Crypto apps

Laatste update: 12-12-2022

Als u op zoek bent naar het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrencies op uw smartphone, kunt u het beste gebruik maken van een crypto app. Maar met zoveel keuze op de markt, kan dit het moeilijk maken om te weten met welke crypto app u moet gaan. 

Bijvoorbeeld, wilt u zich richten op een crypto app die toonaangevende tarieven biedt, of bent u meer bezorgd over het handelen in een specifiek paar? Hoe dan ook, u moet diepgaand onderzoek doen voordat u de sprong waagt. 

Hier zijn meteen mijn top suggesties voor een goede crypto app: 

 1. eToro Beste all-round crypto trading app 
 2. Coinbase – Beste crypto trading app voor beginners 
 3. Finst – Veiligste Nederlandse crypto app 
 4. Bitvavo – Beste Nederlandse crypto app
 5. Litebit – Makkelijk te gebruiken Nederlandse crypto app

Om je in de juiste richting te helpen wijzen, bespreek ik hier mijn top-rated cryptocurrency apps van 2023.

Daarnaast leg ik ook een aantal van de belangrijkste metrics uit waar je op moet letten voordat je een provider selecteert. 

Het kiezen van een geschikte crypto app 

Voordat ik me verdiep in de beste crypto trading apps van 2023, is het de moeite waard dat ik snel schets waar je op moet letten bij het zoeken naar een broker/beurs die aan je behoeften voldoet. 

Naar mijn mening zijn de belangrijkste metrics als volgt: 

1. Eigendom of CFDS? 

Eerst en vooral moet u nagaan wat uw korte- of langetermijndoelstelling is. Bent u bijvoorbeeld op zoek om toonaangevende cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum te kopen en de munten vervolgens enkele maanden of jaren vast te houden? Als dat zo is, bent u misschien beter geschikt voor een cryptocurrency broker die alledaagse betaalmethoden accepteert. 

Als u daarentegen actief wilt handelenin cryptocurrencies om frequente winsten te maken uit elke veranderende prijsbewegingen, bent u misschien meer geschikt voor een CFD-handelsplatform. Dit komt omdat CFD-aanbieders u doorgaans in staat stellen cryptocurrencies te verhandelen zonder commissies te betalen. Als zodanig is het alleen de spread waar je rekening mee moet houden. 

Opmerking: CFD’s (Contracts-for-Differences) volgen de marktprijs van een actief. Hierdoor kunt u speculeren op cryptocurrencies zonder dat u de munten bezit. In plaats daarvan speculeert u op de toekomstige prijs van de cryptocurrency.  

2. Reglement

Regelgeving is een beetje een grijs gebied in de cryptocurrency trading ruimte. Als u gebruik maakt van een CFD-aanbieder, dan is het vrijwel zeker dat het platform zwaar gereguleerd zal zijn. 

Bijvoorbeeld, eToro, IG en Plus500 hebben allemaal een licentie van de Britse Financial Conduct Authority (FCA) en de Australische Securities and Investments Commission (ASIC).

Andere gerenommeerde licentieverstrekkers zijn de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) en de Monetary Authority of Singapore (MAS).  

3. Ondersteunende paren en financiële instrumenten 

De term ‘Crypto Trading‘ is enigszins een brede term, niet in het minst omdat het kan verwijzen naar verschillende financiële producten. Als u bijvoorbeeld cryptocurrencies wilt verhandelen tegen de Amerikaanse dollar, moet u ervoor zorgen dat de door u gekozen app fiat-naar-crypto paren ondersteunt. 

Als alternatief kunt u op zoek zijn om crypto-cross paren te verhandelen. Dit zijn valutaparen die twee digitale activa bevatten. Dit kan BTC/ETH of XRP/ETH zijn. Als u een doorgewinterde cryptohandelaar bent die naar een hoger niveau wil, dan zult u willen uitkijken naar zaken zoals margehandel, hefboomwerking en short-selling faciliteiten.

Beste Nederlandse Crypto Apps

1.      Bitvavo

Meer informatie over de Bitvavo App

Om gebruik te kunnen maken van de Bitvavo App, dien je eerst een account aan te maken op Bitvavo.

Wanneer je beschikt over een Bitvavo account, kun je de Bitvavo App erg eenvoudig downloaden in de Playstore van jouw mobiele telefoon.

Nadat je de app hebt gedownload hoef je simpelweg alleen nog maar in te loggen met jouw Bitvavo account en kun je beginnen met het verhandelen van verschillende cryptocurrency op Bitvavo met de Bitvavo App!

2.      Litebit

Meer informatie over de LiteBit App

Met de LiteBit app kunt u Bitcoin en meer dan 50 andere cryptocurrencies op een snelle, veilige en eenvoudige manier kopen, verkopen en verhandelen. Bewaar uw cryptocurrency veilig in uw eigen LiteBit portemonnee en blijf altijd op de hoogte van de laatste marktupdates.

Litebit ondersteunt u bij het kopen, verkopen en beheren van uw crypto, zoals Bitcoin, Ethereum en 50+ andere munten. We streven ernaar het meest klantvriendelijke en vertrouwde platform in Europa te zijn. Heeft u een vraag? Ons klantenserviceteam is 24/7 beschikbaar om u en de rest van onze gebruikers te helpen.

Koop crypto direct met euro’s en betaal met de meest gebruikte betaalmethoden zoals: iDEAL, Mastercard, Visa, SOFORT, EPS, Giropay, Bancontact, SEPA en MyBank.

Beste Internationale crypto apps

1. eToro– Beste All-Round Crypto Trading App 

Dus nu dat je weet op welke factoren je moet letten bij het selecteren van een crypto trading app, ga ik nu mijn nummer één keuze bespreken – eToro. Gelanceerd in 2007, eToro is de thuisbasis van meer dan 12 miljoen handelaren over de hele wereld. Je hebt de mogelijkheid om te handelen via de desktop site, of via een volwaardige mobiele app. Deze laatste is beschikbaar op iOS- en Android-apparaten. 

eToro biedt zowel traditionele activa als CFD’s aan, wat u een ruime flexibiliteit geeft. 

Bijvoorbeeld: 

 • Wil je beleggen in cryptocurrencies, dan kun je dit bij eToro doen en 100% eigendom behouden. U kunt de munten echter niet opnemen in een privé-portemonnee. Als zodanig blijven ze op het eToro-platform totdat u besluit om ze te verzilveren. 
 • Als u hefboomwerking wilt toepassen of cryptocurrencies short wilt verkopen, wordt dit vergemakkelijkt via CFD’s. 
 • Als u crypto-cross paren wilt verhandelen, wordt dit gefaciliteerd via CFD’s. 

In totaal kunt u met eToro 16 verschillende cryptocurrencies kopen en verkopen in de traditionele zin. Dit omvat Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, EOS, en meer. 

U kunt ook handelen in cryptocurrency paren – met inbegrip van zowel crypto-fiat en crypto-crypto. U kunt bijvoorbeeld cryptocurrencies verhandelen tegen de USD, GBP, JPY en EUR. U kunt ook cross-pairs verhandelen zoals EOS/XLM of BTC/EOS. 

VERGOEDINGEN EN COMMISSIES 

Bovenop het enorme aanbod van verhandelbare cryptocurrency producten, onderscheidt de eToro app zich in de provisie afdeling. 

Hier is waarom: 

 • Stortingen: U kunt fondsen storten met een traditionele debet / creditcard, e-wallet, of bankrekening zonder kosten te betalen. De enige kosten die verbonden zijn aan het financieren van uw account is een 0,5% valutaomrekeningskosten voor alle niet-USD stortingen. In vergelijking met Coinbase – die 3,99% in rekening brengt op stortingen met een debit card, is dit zeer concurrerend. 
 • 0% commissie: Of u nu cryptocurrencies koopt of CFD’s verhandelt, u betaalt geen commissies bij eToro. U zult echter rekening moeten houden met overnight financieringskosten als u CFD’s verhandelt. Dit is industriestandaard in de CFD-ruimte, en de kosten zullen worden aangerekend voor elke dag dat u uw positie openhoudt na de markturen. 
 • Concurrerende spreads: Hoewel niet toonaangevend in de industrie, kunnen de spreads op eToro concurrerend zijn – vooral als u op de lange termijn investeert. U moet verwachten een bredere spread te betalen wanneer u minder liquide cryptocurrency paren verhandelt. 
 • Opnames: Uw geld uit de eToro crypto app halen en terug op uw betaalmethode is naadloos. Het beste van alles is dat het platform slechts $ 5 per opname in rekening brengt. 

Al met al denk ik dat eToro erg sterk is als het gaat om handelskosten en commissies. 

VEILIGHEID EN REGELGEVING 

Als het gaat om de veiligheid van uw fondsen, is eToro gereguleerd op drie fronten. Dit omvat de FCA, ASIC en CySEC. Deze drie vergunningverlenende instanties hebben een uitstekende reputatie in de online makelaardij ruimte. Ze hebben allemaal strenge eisen aan de makelaars en handelsplatforms die ze reguleren, zoals: 

 • Het eisen van platforms om klantgelden op gescheiden bankrekeningen te bewaren 
 • Het uitvoeren van regelmatige accountantscontroles op de aanbieder 
 • Van platforms eisen dat ze van alle handelaren legitimatie vragen 
 • Duidelijk waarschuwingen toevoegen over de risico’s van het handelen in financiële instrumenten zoals cryptocurrencies 

ANDERE OPVALLENDE KENMERKEN 

Naast lage vergoedingen en een sterke regelgevende status, biedt de eToro crypto trading app verschillende andere functies die een snelle vermelding waard zijn. 

Deze omvatten: 

1.LEVERAGE 

Met eToro kunt u crypto CFD’s verhandelen met een hefboom. Volgens de voorschriften geïnstalleerd door ESMA, zullen Britse en Europese inwoners worden afgetopt op 1:2. Dit betekent dat een rekeningsaldo van $ 500 een cryptohandel ter waarde van $ 1.000 zou toestaan. De enige uitzondering hier is als je geclassificeerd bent als een professionele handelaar. Als u dat bent, krijgt u aanzienlijk meer. 

Als u gevestigd bent buiten het Verenigd Koninkrijk / Europa, dan is het waarschijnlijk dat u veel hogere limieten krijgt bij het handelen in crypto. Het specifieke bedrag zal waarschijnlijk afhangen van waar u gevestigd bent. 

2. KOPIEHANDELEN 

De eToro app biedt een innovatieve functie die bekend staat als ‘Copy Trading’. Simpel gezegd, dit stelt u in staat om het eToro-platform te doorzoeken op zoek naar een cryptocurrency-handelaar die je leuk vindt om te zien. Zodra u een geschikte handelaar hebt gevonden, kunt u hun portefeuille kopiëren. 

Niet alleen dit, maar u kunt ervoor kiezen om alle lopende transacties te kopiëren. Het resultaat is dat u kunt handelen in cryptocurrencies zonder een vinger uit te steken. Dit is geweldig als u weinig tot geen ervaring heeft met het kopen en verkopen van digitale valuta’s, of als u simpelweg niet de tijd heeft om actief te handelen. 

3. ANDERE ACTIVAKLASSEN 

Ik moet ook opmerken dat de eToro app geschikt is voor degenen onder u die willen diversifiëren in andere activaklassen. U kunt bijvoorbeeld beleggen in ETF’s en meer dan 800 aandelen met behoud van volledige eigendom. 

Als u op zoek bent naar hard-core handel, heeft u ook toegang tot indexen, forex, harde metalen, energie, staatsobligaties en meer. Deze worden allemaal aangeboden in de vorm van CFD’s, dus leverage en short-selling faciliteiten zijn beschikbaar. 

U kunt mijn volledige eToro review lezen om meer te leren over het platform. 

eToro is een multi-asset platform dat zowel beleggen in aandelen en cryptoassets aanbiedt, als het verhandelen van CFD’s. 

Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en komen met een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van leverage. 67% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u zich het hoge risico kunt veroorloven om uw geld te verliezen.   

In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. 

Cryptoassets zijn volatiele instrumenten die in een zeer kort tijdsbestek sterk kunnen fluctueren en daarom niet geschikt zijn voor alle beleggers. Anders dan via CFD’s is het handelen in cryptoassets niet gereguleerd en staat daarom niet onder toezicht van enig EU-regelgevingskader. 

 2. Coinbase – Beste Crypto Trading App voor beginners 

Hoewel Coinbase niet de juiste crypto trading app zal zijn voor sommigen van jullie, zal het dat waarschijnlijk wel zijn als je een absolute beginner bent. De reden dat ik dit zeg is dat de app een van de makkelijkst te gebruiken is. In feite, zelfs als je weinig tot geen ervaring hebt in het verhandelen van cryptocurrencies, zou je goed moeten zijn met Coinbase. 

Dus, de belangrijkste Coinbase applicatie stelt u in staat om 22 verschillende cryptocurrencies te kopen en verkopen. 

Dit omvat: 

 • ATOM – BAT –  BTC –  BCH –  BSV – DAI – DASH –  EOS –  ETHETC –  KNC – LINK – LTC – OMGOXT –  REP –  USDC  – XLM – XRP – XTZ –  ZEC –  ZRX 
 •  

Alle bovenstaande digitale valuta’s kunnen worden gekocht in de traditionele zin, wat betekent dat u 100% eigenaar blijft. In tegenstelling tot eToro, echter, kunt u met de Coinbase handelsapp uw cryptocurrencies terughalen naar uw privé portefeuille. Dit is veel meer in lijn met de crypto ethos van het beoefenen van self-custody van uw munten. 

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID 

In termen van gebruiksvriendelijkheid, wordt het niet veel beter dan Coinbase. Zodra je de mobiele app hebt gedownload, wordt je vervolgens gevraagd een account aan te maken. Dit vereist wat persoonlijke informatie naast je door de overheid uitgegeven ID. Wat dat laatste betreft, moet je een foto van je paspoort/rijbewijs maken. Daarna kunt u gemakkelijk geld storten met fiatvaluta. 

Als u meteen wilt beginnen met handelen, kunt u geld storten met een debetkaart. Helaas kost dit 3,99%, wat nog meer is dan bij Binance. Als alternatief zijn bankoverschrijvingen meestal gratis, hoewel dit zal afhangen van uw locatie. Je zult ook een paar dagen moeten wachten tot de bankoverschrijving is afgewikkeld. 

Zodra je een volledig gefinancierde rekening hebt, kun je beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrencies. U zult elke cryptocurrency tegen de Amerikaanse dollar verhandelen. 

HANDELSKOSTEN 

Als het gaat om handelskosten, heeft Coinbase een standaard koop-/verkooptarief van 1,5%. 

 • Als u $1.000 aan Bitcoin kocht, zou dit zich vertalen in een commissie van $15 
 • Als u voor $10.000 aan Bitcoin terugverkocht naar Amerikaanse dollars, zou u $150 betalen. 

Toegegeven, dit is niet zo concurrerend als de andere crypto trading apps die ik tot nu toe heb besproken. Als gevolg hiervan, als je een complete newbie bent, moet je misschien de kosten inruilen voor gemak en gebruiksvriendelijkheid. 

VEILIGHEID EN REGELGEVING 

Coinbase heeft een uitstekende reputatie bij regelgevers in de VS. Het is geregistreerd bij FinCEN als een Money Service Business, wat betekent dat het moet voldoen aan de Amerikaanse regelgeving. Op de voorgrond hiervan staat de anti-witwaswetgeving rond KYC. Simpel gezegd: alle Coinbase-klanten moeten zich identificeren. 

Coinbase is ook bezig groen licht te krijgen van de SEC voor een brokerage licentie. Buiten de VS is Coinbase ook geregistreerd bij de FCA. De interne beveiliging is ook van het hoogste niveau bij Coinbase. U profiteert bijvoorbeeld van het feit dat 98%+ van het klantengeld wordt bewaard in koude opslag, evenals 2FA. 

US-dollar accounts profiteren ook van FDIC Insurance, wat betekent dat de eerste $250,000 is gedekt. De Vault is ook een handige beveiligingsfunctie die u kunt vinden op de app, die een 48-uurs tijdslot zet op alle opnameverzoeken. 

U kunt mijn volledige Coinbase review hier lezen. 

 3. YouHodler– Beste Crypto App voor het verdienen van rente en leningen 

Hoewel het niet uniek een handelsapp is, is YouHodler een interessant platform dat een volledig scala aan cryptocurrency-gebaseerde producten biedt. In de voorhoede van deze is de mogelijkheid om rente te verdienen op uw cryptocurrency holdings die anders – zou zitten idle in uw prive-portemonnee. 

De manier waarop het werkt is als volgt. U stort de door u gekozen cryptocurrency in uw unieke YouHodler wallet. U kunt dit direct doen vanuit de mobiele app. Afhankelijk van de digitale valuta die je stort en de tijd dat je de munten opgesloten houdt, kun je tot 12% rente per jaar verdienen. 

Bitcoin brengt maximaal 4,8% op, maar dat is nog steeds concurrerend. Naast de mogelijkheid om rente te verdienen, ondersteunt de YouHodler-app ook cryptocurrency-leningen. In feite kun je een LTV (Loan to Value) van maximaal 90% krijgen op de digitale valuta die je stort, waarbij de opbrengst wordt uitbetaald in fiat geld. 

Dit kan geschikt zijn voor degenen onder u die een deel van het geld dat u hebt vastgezet in cryptocurrency willen vrijmaken, zonder gedwongen te worden om uit te cashen. Als de waarde van de munt die je stort stijgt terwijl de lening uitstaat, profiteer je nog steeds van de winst. 

Aan de handelskant heeft YouHodler een aantal innovatieve handelsfuncties geïntroduceerd, zoals Multi Hodl voor crypto margehandel. Turbo leningen kunnen ook in uw voordeel worden gebruikt. 

U kunt YouHodler ook gebruiken om cryptocurrencies rechtstreeks vanaf uw account te kopen met fiatvaluta’s (EUR, USD, GBP, enz.). 

 4. NSBroker- Beste geavanceerde Trading App voor Crypto CFD’s 

Als je houdt van het geluid van het handelen in cryptocurrencies in de vorm van CFD’s, is het zeker de moeite waard om NSBroker eens te bekijken. Het platform geeft u toegang tot vijf digitale valuta’s – namelijk Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, en Bitcoin Cash. Elk van deze vijf cryptocurrencies kan worden verhandeld tegen de US dollar tegen een commissie tarief van slechts 0,5% per slide. 

Dit betekent dat u deze vergoeding betaalt wanneer u uw crypto CFD-positie opent en opnieuw wanneer u deze sluit. Voor degenen onder u die hefboomwerking zoeken, biedt NSBroker 1:2 op haar cryptocurrency handelsmarkten. 

Buiten cryptocurrencies, biedt de mobiele app ook forex, edelmetalen, energie en indexen. NSBroker is gelicentieerd door de MFSA in Malta en biedt u de mogelijkheid om geld te storten met een debit/credit kaart, Skrill, Neteller, of bankoverschrijving. Tenslotte worden alle transacties gefaciliteerd via de MT5 app – die boordevol met tools en functies zit. 

De Verdict 

Samengevat, er zijn veel crypto trading apps om uit te kiezen. Geen-twee apps zijn hetzelfde, dus je moet wat tijd besteden aan het verkennen van wat u op zoek bent om prioriteit te geven. Zoals ik in dit artikel heb besproken, zijn bepaalde crypto trading apps geschikt voor bepaalde vereisten. 

Als u meer bezorgd bent over gebruiksvriendelijkheid, zijn eToro of Coinbase misschien meer iets voor u. 

Met de opkomst van crypto renteplatforms zoals YouHodler en BlockFi, kunt u ook uw gekochte Bitcoin bewaren en rente verdienen op die crypto. Als u deze platforms nog niet kent, raad ik u ten zeerste aan er eens naar te kijken. 

Staking is een andere optie voor degenen die aanzienlijke crypto-activa hebben en deze willen vasthouden maar tegelijkertijd meer waarde willen opbouwen. 

Haal het beste uit een Crypto App

Het maakt niet uit welk type cryptocurrency app je nodig hebt, er zijn een paar dingen waar je naar moet kijken als je al je opties vergelijkt.

Veiligheid op hoog niveau

Bitcoin en andere cryptocentrische transacties zijn zeer moeilijk te traceren. Als u eenmaal een transactie tussen portemonnees initieert, is het vrijwel onmogelijk om uw geld te annuleren of terug te krijgen. Door het decentrale karakter van de blokketen is het ook bijna onmogelijk om te achterhalen wie welke portemonnee heeft.

Een ongeautoriseerde transactie van uw beurs kan in de straat of helemaal naar Australië zijn gegaan – er is geen manier om precies te weten wie er verantwoordelijk is. Dit maakt cryptocurrency de perfecte markt voor criminelen, hackers en oplichters. Voordat u een ruil- of portemonnee-app downloadt, dient u de veiligheidsfuncties van het bedrijf te controleren. Zoek naar 2-factor authenticatie en back-end encryptie om uw munten zo veilig mogelijk te houden.

Real-time gegevens

Cryptocurrency markten zijn altijd in beweging. Het is mogelijk om te gaan slapen en een enkele munt met 25% te zien stijgen – of de helft van de waarde ervan te verliezen. Het houden van de vinger aan de pols van de cryptocurrency markt betekent actuele, minutieuze informatie omdat crypto gegevens veel sneller verouderd raken dan informatie over aandelen of fiat valuta.

Of u nu een uitgebreid cryptocurrency trading platform wilt of een eenvoudige tracker die u laat weten hoe het met uw favoriete munten gaat, zoek naar real-time gegevens en informatie. Dit zorgt ervoor dat u geen verouderde informatie gebruikt om uw handels- en investeringsbeslissingen te informere

Veelgestelde vragen

Wanneer je een crypto app kiest van een grotere exchange zoals Finst of Bitvavo, ben je gegarandeerd dat deze goed genoeg is. 

De keuze van de juiste crypto app ligt heel erg aan de persoonlijke keuze van de belegger. Vaak willen beleggers een app van de exchange waar zij op handelen, dit maakt het namelijk makkelijker, en goedkoper om te handelen.

Crypto apps zijn gratis, de transacties en het gebruik ervan kunnen verschillen bij de diverse aanbieders.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: