Vind-ik-leuk-knop Facebook; uitgelegd!

Facebook Vind ik leuk knop Vind ik leuks
Met de Facebook ‘Vind ik leuk’ knop kan je aangeven wanneer je iets leuk vindt.

Door de Facebook ‘Vind ik leuk’ knop aan te klikken laat je zien waarin je bent geïnteresseerd.
Zo kan je bijvoorbeeld aangeven welke boeken, schrijvers, films, muziek, restaurants, producten, merken, websites en personen je leuk vindt.

Maar wie kunnen al jouw interesses zien? Dit is afhankelijk van hoe jij zelf jouw privacy instellingen hebt ingesteld. Hoe je dat doet, leggen we in dit artikel uit.

Vind ik leuk Facebook

Op jouw Facebook profiel kan je per onderwerp overzichtelijk terugvinden op welke ‘Vind ik leuk’ knoppen je allemaal hebt geklikt, inclusief de Facebook Vind ik leuks’ die je hebt gegeven op andere websites en mobiele apps.

Om jouw overzicht met ‘Vind ik leuks’ te zien, ga je naar jouw Facebook tijdlijn. Klik rechtsonder jouw omslagfoto op de ‘Meer’ button. Kies vervolgens uit de vervolgkeuzelijst ‘Vind ik leuk’.

Vind ik leuk knop instellingen - Facebook vind ik leuks

Je komt nu op de pagina met al jouw ‘Vind ik leuks’. Ook kan je jouw ‘Vind ik leuks’ per onderwerp bekijken. Wanneer je bijvoorbeeld op Films klikt, krijg je een overzicht met alle films waarvan je hebt aangegeven dat je ze leuk vindt.

Let op: Wanneer je op een onderwerp klikt (bijvoorbeeld films), krijg je automatisch eerst suggesties van andere films te zien. Je krijgt de mogelijkheid om deze ook leuk te vinden. Deze vind je dus nog niet leuk.

Onder de suggesties van andere films, vind je alle films waarvan je WEL al hebt aangegeven deze leuk te vinden.

Mijn Facebook vind ik leuks instellen

Bepalen wie jouw ‘Vind ik leuks’ mag zien

Rechtsonder jouw omslagfoto, in het ‘Vind ik Leuk’ gedeelte vind je een Facebook privacy bewerken potlood icoon icoon. Klik hierop en kies vervolgens ‘Privacy bewerken’ uit het keuzemenu.

Facebook vind ik leuk privacy instellingen

Vervolgens krijg je een ‘pop-up’ met verschillende onderwerpen. Achter elk onderwerp vind je een keuzemenu.
Klik hier op en kies vervolgens wie jouw ‘Vind ik leuks’ mag zien. Let op: je moet dit wel voor ieder thema apart instellen!

2016-07-16_1458

Je kan een keuze maken uit de volgende opties:

Openbaar: zichtbaar voor iedereen op Facebook en daarbuiten.
Vrienden: zichtbaar voor iedereen die je als vriend hebt toegevoegd aan Facebook.
Alleen ik: alleen JIJ kan het zien.

Daarnaast kan je op Aangepast klikken. Hier kan je zelf personen en/of (zelfgemaakte) lijsten uitsluiten. Bijvoorbeeld je kiest vrienden, exclusief familie, kennissen etc.
Familie: zichtbaar voor personen die jij in deze lijst hebt geplaatst.

Daarnaast worden er op basis van jouw locatie, contacten en groepen nog suggesties gegeven. Deze staan onder ‘Alle lijsten weergeven’.

Facebook like verwijderen

Een vind ik leuk verwijderen op Facebook is erg simpel te doen. Klik nogmaals op de ”Vind ik leuk” Button die je eerder hebt aangeklikt en jouw Facebook like is verwijderd.

”Let op: Soms kan de plaatser van een bericht nog steeds zien dat jij een bericht eerder hebt geliked en daarna voor een vind ik leuk ongedaan maken gekozen hebt!”

“Vind ik niet leuk” knop

Wist je dat Facebook inmiddels verschillende reactieknoppen bij berichten heeft. In plaats van alleen een like-knop zie je nu ook 5 emoji’s staan. Wil je meer lezen over de verschillende knoppen lees dan ook het artikel Facebook reactieknoppen; Like-knoppen uitgelegd!

Andere Facebook artikelen

Facebook; privacy instellingen
Facebook; foto’s privacy instellingen
Facebook; foto verwijderen
Facebook; alternatieven
Facebook; nieuwsoverzicht voorkeuren
Facebook; tag verwijderen uitschakelen
Facebook; berichten verwijderen

Privacy instellingen social media & applicaties

Gebruik je ook Instagram, Whatsapp, SnapchatGoogle of Windows 10? Wil je ook daar meer controle over jouw privégegevens? Klik hier voor een overzicht met de privacy instellingen van diverse social media en applicaties.

Blijf op de hoogte

Geregeld worden de privacy instellingen van Facebook gewijzigd of worden er nieuwe privacy instellingen toegevoegd. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe instellingen en tips hoe jij jouw online informatie kan managen.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: