NFT KOPEN

NFT’s zijn dé nieuwe trend op het gebied van blockchain technologie. Waar steeds meer mensen onderhand bekend zijn met cryptocurrencies, zijn NFT’s de nieuwe trend binnen de cryptomarkt. Deze categorie is nog een stuk minder bekend bij het grootste deel van de maatschappij, maar is misschien wel net zo belangrijk als cryptocurrency.

De meeste mensen kennen NFT’s door de lucratieve handel in deze markt. Er worden forse bedragen voor digitale kunstwerken betaald, die in de miljoenen euro’s kunnen lopen. Je kunt deze populariteit terug zien in de groei van online marktplaatsen zoals Bitvavo, vooral omdat NFT’s alleen met crypto kunnen worden gekocht. Hier later meer over.

NFT’s zijn niet veel meer dan een afbeelding op het internet. Waarom kopen zoveel mensen deze dan? In deze gids voor NFT kopen kun jij ontdekken wat deze wereld te bieden heeft en hoe jij hieraan kan verdienen. Registeer je gratis bij Bitvavo om je eerste stappen direct te zetten!

Wat is NFT? (NFT uitleg)

NFT staat voor Non-Fungible Token, wat ook wel omschreven wordt als onvervangbare token. Een NFT is uniek en daardoor niet zomaar te vervangen door een andere NFT. De meeste mensen kennen NFT’s door de vele bekende afbeeldingen van digitale apen zoals Bored Ape Yacht Club, pixelart zoals CryptoPunks, of de bekende digitale stenen zoals de Ether Rocks. Echter is een NFT meer dan alleen de afbeelding.

Je kunt deze unieke tokens zien als een smart contract, waar informatie in vast wordt gelegd. Niet alleen de betreffende afbeelding, maar ook het digitaal eigendom liggen hierin vastgelegd. Zo kan een NFT-houder altijd bewijzen dat hij of zij de eigenaar van de betreffende NFT is.

Je kan het vergelijken met crypto zoals verkrijgbaar bij Bitvavo. Alleen is crypto niet uniek, er zijn tenslotte meer dan 1 Bitcoin.

Niet alleen voor digitale kunstwerken is de blockchain technologie een uitkomst, maar ook voor fysieke kunst. Voor bijvoorbeeld horloges en schilderijen geldt dat deze objecten ook op de blockchain vastgelegd kunnen worden. Hierdoor liggen de kenmerken en het eigenaarschap vast, terwijl het voor iedereen inzichtelijk is.

Het tegenovergestelde van non-fungible is fungible. Hierbij gaat het om items die niet uniek zijn en die je eenvoudig voor eenzelfde soort kunt ruilen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld briefgeld, maar ook aan cryptovaluta of zelfs flesjes van je favoriete biermerk. Van al deze items bestaan er veel van, terwijl de waarde hetzelfde is. Natuurlijk kan er een kras op een flesje zitten en verschilt de code van je (digitale) valuta, maar de waarde blijft gelijk.

Wat zijn NFT artwork collections?

NFT artNaast een los NFT kunstwerk, zijn er ook digitale artwork collecties. Deze NFT-collecties kunnen uit duizenden exemplaren bestaan. Vaak is er een terugkerend thema, wat de basis is voor elk item binnen de collectie. Daarnaast zijn er verschillende kenmerken, die terug kunnen komen in het kunstwerk. Elk kenmerk heeft zijn eigen mate van zeldzaamheid, net als de som van alle kenmerken samen een bepaalde zeldzaamheidsscore geeft.

Beginnen met investeren in NFT collecties? Start snel met het registreren bij Bitvavo!

Er zijn verschillende collecties die voor enkele honderden euro’s per NFT op de markt kwamen, maar een jaar later duizenden euro’s waard zijn. Dagelijks wordt er voor miljoenen euro’s gehandeld in deze NFT’s. En dit gebeurt allemaal in crypto. Wil je NFT’s kopen? Dan moet je eerst Ethereum aanschaffen bij bijvoorbeeld Bitvavo.

Door deze successen, brengen steeds meer mensen eigen collecties op de markt. Niet alleen de kwantiteit neemt toe, maar ook de kwaliteit. Zo lanceren steeds meer kunstenaars digitale collecties van hoge kwaliteit.

NFT coins: Hoe en welke NFT kopen?

Naast de unieke verzamelobjecten, zijn er ook bedrijven actief met de ontwikkelingen rondom NFT’s. Deze crypto gerelateerde bedrijven richten zich op verschillende onderdelen binnen de cryptomarkt, waar ook NFT’s bij komen kijken. Het bedrijf Chiliz is hier een voorbeeld van. Chiliz (CHZ) is een bedrijf dat zich richt op e-sport en andere sport gerelateerde evenementen.

Het bedrijf brengt bijvoorbeeld NFT’s van belangrijke sportmomenten uit. Dankzij hun samenwerking met AC Milan, kunnen zij bijvoorbeeld prachtige doelpunten van Ibrahimovic als NFT uitgeven. Naast de NFT’s van Chiliz, heeft het bedrijf ook een eigen coin. Deze coin is het betaalmiddel binnen hun ecosysteem, maar kan ook gebruikt worden als speculatief middel. Je kunt dus in Chiliz investeren door crypto coins van Chiliz te kopen.

Chiliz is hiermee geen uitzondering, er zijn verschillende bedrijven die zich bezighouden met NFT’s en een eigen cryptomunt hebben. Ook in de gaming branche zijn verschillende voorbeelden hiervan, zoals Decentraland (MANA) en The Sandbox (SAND). Deze cryptoprojecten kwamen in 2021 groot in het nieuws, toen hun digitaal onroerend goed (verpakt als NFT) enorm in waarde steeg.

Hieronder zie je de top 5 NFT coins van vandaag de dag. Deze data wordt constant bijgewerkt. Je vindt deze terug bij exchanges zoals Bitvavo en Binance.

# Naam Prijs 24h % 7d % Market Cap Volume (24h) Aantal in omloop
1 Small Love Potion Logo Small Lov... SLP $0,34 +52,26% +923,27% $138.295.950 $1.079.371.083
3.150.832.050 SLP
404.090.637 SLP
2 The Virtua Kolect Logo The Virtu... TVK $0,04 +3,78% +18,70% $15.349.268 $7.370.779
208.389.873 TVK
434.102.716 TVK (36%)
3 Gem Exchange and Trading Logo Gem Excha... GXT $0,13 -2,23% -6,92% $11.222.783 $8.147
60.637 GXT
83.529.286 GXT (17%)
4 Polkamon Logo Polkamon PMON $5,14 -5,17% -11,69% $8.383.720 $460.854
89.660 PMON
1.625.935 PMON (16%)
5 Spore Logo Spore SPORE $0,0000000002 -14,17% +115,54% $6.520.857 $129.029
854.496.688.741.722 SPORE
41.948.203.116.170.000 SPORE

Winst maken met NFT’s

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met NFT’s. Hieronder bespreken wij er een aantal.

Je eigen NFT maken

Zeker indien je zelf een creatieve kant hebt, kan het maken van NFT’s voor jou een goede manier zijn om geld te verdienen. Ook voor de mindere creabea’s is er voldoende vraag binnen deze markt. Zo kwam een Indonesische student in het nieuws, omdat hij selfies als NFT verkocht.

Ook zijn er tegenwoordig verschillende programma’s, waar je eenvoudig unieke creaties mee kunt maken. Daarnaast kun je ook iemand voor jou NFT’s laten maken, wat direct de meest prijzige optie is.

NFT’s traden (ook wel NFT flippen genoemd)

Naast zelf de handen uit de mouwen te steken, kun je ook gaan handelen in bestaande non-fungible tokens.  Net als voor het gewone crypto daytrading, zijn er verschillende marktplaatsen, waar je op zoek kan naar geschikte exemplaren. Door goedkoop te kopen en duurder te verkopen, kun je een leuke winst maken.

Door het handelen in NFT’s, handel je indirect ook in de koers van cryptocurrencies. Je koopt en verkoopt immers met cryptomunten, die ook weer in waarde fluctueren. Dit kan een voordeel zijn, indien je een NFT voor de aankoopprijs (in crypto) verkoopt. Indien de waarde van deze cryptocurrency ondertussen gestegen is, heb je alsnog winst in fiat valuta.

Start hier direct met de aankoop van crypto om een NFT te kopen!

Passief geld verdienen met NFT’s

Cyberkongz BANANAS ontvangenIndien je minder tijd kwijt wil zijn aan het maken of handelen in non-fungible tokens, kun je ook een andere strategie toepassen. Geld verdienen met NFT’s kan ook op een zeer passieve manier. Er zijn bijvoorbeeld unieke tokens die een passief inkomen geven. Houders van de betreffende NFT ontvangen dagelijks een bepaald bedrag aan crypto, wat een privilege is voor de NFT-houders. CyberKongz is hier een mooi voorbeeld van, waar houders dagelijks 10 BANANA ontvangen.

NFT wallets: Welke zijn er?

Wanneer je aan de slag wil met NFT’s, is het belangrijk dat je goed denkt aan de veiligheid. Net als bij cryptocurrencies, kan het bij non-fungible tokens om forse bedragen gaan. Daarom is het gebruiken van een wallet zeer belangrijk. De meeste crypto wallets zijn zowel geschikt voor crypto als voor NFT’s. Zo kun je bijvoorbeeld de Binance wallet gebruiken voor het opslaan van je unieke tokens én cryptocurrencies. Ook Bitvavo biedt een wallet aan, hier kun je alleen niet een NFT in opslaan. Bij Binance NFT kun je de crypto en NFT’s opslaan. Binance is een goede marktplaats omdat je hier op een platform de gewenste crypto kunt kopen, en direct ook kunt verhandelen tegen een NFT.

De meest handige software wallet is de Metamask wallet. Deze wallet is binnen de cryptomarkt de meest geaccepteerde wallet, die je aan nagenoeg elke NFT marktplaats kunt koppelen. Software wallets zijn eenvoudig in gebruik en bieden de mogelijkheid om snel en eenvoudig aan de slag te gaan met NFT’s.

De meest veilige methode om een NFT op te slaan is de hardware wallet. Op dit gebied is Ledger de meest gebruikte aanbieder. Hardware wallets worden als het meest veilig beschouwd, omdat je jouw crypto en NFT’s offline kunt HODLen. Jouw investering staat vast op de blockchain, terwijl je met jouw code enkel toegang kan krijgen.

NFT’s in de metaverse

De metaverse wordt als één van de grote ontwikkelingen voor de toekomst gezien. Grote bedrijven spelen hier ook op in. Zo heeft het kledingconcern H&M een eigen winkel in de metaverse van Ceek VR, genaamd Ceek City. In de wereld van Bloktopia adverteren grote partijen zoals Binance. Het meest bekende voorbeeld is natuurlijk Facebook, die de naam van het moederbedrijf heeft veranderd in Meta.

Bedrijven zijn er van overtuigd dat ons leven in de toekomst zich voor een groot deel in de metaverse gaat afspelen. In deze virtuele wereld zijn alle items dan ook verpakt als NFT. Van onroerend goed tot accessoires en zelfs je eigen outfit. Het bezit van deze NFT’s is niet alleen voor de uiterlijke kenmerken, maar ook voor het vrijspelen van voordelen binnen de metaverses zelf. Net als de digitale kunstwerken, kun je met metaverse NFT’s ook een passief inkomen verdienen.

Gratis NFT’s, hoe krijg je ze?

Het zou natuurlijk ideaal zijn om gratis NFT’s te krijgen en voor veel geld te verkopen. Dit klinkt in eerste instantie mooier dan het is, maar er zijn mogelijkheden! Zo worden er NFT-collecties gratis uitgebracht, die je zelf kunt minten. Het minten van een NFT kost echter geld, waardoor de NFT hierdoor niet volledig gratis is.

Een andere manier is via blockchain gaming. Door spellen te spelen, kun je beloond worden met non-fungible tokens. Deze kun je natuurlijk zelf gaan gebruiken, maar je kunt ze ook verkopen op een marktplaats. Voor deze NFT’s hoef je geen geld te betalen, maar je zal er wel tijd en energie in moeten investeren. Onderzoek daarom goed welke games een leuk bedrag kunnen opleveren.

Hoe werkt NFT kopen?

Hoe koop je NFT? zal je eerst zal je de nodige middelen hiervoor in je bezit moeten hebben. Natuurlijk is er crypto nodig, om een NFT te kunnen kopen. Deze koop je bijvoorbeeld direct op Bitvavo. Naast het aankoopbedrag, zal je ook rekening moeten houden met de gas fees. Zorg daarom dat je altijd iets meer dan de waarde van de NFT in je wallet hebt.

De NFT kopen kun je doen op een NFT marketplace zoals Binance NFT. Elke blockchain heeft zijn eigen marktplaatsen, waar je voor verschillende NFT´s terecht kunt. Zo heeft bijvoorbeeld Solana door digitale kunst de marktplaats Solart. Andere voorbeelden zijn Solsea en Magic Eden. Binance NFT biedt een zeer breed aanbod in NFT collecties, artworks en ook mysteryboxen.

In grote lijnen kun je hieronder vinden hoe je een aankoop op een NFT marktplaats kunt doen.

Hoe NFT kopen:

  1. Koop crypto op een exchange en stuur dit naar je wallet. Wij raden Bitvavo aan.
  2. Ga vervolgens naar een NFT marktplaats en verbind je wallet. Wij raden Binance NFT aan.
  3. Koop vervolgens de NFT op de marktplaats.

En hoe kan ik daarna mijn NFT weer verkopen?

Voor zowel NFTs kopen en verkopen kun je gebruik maken van een NFT marktplaats. Dit kan je doen met reeds bestaande NFTs die je zelf hebt gekocht, maar ook met zelf gemaakte NFT´s die nog gemint moeten worden. Het minten van een NFT betekent dat je de NFT koppelt aan de blockchain. Om alle ins en outs van het handelen in NFT’s te ontdekken, hebben we een beginnerscursus gemaakt, waar we je alles tot in detail uitleggen.

NFT marketplaces: Waar NFTs kopen?

1. Bitvavo NFT

Bitvavo NFTOok Bitvavo is een goed platform voor NFT’s, terwijl je er helemaal niet kunt handelen in deze unieke exemplaren. Echter, om een NFT te kopen, zal je wel crypto moeten hebben. Deze kun je bijvoorbeeld bij Bitvavo kopen en versturen naar je wallet. Vervolgens kun je eenvoudig op andere platformen je coins gebruiken.

Klik hier om direct naar Bitvavo te gaan.

2. DMarket NFT

Dmarket NFTOok op het gebied van gaming zijn er zeer veel NFT’s waar mensen in handelen. Dmarket is een NFT marktplaats, die zich voornamelijk op deze niche richt. Van truien die je kunt dragen in de metaverse, tot geweren met de meest opvallende kenmerken. Per game of virtuele wereld kun je eenvoudig zien wat op de marktplaats wordt aangeboden.

Klik hier om direct naar DMarket te gaan.

3. Coinbase NFT

Coinbase NFTHét crypto platform met wereldwijd de meeste gebruikers, gaat ook met de ontwikkelingen op de cryptomarkt mee. Coinbase heeft een eigen NFT marketplace, waar je zelfs met Mastercard kunt betalen. Dit maakt het eenvoudiger om een NFT te kopen, wat de adoptie van deze unieke tokens kan bevorderen. Zeker de combinatie van Coinbase en Mastercard, kan ervoor zorgen dat de NFT-markt een grote stap vooruit maakt.

Verschillende soorten NFT’s

Naast de bekende afbeeldingen, zijn er veel meer NFT’s die zeer populair zijn. Doordat elke branche bepaalde diensten of voorwerpen heeft, die een bepaalde zeldzaamheid vertegenwoordigen, zijn NFT’s overal toepasbaar. Hieronder nemen we twee branches met je door.

NFT gaming

De gaming industrie wordt gezien als dé manier om de blockchain technologie mainstream te maken. Dankzij blockchain gaming kunnen in-game items buiten het spel om verhandeld worden. Doordat veel spellen play-to-earn zijn, wordt er verwacht dat steeds meer games zich gaan richten op blockchain gebaseerde games. Geld verdienen door te gamen, in plaats van betalen voor je entertainment.

NFT music

Ook in de muziekbranche gaat er veel veranderen. Zowel voor fans en artiesten, maar ook de entourage daaromheen. Zo zullen concertkaarten in de toekomst als NFT worden uitgegeven. Hierdoor wordt bijvoorbeeld fraude voorkomen, doordat alle gegevens op de blockchain vastliggen. Ook voor artiesten is dit handig, omdat de ticket een collectors item wordt. De handel in deze NFT’s zorgen voor een extra inkomen voor de artiest, doordat er royalties gerekend worden bij het verhandelen.

Veelgestelde vragen over NFT’s

Hoe een NFT maken?

De kunstmarkt gaat zo ver als jouw creativiteit ook gaat! Je kunt dus ook fysieke voorwerpen maken of vastleggen, en die verkopen als NFT. De meeste unieke tokens worden echter met programma’s gemaakt. Een flinke zoektocht door Google levert je al snel een aantal handige programma’s op, die perfect voor jouw toekomstige NFT-collectie kunnen zijn.

Een losse NFT is makkelijker dan een collectie, wanneer je dit zelf wil gaan doen. Bij een grote collectie komt namelijk een stuk technische kennis kijken. Je zal moeten coderen, om alle verschillende afbeeldingen en kenmerken met elkaar te combineren. Indien je dit graag wil leren, kun je op Youtube talloze video’s hierover vinden.

Wat zijn de risico’s van NFT’s?

Er zijn een aantal risico’s waar je rekening mee moet houden, wanneer je gaat investeren in NFT’s. Bij investeren is winst het doel, dus het risico is dat je geen koper vindt die er een hogere prijs voor wil betalen. Prijzen worden vaak in crypto betaald, zoals bijvoorbeeld in Ethereum. In dat geval is de koers van Ethereum ook een risico. Wanneer jij voor 1 ETH een NFT koop en die weer verkoopt voor 2 ETH, lijkt dit een prachtige deal. Echter, indien de koers van Ethereum in de tussentijd met 80% is gezakt, heb je toch verlies.

Welke NFT moet je kopen?

Er bestaan duizenden verschillende NFT’s en NFT collecties. Het kiezen voor de beste NFT projecten kan soms erg lastig zijn om te voorspellen. Je kunt wel onderzoek doen naar een aantal projecten die je interessant lijken. Wanneer een project een grote en trouwe community heeft, kan dit een goede indicatie zijn voor het bepalen of dit een goed project is om in te investeren.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: