Instagram Poll maken; zo werkt het!

Instagram poll maken

Maak je Instagram Stories nog leuker met een poll! Zo kun je jouw vrienden een vraag stellen én de antwoorden bekijken wanneer ze stemmen. Of je nu samen met je vrienden een bestemming voor jullie groepsuitje wilt bepalen of je gewoon wilt weten welke outfit je morgen het beste kunt dragen: gooi het in de groep!

Wat is Instagram Poll?

Instagram Poll is een tool van Instagram voor je Stories. Stel je volgers een vraag en geef ze twee keuzemogelijkheden. Wacht en kijk welke de meeste stemmen krijgt. Je kunt de poll ook aanpassen met de poll opties.

Zelf een Instagram Poll maken?

Zelf een poll maken op Instagram? Je kunt een poll toevoegen in de vorm van een sticker die je dan op jouw foto of video in live stories plakt. Eerst voeg je natuurlijk je verhaal toe (door op je profielfoto te klikken, onder ‘Verhalen‘), vervolgens voeg je een foto of video toe (deze kun je direct maken of toevoegen vanuit je bibliotheek). Daarna ga je als volgt te werk:

  • Tik bovenin het scherm op de stickerknop en kies voor de poll-sticker, je kunt deze zoeken door ‘Poll’ in te voeren
  • Voeg je eigen vraag en antwoorden toe
  • Publiceer je verhaal inclusief poll

Meteen na het publiceren van je Instagram Poll kunnen je contacten stemmen. Iemand die heeft gestemd, kan direct de tussenstand zien en ook later is het mogelijk om de stand te bekijken. Om zelf de resultaten te bekijken, swipe je omhoog. Je krijgt dan de kijkerslijst te zien met de resultaten. Niet alleen welke optie de meeste stemmen heeft gekregen, maar ook wie waarop heeft gestemd.

”Zoals gebruikelijk verdwijnt je story, en dus ook de Instagram poll met de resultaten, weer na 24 uur.”

Instagram functies en instellingen

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Instagram functies, bekijk dan ook onze andere Instagram artikelen. Wil je leren hoe je Instagram op een veilige manier kan gebruiken, volg dan onze praktische instructies in het artikel “Privacy instellingen Instagram”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: