Instagram stories vragensticker; zo werkt het!

De populaire applicatie Instagram heeft half juli de zogeheten Instagram stories vragensticker toegevoegd, een leuk detail waarbij gebruikers hun volgers vragen kunnen laten stellen via de Instagram story van de gebruiker. We kunnen wel stellen dat dit een interessante ontwikkeling is: het bedrijf blijft zich vernieuwen om op die manier gebruikers bij zich te laten houden.

Net iets anders dan de poll

De Instagram stories vragensticker is een soort verbastering van de poll-functie, die men reeds sinds oktober 2017 kon gebruiken. Bij die functie kunnen gebruikers een poll met een vraag toevoegen aan hun Instagram story waarbij hun volgers via de poll antwoord kunnen geven. Met de Instagram vragensticker gaat het bedrijf nog net een stapje verder dan de poll. Bij deze nieuwe functie kun je namelijk een vraag stellen zonder poll, waarbij volgers compleet hun eigen antwoord kunnen verzinnen en versturen. Degene die de vraag heeft gesteld krijgt deze te zien in zijn of haar inbox en naar wens delen met zijn of haar volgers.

Hoe werkt een Instagram vragensticker?

Wanneer je bekend bent met Instagram zul je de plek waar je de poll kunt toevoegen gemakkelijk vinden. Bij deze ‘stickers’ vind je ook de nieuwe functie voor de vragen. Maak een foto of een video en kies bij stickers voor deze functie. Stel vervolgens je vraag en voeg de story toe aan je Instagram story. Vervolgens kunnen je volgers direct beginnen met het beantwoorden van de vraag, wanneer ze je story bekijken. Daarna kun je zelf beslissen welke vragen je beantwoordt en welke vragen en antwoorden je met je volgers deelt. Een leuke functie voor bedrijven die een verbinding willen maken met hun volgers, maar ook leuk voor particuliere gebruikers van Instagram.

Stappenplan voor de Instagram stories vragensticker

Ben je nog niet helemaal bekend met Instagram dan is het wel zo handig om een gedetailleerd stappenplan te lezen hoe je een dergelijke Instagram vragensticker moet toevoegen. Begin met het openen van je Instagram. Vervolgens doorloop je de volgende stappen:

  1. Voordat je begint met het stellen van een vraag, kies je een achtergrond. Dit kan een foto zijn of een afbeelding die je al eerder hebt opgeslagen. Ook kan dit een boomerang of een video zijn. De vraag hoeft niets te maken te hebben met dit beeld, maar het is natuurlijk wel leuk en passend als er een overeenkomst te vinden is tussen deze twee. Je kunt ook kiezen voor een effen kleur.
  2. Druk vervolgens op de ‘stickers’ functie bovenin je beeldscherm en klik op ‘vraag’. Vervolgens verschijnt de vraagbox in je beeldscherm.
  3. Nu begint het echte werk: je kunt hier de kleur van de box veranderen naar eigen wensen. Kies voor een kleur die bij jou of bij de afbeelding of video past.
  4. Hier kun je tevens de tekst van de vraag veranderen in een vraag die jij wilt. Standaard is bijvoorbeeld ‘ask me anything’. Deze tekst kun je ook veranderen in een vraag naar keuze. Wil je bijvoorbeeld dat jouw volgers jou een vraag stellen of wil je juist ergens antwoord op? De keuze is aan jou. Tip: gebruik extra emoji’s om je Instagram vragensticker op te pimpen.
  5. Vervolgens post je de story mét vraag en kan het wachten beginnen. Je kunt alle antwoorden in je activiteitenvenster vinden én onder de story zelf waar de vraag wordt gesteld.
  6. Antwoorden op een vraag kan eenvoudig door op de desbetreffende vraag te klikken. Hierna kun je het antwoord delen met je volgers. Bij deze antwoorden kun je iedere keer een andere achtergrond kiezen.

Instagram vragensticker een vernieuwende functie?
Voor Instagram is deze functie zeker vernieuwend, maar voor sociale media over het algemeen niet. Zo zien we de functie al een hele tijd op Facebook. Via Twitter kun je tot nu toe ‘alleen’ polls maken, hoewel je daar in een tweet natuurlijk ook gewoon een vraag kunt stellen. We zijn benieuwd wat de volgende ontwikkeling van Instagram gaat worden om gebruikers te blijven verbinden aan de app.

Meer instagram artikelen

Instagram privacy instellingen
Instagram stories
Instagram live stories
Instagram poll maken
Instagram archiveren

Gerelateerd

Beste 3D design software      Beste design software

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: