Google Duo App | De video app van Google uitgelegd!

wat is duo app

Met de gratis Duo App van Google kan je videochatten zonder al te veel toeters en bellen. Contact leggen gaat via het mobiele nummer van je smartphone en het werkt op zowel Android als iPhone. Het voordeel is dat je je nergens hoeft te registreren en dat het weinig features bevat. Maar door de fraaie aanklop module heb je wel meteen in beeld wie met jou een videogesprek wil aangaan. Een app die gewoon doet wat het moet doen; videobellen!

Wat is de Google Duo app?

De eenvoud van de videodienst is misschien wel het grote pluspunt van de Google Duo app. De google video app is alleen voor smartphone’s bedoeld en werkt via het telefoonnummer van je IOS of Android toestel. Dus je hoeft niet bij Google geregistreerd te staan. Veel meer extra’s heeft de app ook niet, dus het is verder vrij minimalistisch in design en functies.

De kwaliteit van de videodienst is wel uitstekend. Zo biedt het een prima beeld als je verbonden zit via WiFi, maar ook met slechter mobiel bereik blijft de videoverbinding goed.

Eenvoudige werking van de Google Duo bellen

Google hoopt dat mensen via Duo makkelijker met elkaar in contact kunnen komen. Vrijwel iedereen kan de app gebruiken zonder enige voorkennis; je downloadt de Google Duo app, activeert hem, en je kunt aan de slag. Zet je hem aan dan zie je jezelf al meteen in beeld staan. Daarna kun je met Google Duo bellen naar één van je contacten om iemand uit te nodigen voor een video chat. De ontvanger moet dus wel over de app beschikken om een videogesprek aan te gaan. Heeft hij die nog niet, dan wordt hij uitgenodigd om Duo te installeren.

Instellingen duo app - video app van google

Aankloppen bij de ander met Duo Google 

De Google Duo app onderscheidt zich van andere videodiensten door de unieke ‘Knock Knock’ functie. Hierbij wordt er bij de gespreksuitnodiging even ‘aangeklopt’ bij de ontvanger. Dat gebeurt met een kort video fragment (zonder geluid) van de beller. Met dit voorpoefje zie je direct wie er belt en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Liever niet in beeld als je gaat bellen? Je kunt ‘Knock Knock’ via de instellingen ook uitzetten.

De functie werkt het best op Android. Bij IOS zie je de ‘Knock Knock’ video alleen als de Duo app bij de ander ook al geactiveerd is en aanstaat. Anders ontvang je enkel een push-bericht van de beller en zie je de video pas als je die opent. Wellicht dat Google dit nog gaat verbeteren.

Privacy van de Google Duo app

Het over en weer sturen van videobeelden ligt altijd gevoelig. Daar houdt Google rekening mee. De duo app is beveiligd met een krachtige end-to-end encryptie via Web Real-Time Communication technologie. Hierdoor kunnen alleen beller en ontvanger de videochat bekijken. Hackers en derden kunnen deze beelden en bijbehorende data niet onderscheppen. En ook Google zelf kan dat niet.

Concurrent van Skype en Facetime?

De Google Duo app staat vooralsnog los van Google’s messenger en videochat dienst ‘Hangouts’. Deze werkt overigens wel op basis van een Google registratie. Of de Duo app net zo succesvol zal worden als Skype van Microsoft en FaceTime van Apple moet de tijd uitwijzen. Deze bekende videochatdiensten hebben een trouwe schare gebruikers en deze diensten zijn wel op meerdere platforms te gebruiken.

Dat Duo app zowel voor Android als iPhone telefoons beschikbaar is heeft in ieder geval zijn voordelen. Als je graag videobelt is Duo videobellen het proberen waard. Zeker als je houdt van apps die smart & simple zijn, en vooral doen waar ze voor bedoeld zijn.

Video Google Duo app; de videodienst in de praktijk

https://www.youtube.com/watch?v=CIeMysX76pM

Download de Google Duo app

De Google Duo app is vanaf nu te downloaden in de Google Play Store voor Android. De iPhone IOS versie vind je in de Apple iTunes store.

Allo App; De chat app van Google

In deze nieuwe chatservice heeft Google allerlei slimme functionaliteiten gebouwd die nog niet eerder te zien waren. En daarmee gaat het op slimme wijze de concurrentie aan met de bekende chatapp’s zoals Whatsapp. Klik hier om meer te lezen over deze nieuwe chat app.

Privacy instellingen social media & applicaties

Gebruik je ook Instagram, SnapchatGoogle diensten, Windows 10 of heb je een iPhone of iPad? Wil je ook daar meer controle over jouw privégegevens? Klik hier voor een overzicht met de privacy instellingen van diverse social media en applicaties.

Bekijk alle Google instellingen:

Alle Google privacy instellingen op een rijtje!
Google privacy instellingen; geschiedenis wissen

Google advertenties; instellingen op basis van jouw interesses
Gevonden worden in Google
Google formulier: zoekresultaten verwijderen
Jezelf ontgooglen

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: