Heb jij jouw naam al op het internet beschermd?

Heb jij jouw naam al op het internet beschermd - voor- en achternaam beschermen

Het is de normaalste zaak om informatie over personen op het internet op te zoeken. Iedereen doet het. Dus ook over jou wordt vaker informatie gezocht dan je denkt. Sterker nog; Het eerste wat jouw toekomstige werkgever, klant, zakelijke relatie of aankomende date doet is online naar informatie over jou zoeken om zo een beeld over jou te vormen; jouw eerste indruk. De informatie kan vervolgens meewegen om iemand wel of niet benaderen. Het is dus vandaag de dag belangrijk dat jij ook jouw online informatie goed gaat managen.

Jouw eerste indruk vindt tegenwoordig online plaats

“Offline” zetten we bewust en onbewust ons beste beentje voor om goed voor de dag te komen om zo een goede indruk achter te laten. Op onze afspraak zien we er netjes uit, komen binnen met een glimlach en vertellen goed voorbereid wat we voor de ander kunnen betekenen. Maar voor het zover is, is tegenwoordig de eerste indruk al gemaakt, namelijk online.

De meeste werkgevers, opdrachtgevers, klanten of zakelijke relaties beginnen tegenwoordig met een online “background” check door jou te googelen. Vervolgens helpt de gevonden informatie hen om alvast een beeld over jou te vormen; jouw online identiteit. Jouw online identiteit bepaald niet alleen jouw eerste indruk maar kan ook bepalend zijn of je wel of niet benaderd wordt. Het is dus vandaag de dag belangrijk dat jouw online informatie op orde is.

“Google jezelf eens en verplaats je dan in een werkgever, opdrachtgever of potentiële klant. Zorg dat je weet wat er online over jou te vinden is en ben je er bewust van dat je hier zelf invloed op hebt.”

Neem zelf controle over jouw online informatie

Het is dus belangrijk dat als anderen jouw naam googelen, deze relevante informatie over jou vinden. Dat is best lastig, want zakelijk en privé informatie lopen vaak door elkaar op het internet. Daarnaast heeft 64% van de mensen een naamgenoot, waardoor het niet altijd duidelijk is over wie de informatie gaat. Het wordt al helemaal vervelend wanneer jouw naamgenoot het niet zo nauw neemt of erger nog, negatief op het internet staat.

Het is daarom belangrijk om zelf controle te nemen over de informatie die anderen over jou op het internet vinden. Dit doe je door jouw voor- en achternaam op het internet te beschermen.

Tool om jouw eigen naam te beschermen en te beheren

Met de gebruiksvriendelijke tool van MijnNaamBeschermen.nl kan nu iedereen eenvoudig en zonder technische kennis zijn of haar eigen voor- en achternaam op het internet beschermen en vervolgens beheren. Zo kan je bijvoorbeeld in één klik je naam koppelen aan jouw social media, zoals LinkedIn pagina, of creëer in 5 minuten een eigen profielpagina waar je laat zien welke informatie op het internet over jou gaat. Wanneer mensen dan informatie over jou zoeken, bepaal je zelf welke informatie zij over jou vinden in plaats van over een naamgenoot. Zo voorkom je misverstanden.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: