Instagram Stories: helder uitgelegd!

insta story maken

Instagram Stories: Je kan jouw foto’s en video’s van die dag delen via een slideshow functie: jouw Instagram story. Bovendien kan je de foto’s bewerken door tekst toe te voegen of met verschillende kleuren te tekenen. Je kan zoveel foto’s en video’s delen als je wilt, want hoe lang blijft een story op instagram? Na 24 uur verdwijnt jouw Insta story weer.

Hoe maak ik een eigen Insta Story?

Je kunt naar rechts swipen op je tijdlijn of op het zwarte ronde icoontje linksboven drukken om jouw IG stories toe te voegen. Vervolgens kan je starten met jouw Instastory, door foto’s en korte video’s van maximaal 10 seconden toe te voegen. Daarnaast kan je jouw foto’s bewerken. Je kan tekst en stickers toevoegen of met kleuren tekenen. Je kan natuurlijk ook gewoon een Instagram filter gebruiken. Wanneer je jouw Instagram verhaal delen wil, kan je na het bewerken op het vinkje te klikken.

Instagram Stories plaatsen op je tijdlijn

Mocht je erg tevreden zijn met jouw samengestelde Story op Insta, dan kan je er ook voor kiezen om jouw story over te zetten naar jouw algemene tijdlijn, op deze manier kun je jouw Instagram story delen voor onbepaalde tijd. Open de Story en tik onderaan op de drie stippen. Kies vervolgens voor de optie ‘Delen als bericht’. Via dit menu kun je ook het verhaal ‘verwijderen’ of bewaren in je filmrol door op ‘Foto opslaan’ te klikken.

Instagram stories - Hoe werkt instagram stories

Hoe bekijk ik de Instagram Stories van iemand anders?

De nieuwe functie is gemakkelijk te vinden. Kijk op de nieuwe balk aan de bovenkant van het scherm. Hier staan de profielfoto’s van jouw beste vrienden en de meest populaire accounts. Als deze iets nieuws aan hun story hebben toegevoegd komt er een gekleurd rondje om hun foto. Je weet dan dat er weer wat te bekijken valt. Klik vervolgens op de profielfoto en je zit meteen in hun story. Deze start direct met afspelen. Klik op de foto of video om verder in de story te gaan. Swipe opzij om naar de Instagram Story van iemand anders te gaan.

Wie kan mijn Instagram Stories bekijken?

Je bepaalt net als bij jouw eigen Instagram wie wel en niet jouw foto’s en video’s op je Instagram stories bekijken kunnen. Hoe je dat doet, kan je lezen in onze “Handleiding privacy instellingen Instagram”. Als je jouw account op ‘Privé’ hebt ingesteld, dan geldt dit ook voor jouw Instagram Story, dus kunnen alleen jouw volgers jouw story zien. Met een openbaar profiel kan de hele wereld jouw Insta story lezen. Daarnaast kan je ook nog in jouw Instagram Story aangeven wie wel en niet jouw foto’s en video’s van die dag mogen zien, zelfs als ze jou volgen. Dit kan op 2 manieren:

[tie_list type=”plus”]

  • Als je jouw eigen story bekijkt, swipe je naar boven. Vervolgens zie je wie jouw foto’s of video’s al hebben gezien. Je kan er dan voor kiezen om iemand uit deze story te halen, oftewel ze zien niet meer wat je verder aan deze story toevoegt. Klik op het tandwieltje linksboven om in te stellen als je jouw verhaal voor mensen wilt verbergen.
  • Via de optie ‘Verhaalinstellingen’ (te vinden via in het menu van jouw Story – tik onderaan op de drie stippen) is het ook mogelijk om het verhaal te verbergen voor bepaalde personen en de reacties in of uit te schakelen.

[/tie_list]

Instagram stories - instellingen instagram stories

Hoe lang blijft mijn Instagram Story zichtbaar?

Wat Snapchat al lang doet, kan nu ook bij Instagram; foto’s en video’s van die dag verdwijnen weer vanzelf. Dus jouw Instagram Story blijft slechts 24 uur zichtbaar. Dat betekent dat al jouw foto’s en video’s van 1 dag in één story zichtbaar zijn. Aan het einde van de dag verdwijnen ze weer en kan je dus weer starten met een nieuwe story.

Video Instagram Stories

Video_Instagram_stories

Kortom, een leuke nieuwe functie van Instagram. Je kan nu zoveel foto’s en video’s delen als je wilt en ze bewerken zonder dat ze voor altijd blijven.

Instagram Live Stories

Naast Instagram Stories heeft Instagram ook de functie Instagram Live Stories gelanceerd. Instagram Live Stories is een functie in de reeds bestaande Stories-functie waarmee de gebruiker live video kan streamen. Dat houdt in dat men met één druk op de knop het huidige moment kan laten zien aan hun volgers. Lees hier meer over in het artikel “Wat is en hoe werkt Instagram Live Stories”.

Meer instagram artikelen

Instagram stories vragenstickers
Instagram poll maken
Instagram archiveren

Gerelateerd

Beste 3D design software      Beste design software

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: