Kraken – Reviews & Ervaringen

kraken exchangeEen van de beste manieren om geld te verdienen is door u aan te sluiten bij een online bitcoin trading platform. Aan de slag gaan is niet het moeilijkste deel, het kiezen van het juiste platform wel. 

Als u besloten heeft om in deze business te stappen, zullen wij u helpen door het kiezen van het beste platform voor bitcoin trading, namelijk de Kraken Exchange. Voordat we diep graven, willen we u graag alles vertellen over Kraken Exchange, wat is Kraken? zijn geschiedenis, hoe het werkt, recensies en gebruikerservaringen. 

Kraken, opgericht in 2011, is een in San Francisco gevestigd crypto Kraken exchange platform dat verschillende valuta’s gebruikt om de aandelenhandel te vergemakkelijken. De gebruikers kunnen verschillende fiat valuta’s gebruiken, zoals Euro’s, Canadese dollar, Amerikaanse dollar, en Japanse yen. 

Met bovengenoemde fiat valuta’s kunt u verschillende cryptocurrencies kopen, zoals Ethereum (ETH), Bitcoin (BTX), EOS, en Monero (XMR). 

Geschiedenis van Kraken

Het Kraken exchange platform werd opgericht in 2011, de handelsactiviteiten werden officieel gemaakt na twee jaar in 2013. Het bedrijf is eigendom van Payward Inc. en wordt geleid door mede-oprichter en CEO Jesse Powell. Het bedrijf zorgt voor een gemakkelijke geldstroom tussen bankrekeningen en zorgt ook voor een veilige en gemakkelijke verplaatsing van cryptocurrency tussen de digitale wallets en alle rekeningen die zijn gekoppeld aan Kraken. 

Kraken werd beroemd toen het werd geselecteerd om de marktgegevens van de bitcoin handel te leveren aan de meest beroemde en toonaangevende dataprovider, de Bloomberg. Cliënten van Bloomberg kregen toegang tot virtuele valuta en alle informatie die daarmee verband hield. 

Na beroemd te zijn geworden door geassocieerd te worden met de wereldleidende dataprovider, voegde het meer cryptocurrencies toe aan zijn handelsplatform. Het stelde de gebruiker ook in staat om te financieren en handelen met behulp van verschillende fiat valuta’s als Amerikaanse dollars, Britse pond sterling (GBP) en Japanse yen ook. 

Door zijn bekendheid haalde Kraken in 2014 de krantenkoppen omdat het werd geselecteerd voor een onderzoek naar een aantal vermiste bitcoins en omdat het de resterende activa verdeelde onder schuldeisers van Mt. Gox. 

Men kan zeggen dat de val van Mt. Gox, ooit de grootste bitcoin-exchange, de weg heeft vrijgemaakt voor de opkomst van Kraken. In tegenstelling tot Mt. Gox was Kraken erg voorzichtig en hield het zich aan de regelgeving en daarom werd het geselecteerd. Alle schuldeisers van Mt. Gox werden overgebracht naar Kraken, waardoor Kraken snel populair kon worden. 

Waarom Kraken?

Het maakt niet uit of u slechts een cryptocurrency liefhebber bent of een grote handelsonderneming hebt, Kraken biedt u een handelsplatform met tal van geweldige functies. De Kraken-exchange staat daytraders en investeerders met alle soorten financiële plannen toe.  

Wat Kraken onderscheidt zijn enkele van zijn geavanceerde trading tools. Een ander pluspunt is dat het leverage en marge gebaseerde handel en geautomatiseerde strategie handel ook toestaan. Wat Kraken exchange nog beter maakt is dat u kunt handelen in de beste cryptocurrencies, dat is een functie die niet veel concurrenten hebben. 

Hoe werkt de Kraken-exchange? 

Omdat Kraken een cryptocurrency exchange platform is, staat het alleen het kopen en verkopen van cryptocurrency toe. Kraken matcht orders van klanten die cryptocurrency willen kopen met klanten die het willen verkopen. U kunt Kraken niet beschouwen als een:

 • Winkel

U kunt geen cryptomunten kopen als u geen bijpassende order krijgt van iemand die wil verkopen.

 • Bank

Kraken is goedgekeurd voor bank charter, maar heeft nog geen bank geopend. Het staat geen financiering toe om te sparen, u kunt alleen traden of staken met uw fondsen. 

 • Wallet

Kraken biedt wel warm en cold wallets aan voor veilige bewaring, maar biedt geen persoonlijke Kraken wallet service. 

 • Broker

Kraken biedt een directe toegang tot de markt voor al zijn geverifieerde klanten, dus er is geen noodzaak voor een broker. 

 • Beleggingsfonds 

Kraken beveelt op geen enkele manier aan om activa te kopen of verkopen, het vraagt u om uw eigen onderzoek te doen en op eigen risico te handelen. 

Hoe stort u cryptocurrency op uw Kraken account?

Eerst en vooral moet u geverifieerd zijn op het startersniveau of hoger, als u digitale activa wilt storten op uw Kraken-account. Als u een geverifieerde gebruiker bent, kunt u de onderstaande stappen volgen om digitale activa op Kraken te storten.

 1. Navigeer naar financiering 
 2. Klik op de “Kraken geld storten” knop 
 3. Zoek naar de valuta die u wenst te storten op Kraken.
 4. Als u een beginner bent en het is de eerste keer dat u stort, dan moet u een storting adres aanmaken.
 5. Lees aandachtig alle storting waarschuwingen en alle do’s en don’ts van elke valuta.
 6. Kopieer het aangemaakte storting adres en plak het in de wallet van waaruit het geld zal worden verstuurd.
 7. Voor sommige valuta’s kan extra informatie nodig zijn, dus die moet u ook verstrekken.
 8. Nadat u een geldige transactie heeft geïnitieerd en het minimum aantal vereiste bevestigingen heeft bevestigd, zal de storting op uw rekening worden bijgeschreven.

Hoe koop en verkoop ik crypto en FX?

Ten eerste moet u op Kraken inloggen om te beginnen met traden. Kraken heeft veel mogelijkheden zoal bv crypto staking. Het begrijpen van deze opties, en uitvinden hoe de orders werken is het moeilijkste deel. Maar maak u geen zorgen, wij zullen u daarbij helpen. 

Traden

Om te handelen moet u de volgende stappen volgen 

 • Selecteer Valutapaar 

Eerst moet u uitzoeken welke valuta u gaat gebruiken om te ruilen. Bijvoorbeeld, u kunt USD gebruiken om Bitcoin te kopen of Euro’s voor Ethereum. Zodra u hebt besloten welk paar te gebruiken voor de exchange, moet u deze twee valuta’s selecteren in de ticket/quote balk in de linkerbovenhoek in het tradings tabblad. 

De basisvaluta is de eerste valuta in het paar, terwijl de quote valuta de tweede valuta in het paar is. Als u een kooporder selecteert, betaalt u de quote currency en ontvangt u in ruil de base currency. Als u een verkooporder selecteert, ontvangt u quote currency voor de verkoop van base currency. 

 • Vul het bestelformulier in 

Wanneer u het valutapaar heeft gekozen, moet u het order formulier invullen. Voor deze stap moet u begrijpen hoe de “Markt en Limiet” werkt. 

Een marktorder betekent onmiddellijke uitvoering, het selecteren van een marktorder zal overeenkomen met limietorders die beschikbaar zijn in de orderboeken van Kraken. Deze orders brengen hogere kosten met zich mee, de zogenaamde taker fee. Met marktorders bent u beperkt, d.w.z. u vult het bedrag in dat u wilt kopen of verkopen en niet de prijs.  

Zodra de markt uw limietprijs bereikt, zal een limietorder worden uitgevoerd tegen de prijs die u hebt ingesteld of zelfs beter. Afhankelijk van het tijdstip van uitvoering, kunnen limietorders onderworpen zijn aan maker of taker kosten. Taker fees zullen worden toegepast indien er reeds een overeenstemmend order bestaat. 

Zodra u hebt gekozen tussen de “markt” en de “limiet” order, kunt u verder gaan door uw keuze te bevestigen met behulp van de knop links van het “totaal” veld. 

 • Bestelling indienen

Nu moet u op de koop/verkoop knop drukken, daarna wordt u naar een orderbevestiging scherm geleid, u moet uw keuze herbevestigen en op ok drukken. 

 • Wachten op orderuitvoering 

Als u wilt dat uw transactie onmiddellijk plaatsvindt en dat uw saldo verandert, moet u de marktorder selecteren. Voor het kiezen van een marktorder, kunt u uw Kraken fondsen opnemen of u kunt ze hergebruiken voor trading. Als u uw succesvol uitgevoerde marktorder wilt bekijken, kunt u dat zien in de “order” tab. 

Indien u een limietorder heeft geselecteerd, kan het zijn dat uw order niet meteen wordt uitgevoerd, maar u kunt de status zien in de “order” tab. Indien uw order niet is uitgevoerd, kunt u deze op elk moment annuleren door de rood gekleurde knop te selecteren onder de tab “Orders”.

Exchange kosten op Kraken – Hoe zijn de Kraken fees en transactiekosten?

Kraken rekent financieringskosten, handelskosten en onmiddellijke koopkosten en dan zijn er nog enkele andere functies die Kraken niet in rekening brengt.

 • Financieringskosten

Financieringskosten zijn kosten ter compensatie van de kosten voor het accepteren van stortingen en het verzenden van opnames. De stortingskosten omvatten stortingskosten voor cryptocurrencies, opnamekosten voor cryptocurrencies, stortingskosten voor contant geld, opnamekosten voor contant geld en aankoopkosten voor debit/creditcard.

 • Trading kosten

Het is het soort kosten dat in rekening wordt gebracht wanneer uw order overeenkomt met een order van een andere cliënt. Als u de order annuleert voor de uitvoering, worden er geen kosten in rekening gebracht. In het geval dat u gebruik maakt van de “leverage” functie, dan worden extra margin rolling en rollover kosten in rekening gebracht. 

 • Onmiddellijke Koop kosten 

Als u koop-, verkooporders plaatst via de “Koop Kraken Crypto” widget, brengt Kraken u per transactie 1,5% in rekening. In het geval dat u een stable coin koopt met een andere stable coin dan zullen de transactiekosten 0,9% zijn. 

 • Gratis functies

Kraken brengt geen kosten in rekening voor het overboeken van fondsen naar/van future wallet, het opslaan van fondsen, account onderhoud en account-activiteit. 

Is Kraken veilig? Is Kraken betrouwbaar?

Met de opkomende oplichting in het achterhoofd kunt u zich afvragen of Kraken veilig is? Kunt u vertrouwen op de exchange? Nou het antwoord op uw vraag is ja, Kraken is veilig. Kraken is een van de meest veilige exchanges in de handelsmarkt, het is nog nooit gehackt door iemand. 

Kraken biedt tal van beveiligingsfuncties waar de gebruikers gebruik van kunnen maken. Kraken gebruikt Google Authenticator of YubiKey om two factor authenticatie te bieden.

Voor het geval dat een derde partij een exploit probeert te ontdekken of in het ergste geval toch een exploit ontdekt, heeft Kraken een eigen beveiligingsteam en ook een bug bounty. Al met al is Kraken een van de veiligste platformen voor het wisselen van cryptocurrency. 

 

Kraken contact – Wat te doen bij een Kraken storing? 

Als u aanvullende informatie over de exchange nodig hebt, kunt u contact opnemen met Kraken door een bezoek te brengen aan de website, ze hebben 24/7 klantenservice chat om elke vorm van hulp te bieden die de bezoekers willen. Via de klantenservice kunt u altijd Kraken bellen om direct contact op te nemen.

Conclusiekraken logo

Kraken is een van de oudste cryptocurrency exchange platforms. Het is een van de meest betrouwbare en veilige platform voor het wisselen van digitale valuta. Kraken biedt een heleboel functies voor het gemak van de klant. 

FAQ Kraken Exchange

Is de Kraken wallet veilig?

Kraken is geen wallet, maar het is veilig voor het bewaren van activa.

Wat zijn de kosten die Kraken in rekening brengt? 

Kraken rekent financieringskosten, handelstarieven en onmiddellijke koopkosten.

Hoe lang duurt het voordat de klantenservice van Kraken antwoordt?

De klantenservice van Kraken antwoordt meestal direct, het kan maximaal 40 minuten duren. 

Is Kraken goedkoper dan Binance?

Kraken fees zijn lager dan Binance fees dus, ja Kraken is goedkoper.

Is Kraken beter dan Coinbase?

Beide exchanges hebben vergelijkbare functies, maar als het op kosten aankomt is Kraken beter. 

Is Kraken een bitcoin-wallet?

Kraken is een exchange dienst, geen bitcoin wallet

Interesse in andere crypto exchanges? Bekijk dan ook eens onze uitgebreide Bitvavo of Binance review!

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: