Binance – Reviews & Ervaringen

Binance logo

Binance heeft in juni 2023 aangekondigd dat het Nederland verlaat, omdat het geen licentie heeft kunnen verkrijgen bij de DNB. Wij raden daarom aan om een account te maken bij Bitvavo of bij Finst, deze partijen hebben een vergunning in Nederland om te opereren en bieden tientallen cryptocurrencies aan.


 

De term “Binance” werd bedacht op basis van twee concepten: bitcoins en financiën. Maar wat is Binance nu precies?

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het om financiële transacties of trading die de end-to-end exchange met behulp van cryptocurrencies omvat.

Vanaf het moment dat deze term werd bedacht (ergens voor 2017), was de meest populaire cryptomunt ter wereld bitcoins, het werd gebruikt in de terminologie op zich. Echter, momenteel handelt deze online exchange veilig met bijna alle grote cryptocurrencies met een aantal van meer dan 500 vandaag.

Aanvankelijk begonnen in Hongkong/China in 2017, realiseerde het bedrijf zich al snel de blokkades met betrekking tot de strenge regelgeving en het beleid van het land rond de handel in cryptocurrencies. De logische stap om deze uitdaging te overwinnen was dan ook om te verhuizen naar een crypto vriendelijke omgeving. Als gevolg hiervan verplaatste het bedrijf zijn hoofdkantoor naar Malta in het volgende jaar en is sindsdien een succes.

De laatste cijfers van het einde van het tweede kwartaal van 2021, Binance Exchange is uitgegroeid tot ’s werelds grootste cryptocurrency exchange met een record van 1,4 miljoen transacties per seconde.

Wat is Binance Coin (BNB)? Alles over de cryptomunt van Binance

Binance introduceerde ook hun eigen crypto-currency in 2017 met de naam Binance Coin of BNB. Om het gebruik van BNB voor de handel aan te moedigen en te verbeteren, leveren de financiële transacties speciale kortingen als stimulans op. Uiteindelijk groeide het aantal gebruikers wat resulteerde in de noodzaak om verder te gaan dan het concept van de utility token voor trading fees. 

Momenteel wordt BNB in vele toepassingen gebruikt, waaronder betalingen voor Binance transactiekosten en financiële diensten, reisboekingen, amusement, investeringen, en een breed scala van andere onlinediensten.

Om het aantal coins onder controle te houden en ook om het ecosysteem van vraag en aanbod effectief in stand te houden, koopt Binance zelf elk kwartaal BNB terug van een vijfde van de verdiende winst om ze te vernietigen. 

Hoe werkt de Binance crypto exchange?

Aangezien exchanges werken op de handel tussen verschillende valutaparen, impliceert de Binance exchange dat het crypto tot crypto handel moet zijn. Binance’s kosten zijn meestal aan de lage kant, met extra kortingen voor degenen die betalen in BNB-tokens.

De diensten omvatten typische categorieën die door typische crypto exchanges worden gedekt, zoals trading, listing, opname, crypto staking, fondsen verwerven, P2P transfers etc. 

Mensen die geïnteresseerd zijn om hun eigen tokens te lanceren kunnen dat doen met Binance. In een notendop: zowel reguliere gebruikers/traders als beginners gebruiken de Binance exchange niet alleen voor het traden van cryptocurrencies, maar ook voor korte en lange termijn investeringsdoeleinden.       

De opstartprocedure is eenvoudiger dan die van een typische fintech- of crypto exchange. De nieuwkomers moeten voldoen aan de initiële en minimale KYC-formaliteiten om een account aan te maken. Zodra de rekening is opgezet, kunnen de rekeninghouders bij Binance geld storten of toevoegen (elke cryptocurrency) in hun elektronische wallets zonder verwerkingskosten voor stortingen.

Voor Binance uitbetalen worden wel verwerkingskosten in rekening gebracht, maar deze zijn afhankelijk van het volume en het type van de cryptocurrency waarin wordt opgenomen. Daarom is het onderhevig aan verandering, afhankelijk van deze twee factoren. Op dezelfde manier omvat trading typische handelsorders zoals limiet (alleen verwerkt tegen limietprijs ingesteld door handelaren), markt (afhankelijk van gevarieerde marktprijzen) en stop-limit.

De handel in valuta op het platform Binance wordt ondersteund door verschillende analyses en rapporten met betrekking tot de crypto-currency waarde over een bepaalde periode. Deze zijn beschikbaar voor alle gebruikers in de vorm van basis-en geavanceerde dashboards met de handel grafieken, koersen, enz. in de vorm van tabellen, crosstabs en grafieken. 

Andere diensten aangeboden door Binance Exchange

Naast de gebruikelijke exchange diensten biedt de Binance-exchange andere diensten en platforms zoals Visa Card, Smart Pool en Binance Lab. 

  • Binance Visa Card: Een crypto creditcard die het mogelijk maakt om de cryptocurrency om te zetten in geld voor uitgaven zonder verwerkingskosten. Er kunnen echter andere kosten van derden van toepassing zijn op basis van de voorwaarden van het gebruikte product/platform.
  • Smart Pool: Maakt het mogelijk om te wisselen tussen verschillende cryptocurrencies voor mining doeleinden.

Inloggen op Binance – Mijn Binance account

De rekening aanmelding is met basisgegevens voor niveau 1 ( opname limiet van 2 BTC per dag). 

Zodra de aanmelding via e-mail/mobiel is gedaan en de verificatiecode is ingevoerd om het proces te voltooien, wordt de gebruiker als startklaar beschouwd.

Niveau 2 gaat echter tot 100 BTC per dag en vereist een foto-ID en een goedkeuring. 

De stortings- en opnamemogelijkheden bevinden zich in de sectie “Fondsen” en zijn gemakkelijk te zien om de e-wallet van de gebruiker te bereiken voor de transactie. De handel kan worden gestart zodra er geld op de rekening staat.

Ga simpelweg naar de website om in te loggen.

Binance Klantenservice – Kan ik bellen met Binance?

Om contact op te nemen met het support team tijdens een Binance storing, zal een ticket moeten worden ingediend. De website heeft een online formulier dat moet worden ingevuld en typische antwoorden worden gegenereerd via e-mail. 

De gebruikers kunnen te maken krijgen met vertragingen in de antwoorden van het back-end team, maar dit is heel gebruikelijk bij grote exchanges, gezien het volume van de transacties en de inadequate verhouding tussen gebruikers en ondersteunend personeel. Ondanks het feit dat dit een gespecialiseerde rol is, is dit een gebied dat bij bijna alle grote exchanges onder de aandacht wordt gebracht en de nodige aandacht moet krijgen.

Stortingen, opnames en bijbehorende kosten 

Binance heeft een vrij eenvoudige interface voor het beheer van stortingen, opnames en andere transactionele operaties. 

In het geval van opnames, begint het proces door de Binance website/app te openen, naar de Binance wallet sectie te gaan, gevolgd door de opnamemogelijkheid. Op dezelfde manier als het storten, is het kiezen van de gewenste cryptocurrency van vitaal belang. 

De volgende stap is het plakken van het adres om op te nemen en de selectie van het netwerk. 

Binance rekent geen stortingskosten, terwijl er voor opnames verwerkingskosten variërend van 1 tot 15 Euro in rekening worden gebracht. Binance plaatst klanten in niveaus, afhankelijk van hoe vaak ze het platform gebruiken en de hoeveelheid geld die ze uitgeven aan transacties. Nieuwe gebruikers die nog niet veel geld aan transacties hebben besteed, zitten in level 1. Naarmate ze verder komen, gaat hun level omhoog en krijgen ze korting op de transactiekosten.

Fiat Opnames – Binance uitbetalen naar mijn bankrekening

Fiat geldopname is een veel voorkomend fenomeen over de hele wereld en gezien de populariteit, heeft Binance de ondersteuning voor fiat geldopname uitgebreid voor maximaal 14 internationale valuta’s, waaronder USD, Euro, en Britse Ponden met name. Het tarief is afhankelijk van de marktkoers op de dag voor de valuta van bestemming. 

Voor alle soorten opnames, of het nu gaat om fiat of anderszins, biedt de tariefstructuur de trouwe gebruikers kortingen die nog aantrekkelijker worden voor BNB-opnames.

iDEAL – Geld overmaken naar Binance account

iDEAL is een populair betaalsysteem dat in Nederland wordt gebruikt en is gebaseerd op online bankieren. Het biedt webwinkeliers een real-time betaalmethode om online betalingen te accepteren en maakt gebruik van dezelfde omgeving als de online bankier sites van hun banken. 

Binance heeft de stortingen van euro’s met behulp van iDEAL met succes ondersteund. Het stortings bereik lag tussen 5 en 5.000 euro, met een verhoging tot 50.000 euro mogelijk in geval van verificatie van Binance’s woonadres. Bovendien was er een vast bedrag van 130 euro aan gekoppeld, ongeacht de grootte van de transactie. 

Echter, in een laatste reeks van gebeurtenissen, heeft Binance exchange tijdelijk de iDEAL-stortingen gepauzeerd en dit is zichtbaar op hun website.

binance

Is Binance betrouwbaar en veilig?

Als het gaat om de crypto bij Binance, is de eerste vraag die opkomt die van de veiligheid en betrouwbaarheid. Bedrijven in deze sector ervaren gevaren en cyberaanvallen en blijven hun netwerk- en informatiebeveiliging en privacy ontwikkelen door gebruik te maken van de nieuwste en meest geavanceerde tools. 

Binance exchange was ook getuige van een grote cyberaanval op 7 mei 2019 waarbij 7.000 Bitcoins werden gestolen van de exchange, wat resulteerde in een grote klap voor het imago van de exchange. De organisatie moest drastische stappen nemen om haar strategie te herzien om het verloren vertrouwen weer op te bouwen en haar klantenbestand te behouden.

Op dit moment wordt Binance beschouwd als een veilige exchange en zorgt voor een wederzijdse verificatie met de gebruikers via 2FA (two factor authentication). Als een van de grootste spelers in de wereld blijft Binance echter altijd in de frontlinie van cyberaanvallen. Bovendien, met de vooruitgang in de cybercriminaliteit arena, zou het ideale scenario voor de gebruikers zijn om voortdurend getuige te zijn van de inspanningen van Binance in de context van het verbeteren van hun beveiligingsmechanismen, aangezien 2FA zijn eigen aandeel van problemen en uitdagingen heeft.

In dezelfde context komt een andere vraag in termen van verzekering. Volgens de bronnen worden alle deposito’s in Amerikaanse dollars bij Binance.US bewaard op bankrekeningen in bewaring en zijn ze verzekerd tot bijvoorbeeld $250.000.

Het bovenstaande is van toepassing op alle crypto exchanges, ongeacht het aantal gebruikers en het handelsvolume. 

Hoe zit het met de veiligheid van Binance Wallet?

Bovenstaande overwegingen over de veiligheid van exchanges gelden evenzeer voor de e-wallets of Binance Wallets. Als de privé-informatie van de klanten gecompromitteerd raakt, zijn de e-wallets niet meer veilig. Binance heeft op dit front ook publiekelijk hun gedecentraliseerde aanpak van gebruikers die eigenaar zijn van de private sleutels verklaard. 

Op dezelfde manier kan Trust Wallet de crypto van gebruikers niet verplaatsen. In feite kan Trust Wallet niet eens zien hoeveel crypto gebruikers bij hen hebben opgeslagen.

Bovendien worden de persoonsgegevens van de gebruikers niet opgeslagen in een databank of opslagplaats, waardoor de persoonsgegevens van de gebruikers minder vatbaar zijn voor cyberdiefstal.

Beoordelingen en ervaringen van gebruikers – Binance reviews 

Over het algemeen zijn de beoordelingen van de gebruikers positief geweest als het gaat om hun ervaringen met het gebruik van en transacties met Binance exchange. Echter, grote uitdagingen die gebruikers hebben gepost, hebben betrekking op de traagheid van de reactie van de klantenservice en veel negativiteit tijdens en na de cyberaanval episode van mei 2019.

Nieuw op Binance: NFT Marketplace

Op de Binance NFT Marketplace kunnen gebruikers NFTs (non-fungible tokens) maken, kopen of verkopen. Deze NFT marktplaats is onderdeel van het Binance ecosysteem en een betrouwbare plek om te handelen in NFTs. De Binance NFT Marketplace bestaat sinds juni 2021 en gebruikt de Binance Smart Chain om eigenaarschap van de NFTs vast te stellen.

NFTs maken en verhandelen op Binance

Allereerst kan je op Binance NFTs kopen. Dit kan op twee verschillende manieren. Zo kan je een NFT kopen op veilingbasis of voor een vaste prijs. Dit werkt beiden vrij eenvoudig. Je klikt gewoon op de NFT die je wilt hebben en doet of een bod of koopt hem direct. Het enige dat je hoeft te doen, is zorgen dat je genoeg crypto hebt op je Binance account om zowel de NFT aan te schaffen als de transactiekosten te kunnen dekken.

NFTs verkopen via Binance

Ook het verkopen van je NFTs is op de Binance NFT Marketplace een fluitje van een cent. Je koppelt gewoon je Opensea account en plaatst de NFTs die je wilt verkopen op de Binance Marketplace tegen een prijs die jij ervoor wilt hebben of geeft mensen de mogelijkheid op je NFTs te bieden.

NFTs maken op de marktplaats van Binance

Op dit moment kan je nog geen NFTs maken op Binance, aangezien alleen geverifieerde artiesten dit kunnen doen. Er wordt verwacht dat zeer binnenkort iedereen een NFT kan maken en deze via de Binance NFT Marketplace te koop aanbieden.

FAQ

  • Wat is een tag of memo en waarom heb ik dat nodig om die in te voeren bij het storten van crypto?

Een tag of memo is in feite een unieke identificatiecode die specifiek is voor elke rekening en die het mogelijk maakt de gebruiker te identificeren, de tegoeden op de rekening bij Binance te storten en bij te werken.

  • Is Binance veilig? Hoe betrouwbaar is de exchange?

Binance is een veilige beurs die Two Factor Authentication biedt om accounts te beschermen.

  • Wat is het verschil tussen Binance en Bitvavo?

BitVavo exchange opereert vanuit Nederland en is beperkt tot Europa, het handelt in 50 cryptocurrencies terwijl Binance Nederland is gevestigd in Malta en over de hele wereld opereert met meer dan 500 crypto-currencies.

De opnamekosten zijn lager voor Bitvavo in vergelijking met Binance.

Bitvavo klantenservice heeft een snelle reactietijd in vergelijking met Binance. Meer weten over Bitvavo? Lees dan onze Bitvavo exchange review.

  • Met wie moet ik contact opnemen als er problemen zijn met mijn Binance account? Kan ik Binance bellen?

In geval van problemen met een Binance account, wordt een verzoek ingediend en vervolgens neemt het support team contact op met de klant voor het oplossen van problemen.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: