Facebook berichten verwijderen

Facebook berichten verwijderen

We delen van alles online. Berichten over onze activiteiten, onze vakanties, met wie we een relatie hebben of misschien wat we denken te gaan eten. En, laten we eerlijk zijn, het is best leuk om dat soort informatie met elkaar te delen. Maar toch kun je achteraf spijt hebben van bepaalde berichten, misschien omdat ze toch niet zo leuk of slim overkomen als je eigenlijk had gedacht of bedoeld.

Misschien heb je je zelfs laten verleiden tot nogal domme en te emotionele berichten of reacties. Kun je die ongewenste Facebook berichten verwijderen? Gelukkig wel.

Je eigen Facebook berichten verwijderen

Stel je voor dat je een bericht hebt geplaatst dat achterhaald of achteraf onverstand is. Dat wil je dus weghalen en gelukkig is dat niet zo ingewikkeld. Om dit te doen ga je naar je persoonlijke tijdlijn, die je kunt vinden door op je profielnaam te klikken. Je krijgt dan alle berichten te zien die jijzelf op Facebook hebt geplaatst.

 1. Scroll naar het bericht dat je weg wilt hebben.
 2. Als je dat gevonden hebt dan klik je op de drie puntjes die je rechts naast je bericht ziet staan.
 3. Je krijgt een menu in beeld met diverse keuzes. Eén van die keuzes is ‘bewerken’. Soms is een aanpassing aan het bericht voldoende om de scherpe (of domme) kantjes weg te halen.
 4. Wil je het bericht echt verwijderen, dan klik je op verwijderen. Houd er rekening mee dat je met deze actie wel het bericht van jouw eigen tijdlijn hebt weggehaald, maar dat eventuele kopieën die zijn gemaakt doordat anderen jouw bericht hebben gedeeld gewoon blijven staan. Een goede reden om met het verwijderen van ‘foute’ berichten niet te lang te wachten.

Een eigen reactie op een Facebook bericht van iemand anders verwijderen

Je hebt gereageerd op een bericht dat een ander heeft geplaatst. Misschien heb je te emotioneel gereageerd en heb je spijt van je reactie. Gelukkig kun je dit soort reacties ook verwijderen.

 1. Zoek het bericht op waarop je had gereageerd. Als je dat niet meteen kunt vinden kun je een zoekopdracht starten of je gaat naar de tijdlijn van de persoon die het originele bericht had geplaatst.
 2. Als je het juiste bericht hebt gevonden zoek je naar je eigen reactie. Rechts daarvan zie je drie puntjes.
 3. Als je op de puntjes klikt krijg je een klein keuzemenu. Je kunt ervoor kiezen je reactie te bewerken. Zo kun je hinderlijke typefouten wegwerken of de scherpe kantjes uit je reactie verwijderen.
 4. Je kunt ook kiezen voor ‘verwijderen’. Als je daarop klikt is je reactie weg.

Opmerking verbergen Facebook van anderen

Je hebt uiteraard alleen rechten om op je eigen tijdlijn iets te verwijderen. Heeft iemand een bericht op jouw persoonlijke tijdlijn geplaatst, dan kun je het op dezelfde manier verwijderen als eigen berichten. opmerking verbergen facebook

Plaatst iemand een bericht op zijn eigen tijdlijn en je zou dat weg willen hebben? De enige manier waarop je dat kunt doen is die ander erop aanspreken en verzoeken het berichtje aan te passen of te verwijderen.

”Het is niet mogelijk om op de tijdlijn van een ander berichten verwijderen facebook andere persoon.”

Facebook opschonen door meerdere Facebook berichten te verwijderen

Misschien wil je je eigen Facebook opschonen en een heleboel berichten verwijderen. Je kunt dat doen door elk bericht afzonderlijk aan te klikken, het menu te openen en voor ‘verwijderen’ te kiezen. Als je maar een beperkt aantal berichten weg wilt hebben, dan is dat een prima optie. Het wordt een andere zaak als je honderden Facebook berichten wil verwijderen, want dan kan het een langdurige klus worden. Je kunt in zo’n geval beter gebruik maken van hulpmiddelen, zoals Social Book Post Manager.

Social Book Post Manager

Als je gebruik maakt van de browser Chrome, dan kun je de extensie ‘Social Book Post Manager’ installeren. Deze plugin kan meerdere Facebook berichten in één keer verwijderen. Je haalt deze plugin op in de Chrome webstore. Na het ‘toevoegen aan Chrome’ zie je in je browser rechtsboven een icoontje verschijnen.

 1. Ga naar Facebook
 2. Ga naar activiteitenlogboek (klik op het driehoekje in de blauwe balk om het menu en het logboek te vinden)
 3. Nu klik je op het icoontje van de Social Book Post Manager
 4. Vervolgens kun je berichten selecteren op grond van zoekwoorden of datum.

Je hebt drie mogelijkheden: verwijderen, verbergen of unliken.

Het is mogelijk dat je de procedure een paar keer moet doorlopen voor alles naar jouw wens is.

”Let op: het gebruik van dit soort hulpmiddelen is altijd op eigen risico!”

Facebook functies en instellingen

Facebook; privacy instellingen
Facebook; foto’s privacy instellingen
Facebook; foto verwijderen
Facebook; vind-ik-leukknop
Facebook; reactieknoppen
Facebook; alternatieven
Facebook; nieuwsoverzicht voorkeuren
Facebook; tag verwijderen uitschakelen

Meer social media instellingen…

Wil je meer tips over social media gebruik? Bekijk dan ook onze praktische tips in de categorieën “Social media management” en “Privacy instellingen social media”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: