Instagram Archiveren | Wat is het en hoe werkt het?

Instagram Archiveren - Wat is Instagram Archiveren - Hoe werkt Instagram Arhiveren

Op applicatie Instagram is het reeds jaren mogelijk om je mooiste kiekjes te delen. Maar wat nou als je bepaalde foto’s wel wilt bewaren op Instagram, maar waarvan je niet meer wilt dat anderen de foto’s kunnen zien? Dat is sinds begin juni mogelijk, mits je de Instagram applicatie hebt geüpdate naar versie 10.21.

Wat is Instagram Archiveren?

Vanaf nu kun je op je Instagram-account (een deel van) je foto’s verbergen voor mensen die je volgen en andere gebruikers. Dit wordt ook wel Instagram Archiveren genoemd. Dat is een handige zet van Instagram, gezien gebruikers de applicatie dan ook als een soort fotoboek/archief kunnen gebruiken.

”Je kunt dus zelf kiezen welke foto’s je wel en niet wilt laten zien in het openbaar, zonder dat je de foto’s moet verwijderen.”

Hoe werkt Archiveren Instagram?

Om Instagram Archiveren te gebruiken moet je naar je profielpagina gaan waar rechtsboven in de hoek drie puntjes te zien zijn. Wanneer je op deze puntjes klikt zie je de optie tevoorschijn komen om foto’s naar het archief te plaatsen. Met één druk op de knop kun je geselecteerde foto’s archiveren waar ze niet zichtbaar zijn voor andere gebruikers.

Archief Instagram is een soort online dagboek

Je kunt achteraf ervoor kiezen om de foto’s terug te plaatsen uit jouw Instagram archief wanneer je wilt. Deze nieuwe functie van Instagram is ideaal om je eigen herinneringen online te bewaren, puur voor jezelf. Hiermee heeft het medium een nieuwe functie als ‘online drive’ / ‘online fotoboek’ gekregen.

Instagram functies en instellingen

Instagram privacy instellingen
Instagram stories
Instagram live stories
Instagram poll maken

Gerelateerd

Beste cloudopslag         Beste video editing software

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: