Coinbase – Reviews & Ervaringen

coinbase logo

Coinbase is een Amerikaans bedrijf dat een cryptocurrency exchange aanbiedt aan particuliere beleggers en bedrijven. Coinbase is een crypto app waarmee gebruikers allerlei cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en opslaan, zoals bitcoin, ethereum, litecoin, en nog zo’n 50 andere. 

Het bedrijf werd in juli 2011 opgericht door voormalig Airbnb-ingenieur Brian Armstrong. In 2012 kwam mede-oprichter Fred Ehrsam, een voormalig Goldman Sachs trader, bij het bedrijf, waarna Coinbase diensten lanceerde om bitcoin te kopen, verkopen en op te slaan. 

Het biedt diensten aan ongeveer 56 miljoen geverifieerde gebruikers over de hele wereld. Het is een volledig gereguleerde en gelicentieerde cryptocurrency exchange die alle Amerikaanse staten behalve Hawaï ondersteunt. Coinbase stond aanvankelijk alleen de handel in Bitcoin toe, maar begon al snel cryptocurrencies toe te voegen die aan zijn gedecentraliseerde criteria voldeden.

De geschatte inkomsten van het bedrijf bedroegen meer dan $ 1,8 miljard in het eerste kwartaal van 2021. Het platform is vrij eenvoudig. Zoals veel trading apps, kunnen gebruikers hun saldo en een controlelijst zien, waarmee ze de prijzen van verschillende soorten cryptocurrencies kunnen volgen. Daytraders kunnen ook kijken welke cryptocurrencies de grootste stijgers zijn. Het bedrijf introduceert ook Coinbase Card, een Visa-debit kaart waarmee gebruikers beloningen kunnen verdienen voor het uitgeven van de activa in hun portefeuille.

Hoe werkt Coinbase?

Coinbase wordt beschouwd als een van de top cryptocurrency exchanges in de VS. De interface is snel en gebruiksvriendelijk, maar de Coinbase kosten kunnen moeilijk te controleren zijn, tenzij u de meer geavanceerde Coinbase Pro gebruikt. 

Het kan de ene cryptocurrency omzetten naar de andere of cryptocurrency verzenden en ontvangen. Coinbase toont u de huidige prijs en trends voor cryptocurrencies, een overzicht van uw wallet, en nieuwsberichten over de industrie.

De producten van het bedrijf omvatten:

 • Coinbase – Een app die wordt gebruikt voor het kopen, opslaan en traden van verschillende cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, en Litecoin. 
 • Coinbase Pro – Een professioneel platform voor de handel in digitale activa. 
 • Coinbase Wallet – Een app waarmee klanten toegang kunnen krijgen tot gedecentraliseerde crypto-apps met behulp van een dapp-browser. 

Producten voor bedrijven omvatten:

 • Coinbase Prime – Een handelsplatform
 • Coinbase Custody – Diensten op vakgebied voor bedrijven die bitcoin en andere cryptocurrencies bezitten bij Coinbase.  

Zolang u minstens €2 heeft, kunt u meer dan 50 cryptocurrencies verhandelen met de standaard traders rekening van Coinbase. Maar zelfs als u niet actief cryptocurrencies koopt, verkoopt of gebruikt, kunt u profiteren van verschillende andere producten, waaronder de web- en mobiele interfaces. Coinbase biedt ook USD Coin (USDC), een cryptocurrency die wordt ondersteund door Amerikaanse dollars. Het bedrijf noemt deze ook wel stable coins omdat u – in tegenstelling tot reguliere volatiele cryptocurrencies – altijd één USD-munt kunt inwisselen voor één Amerikaanse dollar.

Het account bevat real-time orderboeken, grafiek tools en handelsgeschiedenis. Coinbase zegt dat zijn Websocket Feed u gemakkelijk toegang geeft tot marktdata, terwijl zijn trading API u de optie geeft om veilige trading bots te ontwikkelen.

Inloggen op Coinbase – Mijn Coinbase account

Coinbase is eenvoudig maar vereist wat informatie, waaronder uw wettelijke naam, huisadres, geboortedatum, laatste vier cijfers van uw burgerservicenummer, en hoe u van plan bent Coinbase te gebruiken. Dat is om te voldoen aan de wettelijke regelgeving. 

Is Coinbase betrouwbaar?

Coinbase is een van de populairste exchanges die er zijn, met meer dan 10 miljoen gebruikers. Het heeft een reeks maatregelen getroffen om de veiligheid van zijn platform te garanderen. Immers, een van de meest populaire exchanges vóór Coinbase, Mt. Gox, stortte in nadat een enkele hack $ 500 miljoen aan Bitcoin stal. 

Coinbase is trots op zijn veiligheid, zonder een geschiedenis van hacken, en met dit feit, heeft het miljoenen klanten naar zijn service gedreven. Coinbase slaat 98% van het geld van klanten offline op, bestaande uit harde schijven en papieren back-ups. Ze verspreiden deze vervolgens over de hele wereld in kluizen.

Coinbase bewaart ook de gegevens van gebruikers buiten servers en losgekoppeld van het internet om het moeilijker te maken voor hackers. 2-staps verificatie is ook een vereiste in plaats van een aanbeveling.

Kosten – Waarom zijn de Coinbase fees zo hoog?

Coinbase heeft een ongelooflijk ingewikkeld kostensysteem, wat het vrij duur maakt als u Coinbase Pro niet gebruikt. Coinbase’s tarieven variëren in verschillende landen en regio’s, hieronder zijn de standaard prijzen.   

Betaalmethode Coinbase Fee
Bankrekening 1.49%
Coinbase USD Wallet 1.49%
Debet/Kredietkaart 3.99%
Crypto Coinbase exchange 2.00%

Naast deze kosten rekent Coinbase ook variabele spreads op aankopen en trades. Coinbase zegt dat ze doorgaans ongeveer 0,50% in rekening brengen voor de aan- en verkoop van cryptocurrency onder de $10.000 in waarde. Deze kosten wordt aanzienlijk verlaagd voor bedragen tussen $ 10.000 en $ 50.000 (0,35%) en blijft dalen met elke prijsklasse totdat maker-taker fee respectievelijk 0,00% en 0,04% bereiken voor $ 500.000.000. Door marktschommelingen kan dit hoger of lager uitvallen.

De kosten van Coinbase Pro

Coinbase Pro kosten zijn aanzienlijk minder duur en minder ingewikkeld. Met Coinbase Pro zijn digitale activa gratis te storten en op te nemen. Bankoverschrijvingen zijn $10 om bij Coinbase geld te storten en $25 om op te nemen.

Prijsklasse Taker Fee Maker Fee
<$10K 0.50% 0.50%
$10 – 50K 0.35% 0.35%
$50 – 100K 0.25% 0.15%
$100K – 1M 0.20% 0.10%
$1- 10M 0.18% 0.08%
$10 -50M 0.15% 0.05%
$50 – 100M 0.10% 0.00%
$100 – 300M 0.07% 0.00%
$300 – 500M 0.06% 0.00%
$500M – 1B 0.05% 0.00%
$1B+ 0.04% 0.00%

Coinbase zegt dat taker fees worden toegepast wanneer u een order plaatst tegen de marktprijs die onmiddellijk wordt uitgevoerd.  Deze kosten variëren tussen 0,04% en 0,50%, afhankelijk van uw rekeningsaldo.

Coinbase Wallet – Is de Coinbase wallet veilig?

Coinbase biedt verschillende opties als het gaat om Coinbase crypto opslag. Ten eerste kunt u uw crypto opslaan op Coinbase. De meest eenvoudige methode is om in te loggen op uw account, uw crypto te kopen, en het op uw account te laten staan. U zult geen toegang hebben tot uw privé-sleutels door dit te doen; in plaats daarvan zal de veiligheid van uw munten vertrouwen op de veiligheidsmaatregelen van Coinbase (en uw account beveiligingen).

U kunt er ook voor kiezen om uw activa te verplaatsen naar Coinbase’s aparte hot wallet software, Coinbase Wallet; Dit is een aparte app die u download, en in tegenstelling tot het bezitten van uw coins op Coinbase, geeft het u wel controle over uw privé sleutels. Dit betekent dat u meer kunt doen met uw crypto, zoals coins verplaatsen tussen wallets en deelnemen aan andere gedecentraliseerde financiële activiteiten die crypto transfers en betalingen buiten de exchange vereisen. Maar als u op zoek bent om Bitcoin of een andere crypto te kopen en vast te houden voor de waarde ervan als een activa, is het niet nodig.

Coinbase Wallet is een door de gebruiker gecontroleerd, vrij te gebruiken product. Coinbase zal nooit inzage hebben in deze crypto wallet, wat betekent dat geen geld namens u kan worden overgemaakt, zelfs niet als u de toegang verliest.

coinbase logo 2

FAQ over de Coinbase exchange

Is het veilig om cryptocurrency te kopen en verkopen met Coinbase?

Hoewel het nooit 100% is om uw geld te investeren op een online exchange, is Coinbase een van de veiligste web wallets die u kunt gebruiken. Coinbase bewaart bijna 99% van hun activa in offline cold storage die niet toegankelijk is – in cold storage kunnen ze niet gehackt worden!

Is Coinbase storten gratis? – Transactiekosten en fees voor Coinbase opnemen

Coinbase brengt een prijs in rekening voor het traden via het platform. De prijzen verschillen voor trading op Coinbase en Coinbase Pro, en die voor Coinbase kunnen hoger en ingewikkelder zijn. Coinbase rekent een spread van ongeveer 0,50% wanneer u cryptocurrencies koopt of verkoopt, evenals een Coinbase Fee, die een vast tarief is of wordt bepaald door factoren zoals waar u bent gevestigd en welk type betaling u gebruikt.

Wat zijn de voordelen van Coinbase?

 • Koop, verkoop of bewaar meer dan 50 cryptocurrencies zoals bitcoin en dogecoin 
 • Educatieve investeringsmiddelen, mobiele toegang, digitale opslag, en klantenservice
 • Laag rekening minimum
 • Verdien beloningen voor specifieke cryptocurrencies
 • Betalen met iDeal

Wat zijn de nadelen van Coinbase?

 • Geen crypto futures of marge accounts
 • Meer betalen voor lagere saldi
 • Niet voor gebruikers die wallets met externe opslag willen, gemaakt door persoonlijke wallet bedrijven
 • Hoge trading- en Coinbase transactiekosten

Wat kan ik doen in geval van Coinbase storing?

In geval van mislukking, neem contact op met Coinbase Support. Als u vindt dat de klantenservice uw probleem niet kon oplossen of u bent ontevreden over de oplossing, stuur dan uw klacht. Zodra u uw klacht heeft ingediend, ontvangt u een ontvangstbevestiging. Binnen 15 werkdagen zal het supportteam u een schriftelijke beslissing geven over de kwesties die in uw klacht aan de orde zijn gesteld via elektronische post naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan het Coinbase account. Het is ook mogelijk om voor uw problemen Coinbase te bellen.

Voor wie is Coinbase het best?

Coinbase’s gebruiksvriendelijke interface, educatieve tools en robuuste beveiligingsmaatregelen maken het een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is om te beginnen met investeren in cryptocurrency. Als u op zoek bent om wat extra geld in Bitcoin te stoppen als een investering op lange termijn, vereenvoudigt Coinbase het proces. U kunt uw coins kopen, ze op Coinbase laten staan en hun waarde na verloop van tijd volgen.

Wat is Coinbase Pro?

Coinbase biedt een ander gratis exchanges platform genaamd Coinbase Pro, dat lagere kosten en extra functies biedt voor mensen die geïnteresseerd zijn in het traden van crypto. Als u begint en leert over cryptocurrency – of u bent geïnteresseerd in crypto als een langetermijnopslag van waarde – zijn de geavanceerde functies van Coinbase Pro waarschijnlijk niet nodig. Maar als u op zoek bent om coins actiever te kopen en verkopen, biedt Coinbase Pro extra tools en rapporten, evenals goedkopere trades waar u misschien uw voordeel mee kunt doen.

Wat zijn de vereisten om een rekening te openen?

Het openen van een Coinbase rekening is vrij eenvoudig. U hebt een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto nodig, evenals informatie zoals uw telefoonnummer en de laatste vier cijfers van uw burgerservicenummer. 

Dus, hebt u interesse in het verhandelen van crypto, maar wilt u ook nog andere crypto exchanges bekijken en zien welke het beste aansluit bij uw persoonlijke behoeften? Bekijk dan ook eens onze uitgebreide Bitvavo of Binance review!

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: