Google geschiedenis wissen

Google geschiedenis wissen

Wanneer je Google producten gebruikt via jouw PC, laptop, tablet of mobiele telefoon slaat Google een enorme hoeveelheid gegevens op. De bedoeling is dat met deze gegevens een betere dienstverlening kan worden geboden aan de gebruiker. Met al deze data wil Google steeds meer op de individu gerichte producten en advertenties genereren. Google kan door deze dataverzameling niet alleen je zoekgedrag inzien maar combineert deze ook met jouw koopgedrag, locaties en kijkgeschiedenis. Google biedt echter de mogelijkheid om je geschiedenis te bekijken en te beheren.

”In dit artikel leggen we stapsgewijs uit hoe jij jouw Google zoekgeschiedenis wissen kunt.”

Waar kan ik de privacy instellingen van mijn Google geschiedenis bekijken?

Google heeft door de jaren steeds meer instellingen toegevoegd waarmee de gebruiker de eigen gegevens kan beheren. Je kunt de geschiedenis van Google weergeven met behulp van jouw eigen Google account. Klik hier om met jouw Google account in te loggen. Je belandt nu op de hoofdpagina van jouw Google account.

Google zoekgeschiedenis wissen

Klik vervolgens op ‘Persoonlijke informatie en privacy’. Hiermee kom je terecht in het gedeelte Persoonlijke informatie en privacy dat weer uit verschillende onderdelen bestaat.

In dit artikel leggen we de onderdelen Uw persoonlijke informatie enActiviteitopties uit. Ook leggen we hoe ”Google zoekgeschiedenis verwijderen” in zijn werk gaat.

Google geschiedenis wissen - menuPersoonlijke informatie

Het gedeelte Persoonlijke informatie en privacy bevat allereerst een aantal persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer en e-mailadres. Ook je Google+ profiel kan van hieruit worden bewerkt. De rechterhelft van de accountinformatie is scrollbaar waardoor je alle elementen vanzelf tegenkomt.

Activiteitsopties

Wanneer je de Google geschiedenis wissen wilt, is het deel Activiteitsopties van belang. Hier is het mogelijk om, aan de hand van verschillende onderwerpen, je Google geschiedenis te bekijken. Alle functies zijn eenvoudig met een knop te activeren of juist te deactiveren. In de verschillende subonderdelen kan je diverse Google geschiedenis wissen.

Uw zoekopdrachten en browse-activiteit

Zet de knop hier uit (onderbroken) en privégegevens van onder andere Google Zoeken en Google Maps worden niet meer gebruikt. Wanneer je Google’s Chrome browser gebruikt, is het mogelijk om hier apart aan te vinken of het je Google geschiedenis opneemt ten behoeve van meer gepersonaliseerde diensten.

Plaatsen waar u heengaat

Dit is de zogenaamde locatiegeschiedenis. Wanneer deze optie aanstaat, is het mogelijk voor Google om je te volgen met apparaten waarmee je bent ingelogd. Niet iedereen is hiervan gediend, maar het kan bijvoorbeeld helpen met het maken van betere routebeschrijvingen.

Gegevens van uw apparaten

Apparaat gegevens zijn de data die je op verschillende apparaten opslaat. Denk hierbij aan contacten, agenda’s en natuurlijk apps. Het kan handig zijn om Google deze gegevens te laten gebruiken zodat ze overal hetzelfde zijn en je ze niet steeds op elk apparaat hoeft toe te voegen.

Uw gesproken zoek- en overige opdrachten

Spraakherkenning van Google kan enorm verbeterd worden wanneer gesproken opdrachten gekoppeld worden aan je eigen account.

Video’s waarnaar u zoekt op YouTube

Het super populaire YouTube is onderdeel van Google. De zoekgeschiedenis opslaan kan er voor zorgen dat je betere aanbevelingen krijgt, wat gezien de hoeveelheid beeldmateriaal geen overbodige luxe is. Zoek je liever anoniem naar video’s dat zet je dit ook weer met een klik uit.

Video’s die u op YouTube bekijkt

Net als je browser kent YouTube een eigen geschiedenis opgebouwd uit de video’s die je bekijkt. Als je snel een video weer wilt bekijken, is het handig om deze functie aan te zetten. Wie liever zijn videovoorkeuren op zijn apparaten voor zichzelf houdt, kan zijn keuze hier veranderen.

Bekijk alle Google privacy instellingen:

Alle Google privacy instellingen op een rijtje!
Google advertenties; instellingen op basis van jouw interesses
Google producten; zo beheer je jouw informatie!
Jouw Google profiel(foto) en naam in advertenties
Ontgooglen; zo ontgoogle jezelf uit Google!

Privacy instellingen social media & applicaties

Gebruik je ook Instagram, Facebook, Snapchat, Whatsapp of Windows 10? Wil je ook daar meer controle over jouw privégegevens? Klik hier voor een overzicht met de privacy instellingen van diverse social media en applicaties.

[adinserter name=”Shortcode ebook informatie verwijderen”]