkeld op basis van meningen en opmerkingen van gebruikers. En ze zijn zo professioneel dat ze elk probleem van de klant onmiddellijk oplossen.

Hoe werkt Litebit?

Het werkt net als elke andere exchange voor crypto’s. Een gebruiker moet zich wel eerst registreren en een verificatieproces doorlopen. Omdat het verschillende soorten bank kanalen ondersteunt, moet u eerst het bedrag van de munt selecteren, dan kunt u het geld rechtstreeks naar de exchange sturen. Zodra het proces is bevestigd, zal de munt aankomen op de wallet van LiteBit.

Het nieuws is bevestigd, LiteBit is nu verbonden met RIDDLE&CODE. Dit is alleen om de naleving van de regelgeving verder te versterken en de volgende generatie van crypto diensten aan het publiek te introduceren. Er kunnen 40+ van de beste cryptomunten worden gekocht die worden beheerd door experts, de meest veilige systemen en vooral de meest ervaren werknemers. Indien u in Altcoin wenst te investeren, hebt u een goede kans om dit te realiseren op het platform. In dit opzicht, is het zeer populair voor de klant. Ook ondersteunt LiteBit verschillende betaalmethodes zoals crypto cards evenals wallet-wallet transfer voor crypto.

De Europese Unie is zich zeer bewust van veiligheid en privacy. Aangezien LiteBit in Europa is gevestigd, hoeft de klant zich niet al te veel zorgen te maken. Bovendien kunnen ze gemakkelijk een live chatfunctie inschakelen dankzij hun toegewijde klantendienst. Bovendien krijgt elke gebruiker een beveiligde wallet, waardoor het heel gemakkelijk is om geld op te slaan.

De cryptoapp is zo eenvoudig dat een onervaren trader hem zeer efficiënt kan gebruiken en er is geen technische kennis vereist voor het kopen of verkopen, voor elke valuta is er een exchange wallet beschikbaar en u kunt alles via de app beheren. In ruil voor dit gemak, betaalt u relatief hoge wisselkosten die ongeveer 2% voor elke afzonderlijke transactie bedragen.

Inloggen op Litebit – Mijn Litebit account

Als u zich registreert op de LiteBit exchange, moet u akkoord gaan met de algemene voorwaarden van LiteBit. Eerst, moet u een exchange rekening openen met de vier stappen hieronder:

Persoonlijke gegevens: 

Wanneer u een nieuwe gebruiker op Litebit registreert, moet u de volgende informatie invullen:

 • Volledige naam
 • E-mail
 • Geboortedatum
 • Wachtwoord
 • Nationaliteit

Controleer uw e-mail:

Noodzaak om onmiddellijk naar de mailbox te gaan om de e-mail te verifiëren, verzonden door Litebit met een link. 

Controleer de telefoon:

In de derde stap zal Litebit het telefoonnummer verifiëren. Na het invoeren van het nummer zal de internet bot de authenticatie code naar het apparaat sturen om de verificatie te voltooien. 

Beveiliging:

Schakel two-factor authenticatie in en kies uw voorkeursmethode. U moet bevestigen dat u de eigenaar bent van het exchange account indien u de maximale opbrengst voor de maand wilt verhogen. Dat is alles; uw LiteBit exchange account is gereed. Echter, niet alle functies kunnen worden gebruikt totdat het account is geverifieerd.

Gebruikerservaringen van Litebit – Litebit recensies

Ze hebben een prachtige website en app. Het meest aantrekkelijke is dat er gekozen kan worden uit vier talen: Nederlands, Engels, Frans en Duits. Het is allemaal zo duidelijk geschreven dat het voor een beginner geen probleem zou zijn om het te begrijpen. Het meest waardevolle is dat u een unieke Litebit wallet krijgt van deze broker.

Het werd gelanceerd om het handelen in cryptocurrencies gemakkelijker en sneller te maken. Dus, de interface van de website is zeer transparant en minimalistisch. 

Wanneer u inlogt of zich registreert op een bestaande exchange account, wordt alle informatie in de rechterbovenhoek op een zeer prettige manier weergegeven. Hier vindt u, klantenservice informatie, social media links zoals Facebook, LinkedIn, Twitter, en Instagram.  Maar het belangrijkste is het juridische gedeelte, zoals de Algemene Voorwaarden, Privacyverklaring en Cookieverklaring. Er is ook informatie over de huidige marktsituatie, mobiele apps, veelgestelde vragen, partnerprogramma’s, en de huidige en vroegere status van de LiteBit.

Het is mogelijk om gemakkelijk contact op te nemen met de klantenservice als er problemen zijn. Dit kan via live chat, via de telefoon of via social media. 

Ondanks dat de website zo gemakkelijk te gebruiken, is de ranking van Trustpilot slechts 2,5 uit 2742 beoordelingen. Het is het populairst in Europa, met uitzondering van een paar incidenten in Duitsland.

Klantenservice van Litebit 

Klantenservice is voor LiteBit van essentieel belang. De website, app en klantenservice zijn beschikbaar in drie talen: Engels, Nederlands en Frans. Dit betekent dat het bedrijf premium service wil bieden aan zijn gebruikers. Het bewijs hiervan is dat als we een kijkje nemen op hun website, we zullen zien dat het moeilijk is om een andere gebruiksvriendelijke site te vinden zoals deze. Het is zeer zeldzaam om een website van een crypto broker te vinden die zeer gemakkelijk te navigeren is zonder moeilijke exchange ervaringen.

Telefonische ondersteuning is beschikbaar tussen 9:00 uur en 17:00 uur op werkdagen. U kunt contact opnemen met een vertegenwoordiger van de klantenservice door te bellen naar LiteBit op +31 (0) 10 307 48 20. Elke vraag, suggestie, of klacht via e-mail wordt binnen 24 uur op werkdagen beantwoordt. Bovendien kunt u voor fraudemelding beschikken over een speciaal e-mailadres [email protected] of een speciaal rechtstreeks nummer +31 (0) 10 307 48 16. 

Litebit storting – Hoe werkt dit?

Het is heel gemakkelijk om snel crypto te kopen met LiteBit. Het is niet verplicht om eerst krediet bij Litebit te storten, aangezien u in staat bent om euro’s om te zetten in crypto met behulp van lokale betaalmethoden. Hiervoor moet u de ” Koop Crypto” sectie selecteren en dan de gewenste crypto kiezen en het gewenste bedrag, en vervolgens de aankoop betalen. Hiervoor moet u de crypto laten overzetten naar een privé exchange wallet of moet u bij de betaling vermelden dat u de crypto op uw LiteBit wallet wilt hebben. U moet Litebit transactiekosten betalen die door het bedrijf worden opgelegd. Exchange kosten variëren van 1% – 5%, afhankelijk van het type cryptocurrency.

LiteBit staat u echter alleen toe de valuta’s te verzenden en te ontvangen die op het platform worden vermeld. 

Het beste van het platform is dat er verschillende manieren zijn om te betalen, of het nu crypto of fiat valuta is. Er zijn Litebit crypto trading mogelijkheden voor beginners. Met de toevoeging van een bankrekening aan het portaal, kan de euro ook heel gemakkelijk worden opgenomen en gestort.

Crypto Litebit storting op een exchange rekening in een notendop:

 • Ga naar het hoofdmenu en navigeer naar de wallet sectie
 • Valuta keuze voor exchange storting
 • Aanmaken van een nieuw adres om voor de eerste keer bij Litebit geld te storten
 • Kopieer het adres naar de wallet.
 • Om de transactie af te ronden, moet u het bedrag invoeren

Hetzelfde adres kan telkens opnieuw gebruikt worden, het is mogelijk om een nieuw adres toe te voegen. Dan wordt een nieuw adres toegevoegd, het oude adres wordt dan niet meer gebruikt, maar het is ook nog geldig.

Litebit opnemen van crypto in een notendop:

 • Ga naar het hoofdmenu en navigeer naar de wallet sectie 
 • Valuta keuze voor opname exchange
 • Klik op de “Geldopname” knop
 • Voer het adres van de wallet in
 • Two-factor authenticatie zal in deze stap vereist zijn
 1. Litebit exchange transactiekosten is 2%
 2. De exchange kosten hangt grotendeels af van marktschommelingen of blockchain exchange kosten. Details kunt u hier vinden: https://support.litebit.eu/hc/nl/articles/360020602119-Handelskosten-en-opnamekosten

Betaalmethoden:

LiteBit biedt de meest gangbare, populaire en beveiligde betaalmethoden aan, zoals iDEAL, Bancontact, GiroPay/Sofort en SEPA. Ook kan er betaald worden met LiteBit credits. iDEAL is de meest populaire en gebruikte betaalmethode in Nederland. Voor alle soorten opdrachten en voor het koppelen van exchange bankrekeningen is iDEAL de beste betaalmethode. iDEAL kan vrijwel direct worden verwerkt tijdens het doen van de betaling.

Met onderstaande stappen kunt u binnen enkele minuten een exchange bankrekening aan iDEAL koppelen: 

Web:

 • U moet eerst op Litebit inloggen.
 • Klik op uw naam rechtsboven.
 • Ga naar ‘Betaalmethode verifiëren’.
 • Begin met de verificatie.
 • Selecteer iDEAL en controleer uw IBAN.

App:

 • Ga naar Account.
 • Klik op het instellingen icoon in de rechterbovenhoek.
 • Ga naar Betaalmethoden.
 • Klik op het + icoon om een betalingsmethode toe te voegen.

Na deze stappen kan de bankrekening gekoppeld worden aan de rekening. Dan zal het mogelijk zijn om cryptomunten te kopen of betalingen te ontvangen.

LiteBit exchange wallet, is Litebit veilig?

Ten eerste moeten we weten wat een LiteBit exchange wallet is?

Het is een digitale exchange wallet voor uw LiteBit exchange account; via deze exchange wallet kunt u uw crypto’s beheren, wat absoluut veilig en makkelijk te beheren is. Elke cryptocurrency vormt een apart systeem, ze communiceren niet met elkaar. Iedereen heeft een ander blockchain netwerk en een ander exchange wallet adres.

Het meest interessante is dat LiteBit alle exchange wallets op een centrale plek zet op de LiteBit exchange account. Alle crypto’s kunnen hier worden gevonden op een georganiseerde manier en de exchange wallet kan gemakkelijk worden gebruikt naar behoefte. Met de LiteBit wallet kunnen crypto’s gemakkelijk worden overgezet, ontvangen en verkocht.

Het mooie van deze LiteBit wallet is dat als u crypto’s opslaat in een LiteBit exchange wallet, u geen extra exchange kosten betaalt. Als de crypto wordt overgebracht naar of afkomstig is van een LiteBit exchange wallet, hoeft alleen de blockchain exchange fee betaald te worden. Deze kosten moet worden betaald aan de miners die de transacties verwerken en de blockchain onderhouden.

Sinds 1 november 2020 is LiteBit geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Zij moeten dus de wet AMLD5 naleven. Om die reden worden alle transacties die worden uitgewisseld gemonitord en gecontroleerd. Bij aankoop van elk type crypto, wordt deze automatisch toegevoegd aan de LiteBit exchange Wallet. Vervolgens kunnen crypto worden opgenomen van de LiteBit exchange wallet naar een andere externe wallet.

Door deze processen is de LiteBit exchange wallet volledig veilig. Het is in staat gebleken om het vertrouwen van mensen te winnen. Het heeft het leven van mensen gemakkelijker en dynamischer gemaakt.

FAQ LiteBit crypto exchange

Is de Litebit exchange veilig? – Is Litebit betrouwbaar?

Ja, deze wallet exchange is volledig veilig en beveiligd. Omdat ze de AMLD5 regels strikt volgen, is het niet mogelijk om enige vorm van exchange transacties te doen zonder controle en toezicht. Met de aankoop van elk type van crypto, zal het automatisch worden toegevoegd aan de LiteBit Exchange Wallet. Daarna kunnen crypto worden opgenomen van de LiteBit exchange wallet naar een andere externe wallet.

Wat kan ik doen in geval van een mislukte exchange?

Litebit storing is zeer zeldzaam. In het geval van een mislukte exchange, 

 • Telefonische ondersteuning is beschikbaar tussen 9.00 uur en 17.00 uur op werkdagen. U kunt contact opnemen met een medewerker van de klantenservice door Litebit te bellen op +31 (0) 10 307 48 20.
 • U kunt contact opnemen met het klantenservice team via een directe chat op hun contactpagina die 24/7 beschikbaar is via hun vertrouwde geautomatiseerde assistentie.
 • Bovendien kunt u voor fraudemelding mailen naar een speciaal e-mailadres [email protected] of een speciaal rechtstreeks nummer +31 (0) 10 307 48 16.

Wat zijn de Litebit kosten en fees?

Crypto kan worden opgeslagen in de LiteBit exchange wallet zodra u uw LiteBit account opent, wat gratis is. Het kost alleen een blockchain exchange bedrag om crypto te versturen. Dit bedrag is afhankelijk van het blockchain netwerk. Deze kosten worden betaald aan de miners die de exchange transacties verwerken en de blockchain onderhouden.

Naarmate het blockchain netwerk drukker is, zijn de exchange fees uiteraard iets hoger. Als we het Ethereum-netwerk als voorbeeld nemen, dan is dat op dit moment het duurst. LiteBit probeert echter altijd om de prijs eerlijk en evenwichtig te houden. Het probeert een vaste exchange prijs aan te houden voor onafhankelijke exchange transacties. Het is veel goedkoper om grote bedragen te versturen.

Interesse in andere crypto exchanges? Bekijk dan ook eens onze uitgebreide Bitvavo of Binance review!

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: