Bitcoin koers verwachting

Huidige Koers 24 uur 30 dagen 1 jaar Te koop bij:
$66.605,00

+3,99%

+1,87%

+121,15%

Koop Bitcoin bij

De laatste prijs voor Bitcoin staat momenteel op $66.605,00. De afgelopen 24 uur was $67.386,00 de hoogste prijs en de laagste prijs binnen 24 uur was $63.457,00. Bitcoin is een gedecentraliseerde financiële technologie die fictieve valuta’s over de hele wereld zou kunnen vervangen. Omdat het zo’n potentieel heeft, kunnen de Bitcoin-prijsvoorspellingen oplopen tot $1M. Bitcoin is de eerste cryptocentrische munt die ooit is gemaakt, wat de geboorte van een hele industrie en duizenden en duizenden altcoins naar het beeld van Bitcoin heeft doen ontstaan. Niet alleen is Bitcoin de eerste in zijn soort, maar het is ook ontworpen om papieren fiatvaluta te ontwrichten en te vervangen om de wereldwijde digitale valuta te worden die door de hele bevolking wordt gebruikt, ongeacht in welk land of welke regio ze wonen. De recente ontwikkelingen in de financiële wereld zorgen dat bitcoin één van de meest interessante beleggingen blijft.

Omdat Bitcoin zo krachtig is en zoveel potentieel heeft, zou de verwachte waarde en geschatte groei van Bitcoin astronomisch kunnen zijn. Speculaties van cryptoanalisten en industrie-experts suggereren dat de waarde van Bitcoin op lange termijn meer dan $100.000 tot wel een miljoen dollar per BTC zou kunnen bereiken in de toekomst. Inzetten op de hoge koersverwachtingen van Bitcoin? Bitcoin kopen kan het goedkoopst bij Bitvavo.

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Open website Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 299 Bitvavo Bitvavo
Finst Finst Open website De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2024. 9.2 100+ Finst Finst
Crypto.com Crypto.com Open website Internationale Crypto exchange met 1.000+ cryptocurrencies 8.9 1.000+ Crypto.com Crypto.com

Wat is Bitcoin? Een uitleg

Bitcoin koers verwachting

Bitcoin werd door de mysterieuze Satoshi Nakamoto gecreëerd om het eerste peer-to-peer elektronische geldsysteem te zijn. Omdat Bitcoin peer-to-peer is, wordt het beschouwd als gedecentraliseerd en vereist het geen controlerende derde partij – zoals een bank of overheid – om transacties te bevestigen of te controleren. In plaats daarvan worden Bitcoin-transacties bevestigd door mijnwerkers die worden beloond met BTC voor elk blok dat wordt geverifieerd en toegevoegd aan de blokketen. Deze beloning stimuleert mijnwerkers om transacties te blijven bevestigen en het Bitcoin-netwerk te laten groeien. Elke vier jaar wordt de blokbeloning van Bitcoin gehalveerd, waardoor mijnwerkers steeds minder BTC ontvangen naarmate de tijd verstrijkt. Dit wordt door de crypto-industrie een halvering genoemd.

Het aanbod van Bitcoin is hard-capped op 21 miljoen BTC en gecombineerd met elke blokhelft, geeft Bitcoin een deflatoir aspect en zorgt voor een schaarste die vergelijkbaar is met goud. In feite wordt Bitcoin algemeen aangeduid als digitaal goud. Van deze unieke eigenschappen wordt gezegd dat ze van Bitcoin niet alleen een transactievaluta zonder grenzen maken, maar ook een opslagplaats van waarde en zelfs een veilige haven in tijden van economische crisis. Bitcoin is ontworpen door Satoshi Nakamoto in de nasleep van de economische crisis van 2008, als een manier om macht en controle terug te geven aan de gebruikers en buiten het bereik van banken en overheden die de geldstroom lange tijd hebben gecontroleerd. Al deze aspecten samen maken Bitcoin tot een ongelooflijke financiële technologie met het potentieel om de wereld te veranderen. En als gevolg daarvan wordt verwacht dat de verwachte groei van Bitcoin aanzienlijk zal zijn en de werkelijke waarde ervan als wereldwijde valuta zal weerspiegelen.

Investeren in Bitcoin? Dit zijn betrouwbare exchanges & brokers

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Open website Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 299 Bitvavo Bitvavo
Finst Finst Open website De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2024. 9.2 100+ Finst Finst
Crypto.com Crypto.com Open website Internationale Crypto exchange met 1.000+ cryptocurrencies 8.9 1.000+ Crypto.com Crypto.com

De geschiedenis van de Bitcoin koers

Bitcoin is een zeer volatiele asset, en het is een uitdaging om de toekomstige prijs nauwkeurig te voorspellen. In 2013 begon het met een prijs van $13,50 en steeg het naar $220 begin april om vervolgens tegen medio april te dalen met ongeveer $70. We hebben veel ups en downs gezien gedurende de hele reis van de munt, in januari 2018 daalde hij bijna 50% en herstelde zich daarna veel beter tegen midden 2009, In 2020 zelf slaagde het erin om iets minder dan 10000 dollar uit te geven en zag het ook een dieptepunt van 5000 dollar in de markt crashen, en sindsdien heeft de munt zich vrij goed hersteld.

Top crypto traders over de Bitcoin prijs:

 1. Jeremy Liew, een partner bij Lightspeed Venture Partners, een vroege investeerder in Snapchat, en een actieve investeerder in een uitwisseling met business insider in mei 2017 legde zijn vertrouwen in Bitcoin vast en voorspelde dat het tegen 2030 500.000 dollar zou zijn, zijn voorspelling werd ook gesteund door Peter Smith, de CEO en mede-oprichter van blockchain.
 2. Mike Novogratz, een voormalige hedgefondsmanager en crypto-liefhebber, voorspelde in maart 2019 dat de marktkapitalisatie van Bitcoin naar verwachting de toenmalige marktkapitalisatie van $ 7,5 biljoen zal overtreffen. En hij verwacht dat dit binnen tien jaar zal gebeuren.
 3. Wences Casares, CEO en oprichter van Xapo, is ook een overtuigd voorstander van bitcoin die er in 2011 bij betrokken is geraakt. Tijdens een Consensus Conference in New York in 2017 schatte hij de bitcoin op 1.000.000 dollar in vijf tot tien jaar tijd, wat niet eerder dan 2024 betekent, maar net zo vertraagd als 2027.
 4. Chamath Palihapitiya is de mede-eigenaar van Golden State Warriors en oprichter van Social Capital, hij begon zijn investeringsreis terug in 2012 zijn enthousiasme voor bitcoin kan worden bepaald door het feit dat hij op een gegeven moment 5% van alle bitcoin in omloop bezat. Zijn voorspelling op korte termijn suggereert dat de bitcoin in de komende 3-4 jaar $1.00.000 zal bereiken en voor de lange termijn voorspelt hij dat het het merk van $1 miljoen in of tegen 2037 zal bereiken.
 5. Volgens het rapport van Bloomberg’s Crypto Galaxy Index (BGCI) in juni is een analist van mening dat, tenzij er toevallig een significante fout in de bitcoin is, deze door de beleggers gewaardeerd zal blijven worden.

Zij stellen optimistisch voor dat Bitcoin een voordeel heeft ten opzichte van ruwe olie, goud, voorraden en grondstoffen. Verder zeggen ze dat elke keer dat BTC in volume daalt, het terug stijgt met een stijging van de waarde ten opzichte van de vorige jaren. Ze citeren – “Na de 60% daling van 2014, tegen het einde van 2016, kwam de crypto overeen met de piek van 2013 […] Na de bijna 75% daling in 2018, zal Bitcoin volgens ons dit jaar het recordhoogtepunt van ongeveer $20.000 benaderen.

 1. Adam Back, een cryptograaf en crypto-pionier, voorspelde dat de waarde van de bitcoin de komende vijf jaar zou stijgen tot $3.00.000 per bitcoin.

Hij gelooft dat hyperbitcoinisatie kan leiden tot het bereiken van $10 miljoen aan BTC. “$100.000 Bitcoin lijkt tot nu toe niet te zijn, gezien het feit dat we al een paar keer de $10.000 drempel hebben overschreden toen weinigen zelfs maar $1.000 verwachtten enkele jaren geleden en $10.000 gek leek,” zei hij terug via Twitter.

De Bitcoin koersverwachting voor 2024 en verder

De crypto markt is altijd volatiel, gezien deze in het algemeen nog kleiner is dan andere markten waardoor de prijzen sterker kunnen stijgen en dalen. Het is daarom altijd goed te kijken naar de ontwikkelingen en de toekomst om te wat te zeggen over een prognose.

De technische analyse van Bitcoin ziet er positief uit als er wordt gekeken op de lange termijn. Het verhandelen van een Bitcoin op korte termijn is altijd meer risicovol. Veel coins stijgen op de lange termijn door alle nieuwe ontwikkelingen, partnerships en upgrades. Veel vragen zich altijd af waarom stijgt Bitcoin, maar dit heeft altijd te maken met wat er gaande is bij een project. Naar de korte termijn kijken is altijd meer risicovol.

Wat kan een Bitcoin waard worden in 2024-2025?

Dit is een lastige vraag welke niet zo direct te beantwoorden is. Het beste is daarom op de hoogte te zijn van het laatste crypto Bitcoin nieuws. Dan weet je waar het project en de community mee bezig. Kijk na welke ontwikkelingen gepland staan, welke samenwerkingen ze mee bezig zijn of er al zijn, hoe ze bezig zijn met de community en andere factoren zodat je een goed beeld van een blockchain project. Een Bitcoin kan namelijk tientallen keren stijgen als alles er echt veelbelovend uitziet en het team dit ook werkelijkheid weet te maken. Wij doen daarom zelf geen predictie maar zijn wel erg positief over de Bitcoin toekomst. Maar een voorspelling laten we achterwegen.

Nu is het tijd om te kijken naar de Bitcoin-verwachtingen voor 2025. De meeste analisten en beleggers zijn bullish op BTC en de prijsdoelen voor de lange termijn, hoe onbetrouwbaar ze ook zijn, gaan vaak in zeven cijfers. De analyse van Bloomberg Intelligence, bijvoorbeeld, stelt de Bitcoin-voorspelling voor 2025 vast op $100.000, aangezien de meeste metingen van de vraag en de adoptie een opwaarts traject voor BTC ondersteunen. Momenteel zitten we op 50.000 dollar in mid 2024. Wij zijn erg benieuwd wat de Bitcoin koers de rest van het jaar gaat doen!

Bitcoin voorspellingen gebaseerd op kwantitatieve modellen

Trace Mayer; een hedgefondsbeheerder creëerde het Mayer Multiple-model dat helpt bij het voorspellen van de ideale tijden om Bitcoin te kopen en te verkopen. Dit model wordt bepaald door de huidige prijs van Bitcoin te delen door zijn 200 dagen dagelijks exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA).

 • De gemiddelde Mayer Multiple sinds de creatie van Bitcoin is 1,39 en op het moment van schrijven is het ongeveer 1,15.
 • De beste resultaten op de lange termijn worden bereikt door Bitcoin te stapelen wanneer de Mayer Multiple minder dan 2,4 is.
 • Bitcoin-prijsvoorspelling volgens Bitcoin-NVT-verhouding
 • Het is een andere benadering die wordt gebruikt om de toekomstige prijs van Bitcoin te bepalen; NVT verwijst naar de Network Value to Transaction ratio, die zeer vergelijkbaar is met de PE ratio die in de aandelenmarkten wordt gebruikt.
 • Een hoge Bitcoin NVT signaleert dat de waardering van het netwerk sneller verloopt dan de waarde die op het betalingsnetwerk wordt doorgegeven.
 • Dit gebeurt vaak wanneer het netwerk groeit en investeerders aantrekt.
 • Het wordt berekend door de marktcap te delen die de waarde van het netwerk is ten opzichte van de dagelijkse BTC-waarde die via de blokketen wordt doorgegeven.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: