Wat spookt jouw naamgenoot online uit?

Wat spookt jouw naamgenoot online uit - Mijn Online IDentiteit - naamgenoten

Je wordt vaker gegoogeld dan je denkt. Iedereen doet het. Het eerste wat jouw toekomstige werkgever of klant, zakelijke relatie of aankomende date doet is online naar informatie over jou zoeken om zo een beeld over jou te vormen. Maar bijna iedereen heeft wel een naamgenoot, iemand met precies dezelfde voor- en achternaam. Hoe weten mensen die jou zoeken nou of de gevonden informatie over jou of over jouw naamgenoot gaat?

Een eerste indruk vindt tegenwoordig vaak online plaats. Het is namelijk de normaalste zaak om iemand zijn voor- en achternaam te googelen om zo een eerste indruk te krijgen. Even iemand googelen die je wilt uitnodigen voor een sollicitatie, die je gaat ontmoeten of waar je mee gaat samenwerken. De combinatie van een voor- en achternaam is meestal niet uniek. Uit onderzoek van MijnOnlineIDentiteit.nl blijkt dat 64% van de Nederlanders een naamgenoot heeft. Hierdoor is het niet altijd duidelijk over wie de online informatie gaat. Op zich niks mis mee zou je denken, maar anderen die jou zoeken kennen je nog niet en krijgen zo dus een verkeerde eerste indruk.

“Offline” zetten we bewust en onbewust ons beste beentje voor om goed voor de dag te komen om zo een goede indruk achter te laten. Maar een eerste indruk vindt tegenwoordig vaak ook online plaats. De zoekresultaten op basis van jouw voor- en achternaam vormen dan jouw eerste indruk”

Wat spookt jouw naamgenoot online uit?

Maar wat als je een naamgenoot hebt die het niet zo nauw neemt? Helemaal vervelend is het als jouw naamgenoot negatief op het internet staat. Bijvoorbeeld als jouw naamgenoot extreme uitspraken doet op een forum, een openbaar conflict heeft of alleen maar feestende foto’s op zijn of haar Facebook plaatst. Vaak weten mensen die jou online zoeken niet dat het jouw naamgenoot is en niet jijzelf. Veel mensen kijken vaak niet verder dan de eerste zoekresultaten en een verkeerde (eerste) indruk is dus snel gemaakt. Dat is een gemiste kans, want het is eenvoudig om dit te voorkomen. Is je eigen naam nog beschikbaar op het internet? Dan is het verstandig om deze te beschermen. Je wordt tenslotte op jouw voor- en achternaam gegoogeld.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: