Facebook bericht verwijderen

Facebook berichten verwijderen

We delen van alles online. Berichten over onze activiteiten, onze vakanties, met wie we een relatie hebben of misschien wat we denken te gaan eten. En, laten we eerlijk zijn, het is best leuk om dat soort informatie met elkaar te delen. Maar toch kun je achteraf spijt hebben van bepaalde berichten, misschien omdat ze toch niet zo leuk of slim overkomen als je eigenlijk had gedacht of bedoeld. Facebook berichten verwijderen kan gelukkig meestal!

Misschien heb je je zelfs laten verleiden tot nogal domme en te emotionele berichten of reacties. Kun je die ongewenste Facebook berichten verwijderen? Gelukkig wel.

Je eigen Facebook berichten verwijderen

Stel je voor dat je een bericht hebt geplaatst dat achterhaald of achteraf onverstandig is. Dat wil je dus weghalen en gelukkig is dat niet zo ingewikkeld. Om dit te doen ga je naar je persoonlijke tijdlijn, die je kunt vinden door op je profielnaam te klikken. Je krijgt dan alle berichten te zien die jijzelf op Facebook hebt geplaatst.

 1. Scroll naar het bericht dat je weg wilt hebben.
 2. Als je dat gevonden hebt dan klik je op de drie puntjes die je rechts naast je bericht ziet staan.
 3. Je krijgt een menu in beeld met diverse keuzes. Eén van die keuzes is ‘bewerken’. Soms is een aanpassing aan het bericht voldoende om de scherpe (of domme) kantjes weg te halen.
 4. Wil je het bericht echt verwijderen, dan klik je op verwijderen. Houd er rekening mee dat je met deze actie wel het bericht van jouw eigen tijdlijn hebt weggehaald, maar dat eventuele kopieën die zijn gemaakt doordat anderen jouw bericht hebben gedeeld gewoon blijven staan. Een goede reden om met het verwijderen van ‘foute’ berichten niet te lang te wachten.

Een eigen reactie op een Facebook bericht van iemand anders verwijderen

Een bericht verwijderen op facebook kan van allerlei redenen hebben. Je hebt gereageerd op een bericht dat een ander heeft geplaatst. Misschien heb je te emotioneel gereageerd en heb je spijt van je reactie. Gelukkig kun je dit soort reacties ook verwijderen.

 1. Zoek het bericht op waarop je had gereageerd. Als je dat niet meteen kunt vinden kun je een zoekopdracht starten of je gaat naar de tijdlijn van de persoon die het originele bericht had geplaatst.
 2. Als je het juiste bericht hebt gevonden zoek je naar je eigen reactie. Rechts daarvan zie je drie puntjes.
 3. Als je op de puntjes klikt, krijg je een klein keuzemenu. Je kunt ervoor kiezen je reactie te bewerken. Zo kun je hinderlijke typefouten wegwerken of de scherpe kantjes uit je reactie verwijderen.
 4. Je kunt ook kiezen voor ‘verwijderen’. Als je daarop klikt is je reactie weg.

Opmerking verbergen Facebook van anderen

Je hebt uiteraard alleen rechten om op je eigen tijdlijn iets te verwijderen. Heeft iemand een bericht op jouw persoonlijke tijdlijn geplaatst, dan kun je het op dezelfde manier verwijderen als eigen berichten. opmerking verbergen facebook

Plaatst iemand een bericht op zijn eigen tijdlijn en je zou dat weg willen hebben? De enige manier waarop je dat kunt doen is die ander erop aanspreken en verzoeken het berichtje aan te passen of te verwijderen.

”Het is niet mogelijk om berichten te verwijderen op facebook van andere personen.”

Facebook opschonen door meerdere Facebook berichten te verwijderen

Misschien wil je je eigen Facebook opschonen en een heleboel berichten verwijderen. Je kunt dat doen door elk bericht afzonderlijk aan te klikken, het menu te openen en voor ‘verwijderen’ te kiezen. Als je maar een beperkt aantal berichten weg wilt hebben, dan is dat een prima optie. Het wordt een andere zaak als je honderden Facebook berichten wil verwijderen, want dan kan het een langdurige klus worden. Je kunt in zo’n geval beter gebruik maken van hulpmiddelen, zoals Social Book Post Manager.

Activiteitenlogboek berichten verwijderen

Je kunt ook je berichten verwijderen via je activiteitenlogboek. Dit is wat handiger als je meerdere berichten wilt verwijderen, aangezien je een heel overzicht hebt van al je berichten. Ook je likes, comments en reacties kun je hier verwijderen.

 1. Ga naar Facebook
 2. Klik op de 3 streepjes rechtsbovenin
 3. Ga naar instellingen en privacy
 4. Ga naar Instellingen
 5. Scroll naar onder naar activiteitenlogboek
 6. Klik op je activiteit in Facebook
 7. Klik op wat het onderdeel wat je wilt verwijderen om het overzicht te zien. Als je berichten wilt verwijderen, klik je op de drie puntjes naast het bericht en vervolgens op verwijderen.

Je hebt drie mogelijkheden: verwijderen, verbergen of unliken.

Het is mogelijk dat je de procedure een paar keer moet doorlopen voor alles naar jouw wens is.

”Let op: het gebruik van dit soort hulpmiddelen is altijd op eigen risico!”

Facebook functies en instellingen

Facebook; privacy instellingen
Facebook; foto’s privacy instellingen
Facebook; foto verwijderen
Facebook; vind-ik-leukknop
Facebook; reactieknoppen
Facebook; alternatieven
Facebook; nieuwsoverzicht voorkeuren
Facebook; tag verwijderen uitschakelen

Meer social media instellingen…

Wil je meer tips over social media gebruik? Bekijk dan ook onze praktische tips in de categorieën “Social media management” en “Privacy instellingen social media”.

Picture of Harvey
Harvey

Mijn naam is Harvey en ik ben een gepassioneerde softwarecriticus met een liefde voor technologie die teruggaat tot mijn vroege jeugd. Geboren en getogen in het digitale tijdperk, ben ik altijd gefascineerd geweest door de evolutie van software. Mijn reis begon als een nieuwsgierige tiener die experimenteerde met verschillende programma's en mijn enthousiasme groeide uit tot een roeping.

Na mijn studie informatica besloot ik mijn ervaringen te delen via reviews. Mijn schrijven is gebaseerd op objectieve analyses en diepgaande tests. Met een scherp oog voor detail bied ik mijn lezers inzicht in de nieuwste softwareproducten. Of het nu gaat om gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit of innovatie, ik streef ernaar om eerlijke en informatieve beoordelingen te leveren die anderen helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen in de snel evoluerende wereld van softwaretechnologie.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: