Litecoin verwachting

Huidige Koers 24 uur 30 dagen 1 jaar Te koop bij:
$184,77

-0,47%

+2,62%

+293,48%

Bitvavo

De laatste prijs voor Litecoin staat momenteel op $184,77. De afgelopen 24 uur was $188,35 de hoogste prijs en de laagste prijs binnen 24 uur was $178,71.

Litecoin heeft zich inmiddels gestabiliseerd als een serieus project tussen alle blockchain en crypto projecten. In dit artikel zullen wij daarom wat meer vertellen over de Litecoin koers verwachting, wat het laatste Litecoin nieuws is, wat de Litecoin is en gaan we wat verder in op de verwachtingen van Litecoin.

Mocht je nog niet weten waar je Litecoin (LTC) kan kopen, dat kan bij Binance (wereldwijd grootste exchange) of je het eenvoudig via iDeal kopen bij Bitvavo in Nederland & België.

Wat is Litecoin (LTC)?

Litecoin is een cryptomunt die op dezelfde blockchain technologie als Bitcoin is gebaseerd. Het is een opensourcesoftware die compleet decentraal is. Het doel van Litecoin was om het idee van Bitcoin beter te maken, hierom zijn er ook een aantal verschillen. Litecoin staat momenteel als cryptomunt in de top 15 op de Coinmarketcap ranking.

In de volgende video wordt uitgelegd wat het verschil is tussen Litecoin (LTC) en Bitcoin (BTC).

Litecoin is een vork van Bitcoin’s codebase met vier keer snellere bloktijden en een vier keer grotere voorraad. Het project beschouwt zichzelf als een aanvulling op Bitcoin als zilver voor Bitcoin’s goud. Het wordt vaak gebruikt als een pseduo-testnet voor Bitcoin, waarbij nieuwe protocolwijzigingen worden aangenomen voordat ze op Bitcoin worden ingezet.

Litecoin werd in oktober 2011 gecreëerd door ex Google en Coinbase ingenieur Charlie Lee en is een vork van de broncode van Bitcoin die zich als “een zilver voor het goud van Bitcoin” neerzet. Technisch gezien is Litecoin bijna identiek aan Bitcoin, met belangrijke verschillen met betrekking tot bloktijd, levering, hash-algoritme en initiële distributie. Het doel van Litecoin was om de beste aspecten van Bitcoin te behouden en tegelijkertijd enkele optimalisaties te maken voor het gebruik ervan als ruilmiddel.

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Open website Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 154 Bitvavo Bitvavo
Binance Binance Open website Grootste exchange ter wereld, kopen, traden & staken, gratis crypto ATM kaart 9.5 338 Binance Binance
Litebit Litebit Open website Eenvoudig bitcoin en altcoins kopen met iDeal. 8.9 Litebit Litebit
eToro eToro Open website Grote internationale exchange met vele opties 9.5 26 eToro eToro
FTX Exchange FTX Exchange Open website Vele cryptocurrency beschikbaar 8,9 FTX Exchange FTX Exchange

De koersverwachting van Litecoin | 2021 – 2025

Litecoin is een snel groeiende cryptocurrency. De Litecoin heeft een groeiende community, meer developers die aan het project werken en is bezig met meer partnerships. Wat allemaal leidt dat er meer mensen en bedrijven gebruik zullen van maken van Litecoin. Wat uiteindelijk erg positief is voor de prijs op de lange termijn. Een prognose maken van de prijsverwachting van Litecoin is erg lastig, net zoals op de aandelenmarkt. Omdat het grotendeels beinvloedbaar is door de markt. Maar door te kijken naar de gerealiseerde ontwikkelingen, nieuwe plannen, nieuwe partnerships en andere belangrijke zaken die effect hebben op de prijs is er wel te zien waar het naartoe kan gaan. Een exacte Litecoin voorspelling prijs is niet uit te brengen.

Echte investeerders kijken ook sneller naar een timeframe van circa 5 jaar, wanneer er wordt geïnvesteerd is dit altijd het veiligst voor de lange termijn. Daarom is het beter om te kijken naar de Litecoin koers verwachting van 2025. Omdat er op de korte termijn altijd obstakels kunnen zijn, zoals het niet behalen van een deadline, maar op de lange termijn ontwikkelt het project zich altijd verder. Veel geloven er ook in dat dit project makkelijk 10 keer over de kop gaan, dat zou betekenen dat elke investering van € 100 uiteindelijk € 1.000 kan waard worden in enkele jaren.

Via onderstaande grafiek is ook goed te zien wat de hoogste prijs in het verleden is geweest, dit geeft altijd een interessant beeld wat de Litecoin alleen al zou behalen zou die terug zijn op de vorige piek.

Waarom stijgt Litecoin?

Dit is natuurlijk het belangrijkste om te weten. Een crypto stijgt normaal als er positieve ontwikkelingen en positief Litecoin nieuws is over wat het gaat in 2021 en in de verdere toekomst. De verwachting is dat mensen geloven dat het meer gebruikt gaat worden door personen en organisaties, wat leidt tot een stijging van de prijs. Meer mensen kopen vervolgens deze crypto waardoor de prijs stijgt. Het is daarom altijd goed even te kijken naar het actuele Litecoin nieuws om te zien wat voor impact dit gaat hebben op de lange termijn.

Litecoin

Wat zijn onze Litecoin (LTC) verwachtingen?

Zoals eerder aangegeven is het altijd lastig een bedrag te noemen waar de prijs op eindigt in 2021, 2022, 2023 of verder. Maar wij zien erg veel positieve ontwikkelingen die zullen bijdragen aan het project en welke invloed dit zal hebben op de prijs. Wanneer je wilt instappen bij een Litecoin is het altijd goed om te kijken naar de huidige koers, naar de koersverwachting en het laatste nieuws om wat te zeggen over de toekomstige prijs. Een strategie die velen hanteren en erg veilig is, is om continue wat bij te kopen elke maand, zodat je niet alles in één keer vast hebt zitten. Zo koop je als het daalt, maar ook als het stijgt en heb je een mooi gemiddeld. Dit is uiteraard anders voor traders die op de korte termijn winst willen maken natuurlijk, dan is het goed om te kijken welke nieuws er aan zit te komen en na een goede prijsstijging het weer te verkopen. Onze toekomstverwachtingen van Litecoin zijn dan ook erg positief.

Gaat de koers van Litecoin omhoog? Online voorspelling