Ethereum verwachting

Huidige Koers 24 uur 30 dagen 1 jaar Te koop bij:
$3.498,08

+1,93%

-2,21%

+83,59%

Koop Ethereum

De laatste prijs voor Ethereum staat momenteel op $3.498,08. De afgelopen 24 uur was $3.538,41 de hoogste prijs en de laagste prijs binnen 24 uur was $3.378,35.

Ethereum heeft zich inmiddels gestabiliseerd als een serieus project tussen alle blockchain en crypto projecten. In dit artikel zullen wij daarom wat meer vertellen over de Ethereum koers verwachting, wat het laatste Ethereum nieuws is, wat de Ethereum is en gaan we wat verder in op de verwachtingen van Ethereum.

Mocht je nog niet weten waar je Ethereum (ETH) kan kopen, dat kan bij Bitvavo (exchange met betrouwbare reputatie) of je het eenvoudig via iDeal kopen bij Finst  in Nederland & België.

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Open website Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 299 Bitvavo Bitvavo
Finst Finst Open website De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2024. 9.2 100+ Finst Finst
Crypto.com Crypto.com Open website Internationale Crypto exchange met 1.000+ cryptocurrencies 8.9 1.000+ Crypto.com Crypto.com

Wat is Ethereum?

Ethereum is een gedistribueerd blockchain computing platform voor slimme contracten en decentrale toepassingen. Zijn native token is ether (ETH), dat vooral dient als betaalmiddel voor transactiekosten en als onderpand voor het lenen van specifieke ERC-20 tokens binnen de decentrale financiële sector (DeFi).

Concept voor de symbolische verkoop Vitalik Buterin bedacht Ethereum in 2013, na wat hij beschouwde als beperkingen in de functionaliteit van de scripttaal van Bitcoin, namelijk het gebrek aan Turing volledigheid. Buterin publiceerde later dat jaar de eerste Ethereum-whitepaper, waarin een gedistribueerd computerplatform voor het uitvoeren van slimme contracten en het bouwen van decentrale applicaties (dApps) werd beschreven. In 2014 richtte Buterin samen met enkele andere vroege medewerkers de Ethereum Foundation op, een non-profit organisatie die zich inzet voor het onderzoek naar het Ethereum, de ontwikkeling van kernprotocollen en de groei van ecosystemen.

Ethereum 2.0 (vroeger bekend als ETH2) is een reeks upgrades voor de Ethereum Blockchain die de snelheid, efficiëntie en schaalbaarheid ervan zal verbeteren. Hierdoor zal Ethereum aanzienlijk meer transacties kunnen verwerken, de stabiliteit van slimme contracten verbeteren en de netwerkkosten verlagen. Wanneer de laatste fase van de upgrade is bereikt, zal Ethereum zijn doel bereiken om een transparant en open netwerk voor Decentrale Financiën (DeFi) te worden. Dit artikel beschrijft de roadmap voor deze upgrade en de belangrijkste mijlpalen van wanneer ze worden vrijgegeven. De volgende grote update in de tweede helft van 2024 is de “Shanghai upgrade” die een aanzienlijke economische impact zal hebben.

De koersverwachting van Ethereum | 2024 – 2025

Ethereum is een snel groeiende cryptocurrency. De Ethereum heeft een groeiende community, meer developers die aan het project werken en is bezig met meer partnerships. Wat allemaal leidt dat er meer mensen en bedrijven gebruik zullen van maken van Ethereum. Wat uiteindelijk erg positief is voor de prijs op de lange termijn. Een prognose maken van de prijsverwachting van Ethereum is erg lastig, net zoals op de aandelenmarkt.  Omdat het grotendeels beinvloedbaar is door de markt. Maar door te kijken naar de gerealiseerde ontwikkelingen, nieuwe plannen, nieuwe partnerships en andere belangrijke zaken die effect hebben op de prijs is er wel te zien waar het naartoe kan gaan. Een exacte Ethereum voorspelling prijs is niet uit te brengen.

De komende upgrades zullen een grote impact hebben op de koers van Ethereum, en de analisten verwachten dan ook een stijging.

In 2020 werd het Beacon Chain gelanceerd en samengevoegd met het Ethereum Mainnet. De volgende fase zal sharding introduceren in het Ethereum Netwerk.

Sharding op Ethereum betekent dat de database horizontaal wordt opgesplitst om de belasting te spreiden. Sharding zal samenwerken met laag 2 rollups. Dit verdeelt de last van het verwerken van grote hoeveelheden gegevens die rollups nodig hebben over het hele Ethereum netwerk.

Ethereum Sharding wordt realistisch gezien in 2024 verwacht.

Belangrijkste kenmerken van sharding:

Iedereen kan een node runnen: Validators hoeven niet langer zelf alle gegevens op te slaan. Dit verlaagt drastisch de kosten van de opslag van gegevens op laag 1 door de hardwarevereisten te verminderen.
Meer netwerkdeelname en beveiliging: Met sharding zal je Ethereum kunnen draaien op een laptop of telefoon. Dit betekent meer participatie, meer decentralisatie en meer veiligheid.

Veel investeerders kijken ook sneller naar een timeframe van circa 5 jaar en niet naar de prijzen op korte termijn, omdat deze vaak erg volatiel kunnen zijn. Om echt vooruit te kijken wat de Ethereum koers verwachting van 2025 is, is erg lastig. Zoals elke investering brengt ook crypto’s risico’s met zich mee en kunnen de prijsveranderingen erg volatiel zijn in de tussentijd. 

Omdat er op de korte termijn altijd obstakels kunnen zijn, zoals het niet behalen van een deadline van een nieuwe ontwikkeling of een aanpassing van een product, maar op de lange termijn ontwikkelt het project zich altijd verder. Als het project veel waar kan maken wat ze aangeven en willen realiseren, dan is er een kans op een positieve koersstijging volgens veel crypto experts. Maar er zijn altijd risico’s met crypto en garanties zijn er niet.

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Open website Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 299 Bitvavo Bitvavo
Finst Finst Open website De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2024. 9.2 100+ Finst Finst
Crypto.com Crypto.com Open website Internationale Crypto exchange met 1.000+ cryptocurrencies 8.9 1.000+ Crypto.com Crypto.com

Via onderstaande grafiek is ook goed te zien wat de hoogste prijs in het verleden is geweest, dit geeft altijd een interessant beeld wat de Ethereum alleen al zou behalen zou die terug zijn op de vorige piek.

Waarom stijgt Ethereum?

Dit is natuurlijk het belangrijkste om te weten. Een crypto stijgt normaal als er positieve ontwikkelingen en positief Ethereum nieuws is over wat het gaat in 2024 en in de verdere toekomst. De verwachting is dat mensen geloven dat het meer gebruikt gaat worden door personen en organisaties, wat kan leiden tot een stijging van de prijs, maar garanties zijn er niet. Hoe meer adoptie er is in het algemeen van deze crypto, hoe meer dit zal leiden tot een prijsverandering volgens veel crypto liefhebbers.  Maar niemand kan in de toekomst kijken, doe dus altijd je eigen onderzoek. Er blijven risico’s aan verbonden. Het is daarom altijd goed even te kijken naar het actuele Ethereum nieuws om te zien wat voor impact dit gaat hebben op de lange termijn.

ethereum

Wat zijn onze Ethereum (ETH) verwachtingen?

Zoals eerder aangegeven is het altijd lastig een bedrag te noemen waar de prijs op eindigt in 2024-2025 of verder. Maar wij zien erg veel positieve ontwikkelingen die zullen bijdragen aan het project en welke invloed dit zal hebben op de prijs. Wanneer je wilt instappen bij een Ethereum is het altijd goed om te kijken naar de huidige koers, naar de koersverwachting en het laatste nieuws om wat te zeggen over de toekomstige prijs. Een strategie die velen hanteren en erg veilig is, is om continue wat bij te kopen elke maand, zodat je niet alles in één keer vast hebt zitten. Zo koop je als het daalt, maar ook als het stijgt en heb je een mooi gemiddeld.

Dit is uiteraard anders voor traders die op de korte termijn winst willen maken natuurlijk, voor deze doelgroep kan het interessant zijn om te kijken welk nieuws eraan komt met betrekking tot het project. Positieve ontwikkelingen kunnen leiden tot een goede prijsstijging volgens veel investeerders, maar dat hoeft niet altijd een garantie te zijn. Veel hangt ook af van het sentiment van de markt en andere factoren.

Ethereum nieuwsvideo

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: