Facebook foto’s verwijderen: zo doe je dat!

Facebook foto verwijderen

Spijt van een foto op Facebook? Of heeft iemand een foto van jou geplaatst die je liever niet openbaar zou maken? Een foto op Facebook is zo geplaatst, maar gelukkig kun je deze ook net zo snel weer verwijderen. Facebook foto’s verwijderen is namelijk eenvoudiger dan je denkt!

Facebook foto’s verwijderen

Soms kom je achteraf tot de conclusie dat je een foto beter niet op Facebook had kunnen plaatsen. Gelukkig is het eenvoudig om een individuele foto van Facebook te verwijderen. Houd er wel rekening mee dat een verwijderde foto definitief verwijderd is. Sla de foto dus eerst op als je deze wel voor jezelf wilt bewaren. Je kunt alleen foto’s verwijderen die jij zelf hebt geüpload. Klik op de foto zodat deze groter wordt en er een menubalk onder de foto verschijnt. Klik op Opties en kies Deze foto verwijderen. De foto is definitief verwijderd nadat je op verwijderen hebt geklikt.

Facebook foto’s verwijderen stappenplan:

 1. Open de foto
 2. Kies Opties
 3. Kies Deze foto verwijderen
 4. Kies Verwijderen

Facebook fotoalbum verwijderen

Je kunt Facebook foto’s individueel verwijderen, maar het is ook mogelijk om een heel fotoalbum te verwijderen. Ook in dat geval ben je alle foto’s in deze map definitief kwijt. Niet alle fotoalbums kun je in zijn geheel verwijderen, zo is het fotoalbum Profielfoto’s een vast album. Je kunt de profielfoto’s in dit album alleen individueel verwijderen. Om een fotoalbum te verwijderen ga je naar het album en klik je rechtsboven op het pijltje. Kies voor de optie Album verwijderen. Facebook vraagt nog één keer om een bevestiging voordat je Facebook fotoalbum definitief is verwijderd.

Facebook fotoalbum verwijderen:

 1. Ga naar het album
 2. Klik op het pijltje en kies Album verwijderen
 3. Bevestig je keuze

Facebook tag in foto verwijderen

Heeft iemand jou getagd in een foto die jij liever niet publiek maakt? Dan kun je de Facebook tag uit de foto verwijderen. Je kunt een tag per stuk verwijderen door in het bericht rechtsboven op het pijltje te klikken en de optie Tag verwijderen te selecteren. Het is ook mogelijk om meerdere tags tegelijk te verwijderen. Dit doe je door naar je Activiteitenlogboek te gaan. Kies in de linkerkolom de optie Foto’s. Selecteer nu de berichten en/of foto’s waaruit je de tag wilt verwijderen. Kies bovenin de optie Tags rapporteren of verwijderen. Tot slot bevestig je nogmaals dat je de tags wilt verwijderen.

Tags per stuk verwijderen:

 1. Open het bericht
 2. Klik op het pijltje en kies Tag verwijderen

Meerdere tags uit Facebook afbeeldingen verwijderen:

 1. Open je Activiteitenlogboek
 2. Kies Foto’s
 3. Selecteer de ongewenste foto’s
 4. Kies Tags rapporteren of verwijderen
 5. Kies verwijderen

Ongewenste foto van iemand anders verwijderen

Het komt vaak voor dat mensen foto’s van anderen op Facebook plaatsen, zonder daar eerst toestemming voor te vragen. Soms gebeurt dat met de beste intenties, maar niet altijd. Je hebt helaas nooit de bevoegdheid of de mogelijkheid om een foto die iemand anders geplaatst heeft te verwijderen.

Je kunt alleen volgens bovenstaande methode de tag uit een dergelijke Facebook afbeelding verwijderen zodat deze niet meer op jouw tijdlijn zichtbaar is. De foto zelf wordt echter niet verwijderd en is nog steeds te zien door de mensen met wie deze gedeeld is. Hoe groot deze groep is, is afhankelijk van de privacyinstellingen van de eigenaar. Om de foto te verwijderen, zal je de eigenaar moeten vragen deze te verwijderen. Als een foto aanstootgevend is, kun je deze rapporteren bij Facebook.

Conclusie over Facebook foto’s verwijderen

Je hebt de volledige controle over foto’s die je zelf op Facebook plaatst. Je kunt deze altijd eenvoudig verwijderen. Wanneer een iemand anders foto’s van jou op Facebook zet, is het een ander verhaal. Je kunt wel zelf een eventuele tag verwijderen, maar alleen de eigenaar kan een Facebook afbeelding verwijderen. Alleen wanneer een afbeelding aanstootgevend is, kan Facebook ingrijpen en deze Facebook afbeelding verwijderen zonder toestemming van de eigenaar.

Facebook-functies en instellingen

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Facebook-functies, bekijk dan ook onze andere Facebook artikelen. Wil je leren hoe je Facebook op een veilige manier kan gebruiken, volg dan onze praktische instructies in het artikel “Privacy instellingen Facebook”.

Andere Facebook artikelen

Facebook; foto’s privacy instellingen
Facebook; vind-ik-leukknop
Facebook; reactieknoppen
Facebook; alternatieven
Facebook; nieuwsoverzicht voorkeuren
Facebook; tag verwijderen uitschakelen
Facebook; berichten verwijderen

Meer social media instellingen…

Wil je meer tips over social media gebruik? Bekijk dan ook onze praktische tips in de categorieën “Social media management” en “Privacy instellingen social media”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: