Beste viruscanner 2022 - Top 10

Gebruikt u de computer veel?

Het is erg belangrijk om uw computer veilig en virusvrij te houden. Daarom is het essentieel om een goede virusscanner te hebben. Wij bevelen de beste virusscanner op de markt aan, die uw computer zal helpen beschermen tegen alle mogelijke bedreigingen. Het is ook belangrijk dat er geen gevoelige data in handen komt van kwaadwilligen.

Benieuwd welke viruscanner volgens ons de allerbeste is? Kijk snel verder.

Top 5 beste viruscanners van 2022

We hebben bij MijnOnlineIdentiteit.nl iedere viruscanner uitvoerig getest, en op basis daarvan zijn we tot een top 10 gekomen van beste viruscanners. 

Allereerst de top 5: de vijf viruscanners die volgens ons het beste zijn en de meeste waarde voor je geld bieden. Scroll snel verder om te zien welke viruscanner volgens ons de beste is.

1. Norton 360 Antivirus review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Norton 360 Antivirus review:

Norton 360 Antivirus is een uitgebreide beveiligingsoplossing die bescherming biedt tegen een breed scala aan online bedreigingen. Met webbeveiliging kun je schadelijke websites blokkeren en blijf je veilig terwijl je op het web surft. De software-updater zorgt ervoor dat uw computer altijd is bijgewerkt met de nieuwste beveiligingspatches, en met het ouderlijk toezicht kunt u uw kinderen online in de gaten houden en beschermen. Met de privacymonitor kunt u gegevensmakelaars scannen op uw persoonlijke gegevens, en de webcambeveiliging voorkomt dat onbevoegden toegang krijgen tot uw webcam. Als u zich zorgen maakt over identiteitsdiefstal, wordt Norton 360 Antivirus geleverd met LifeLock-bescherming tegen identiteitsdiefstal om u te helpen identiteitsdiefstal op te sporen en te herstellen.

2. Bitdefender Antivirus review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Bitdefender Antivirus review:

Bitdefender Antivirus is de perfecte oplossing voor diegenen die op zoek zijn naar een uitgebreide bescherming tegen online bedreigingen. Met zijn krachtige anti-phishingbescherming kan het voorkomen dat u wordt omgeleid naar kwaadaardige sites. Het kan ook scannen op kwetsbaarheden en bestanden herstellen die zijn versleuteld door ransomware. Bovendien kunt u met de Safepay-functie een beveiligde browser openen voor bescherming tegen internetbankieren. Met de ouderlijk adviseur kunt u ook de digitale activiteiten van uw kinderen in de gaten houden. En als uw apparaten zoekraken of worden gestolen, kunt u ze op afstand lokaliseren en schoonvegen met de antidiefstalfunctie. Tot slot schoont de one-click optimizer uw harde schijf en browsers op, en verwijdert de gegevensbescherming / bestandsvernietiger bestanden permanent.

3. Panda Dome Antivirus review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Panda Dome Antivirus review:

Panda Dome Antivirus is een krachtige en uitgebreide beveiligingsoplossing voor je pc. Het blokkeert schadelijke URL's en phishingsites, doorzoekt het dark web voor je e-mailadres en verwijdert cookies en bestanden met de tools voor systeemoptimalisatie. Met Wi-Fi-beveiliging kunt u de beveiliging van uw Wi-Fi-netwerk controleren en verbeteren. Anti-diefstal helpt u bij het lokaliseren van uw pc als deze verloren of gestolen is. Bestanden versleutelen beschermt gevoelige bestanden met een wachtwoord, en de bestandsvernietiger verwijdert bestanden veilig en permanent. USB-beveiliging scant een USB-station op malware.

4. Kaspersky Anti-Virus review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Kaspersky Anti-Virus review:

Kaspersky Anti-Virus is een uitgebreide beveiligingsoplossing voor uw apparaat. Het bevat interne en externe scans om malware op te sporen en te verwijderen, evenals een kwetsbaarheidsscan om eventuele beveiligingsrisico's te identificeren. Daarnaast biedt Kaspersky Protection een geharde browserextensie voor veilig bankieren, terwijl u met ouderlijk toezicht uw kinderen online kunt controleren en beschermen. Andere functies zijn webcambeveiliging, privénavigatie, back-up en herstel van bestanden, versleuteling en versnippering van bestanden. Met Kaspersky Anti-Virus kunt u er zeker van zijn dat uw apparaat veilig is tegen bedreigingen.

5. McAfee Antivirus review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze McAfee Antivirus review:

McAfee Antivirus is een virusbeschermingsprogramma dat een verscheidenheid aan functies biedt om uw computer veilig te houden. Protected Apps biedt scans op kwetsbaarheden en beveiligingsupdates om uw apps veilig te houden. App Boost geeft u een prestatieverbetering voor apps die u vaak gebruikt. Browserbescherming is een browserextensie tegen phishing die phishing-aanvallen tegenhoudt. Web Boost is een browserextensie die ervoor zorgt dat video's niet meer automatisch worden afgespeeld, zodat u zich kunt concentreren op de taak die u uitvoert. Tracker Remover verwijdert tracking cookies en helpt u uw browser privé te houden. ID Protection scant het dark web op uw persoonlijke gegevens en beschermt deze tegen identiteitsdiefstal. File Shredder verwijdert bestanden op een veilige manier, zodat ze niet kunnen worden teruggehaald.

Top 6 - 10 beste viruscanners

Heb je na het zien van onze top 5 viruscanners nog niet het juiste product gevonden? Geen zorgen, we hebben nog vijf viruscanners die misschien wel bij je passen.

Een viruscanner van slechte kwaliteit zal je nooit vinden in onze lijstjes. Ook de nummer 6 tot 10 viruscanners zijn dus ook van prima kwaliteit en misschien wel perfect voor jou!

6. BullGuard Antivirus review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze BullGuard Antivirus review:

Maak kennis met BullGuard Antivirus - de ultieme beveiligingsoplossing voor uw digitale leven. Miljoenen mensen over de hele wereld vertrouwen op Norton, dus u kunt er zeker van zijn dat u in goede handen bent. Het is onze passie om apparaatbeveiliging, identiteitsbescherming, online privacy en alles-in-één bescherming te bieden, zodat u en uw gezin zich veilig kunnen voelen in uw dagelijkse digitale leven. Wij geloven dat wanneer u zich minder zorgen hoeft te maken over de duisternis van cybercriminaliteit, u aan de zonnige kant kunt leven. Daarom maken wij de bescherming van uw digitale leven gemakkelijk. Kies vandaag nog voor Cyber Safety met BullGuard Antivirus!

7. MacKeeper Antivirus review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze MacKeeper Antivirus review:

Maak kennis met MacKeeper Antivirus, de alles-in-één oplossing om uw Mac in topconditie te houden! Niet alleen verwijdert het ongewenste en onnodige bestanden, maar het ontlaadt ook het RAM, werkt programma's bij en regelt wat er bij het opstarten wordt gestart. Met andere woorden, het is alles wat je nodig hebt om je Mac als nieuw te houden. En het beste van alles is dat het dit allemaal automatisch doet - dus je kunt gewoon achterover leunen en ontspannen terwijl MacKeeper alles voor je regelt. Dus waarom wachten? Begin vandaag nog en zie het verschil dat MacKeeper voor u kan maken!

8. Trend Micro Antivirus Security & Trend Micro Maximum Security review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Trend Micro Antivirus Security & Trend Micro Maximum Security review:

Als u op zoek bent naar veelomvattende bescherming voor uw apparaten, is Trend Micro Maximum Security het antwoord. Met 30 jaar ervaring in de beveiligingssoftwarebranche is Trend Micro toonaangevend in het bieden van bescherming tegen malware, ransomware, spyware en cyberbedreigingen. Trend Micro Security beveiligt uw verbonden wereld door bescherming te bieden tegen bedreigingen die uw online ervaring in gevaar zouden kunnen brengen. Met Trend Micro Maximum Security kunt u erop vertrouwen dat uw apparaten goed beschermd zijn tegen de nieuwste beveiligingsrisico's.

9. Sophos Home Premium review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Sophos Home Premium review:

Als het op antivirusbescherming aankomt, zijn er een heleboel opties. Maar als u iets zoekt dat speciaal is ontworpen om uw thuiscomputers te beschermen, dan moet u Sophos Home Premium eens bekijken.

Sophos Home Premium is een betrouwbare en betaalbare optie voor de bescherming van uw thuiscomputers tegen allerlei bedreigingen. Het biedt bescherming voor maximaal 10 systemen, dus u kunt er zeker van zijn dat al uw apparaten gedekt zijn. En omdat het wordt ondersteund door het vertrouwde Sophos-merk, weet u dat u kwaliteitsbescherming krijgt.

Dus waarom zou u het risico nemen met iets minder dan het beste? Kies Sophos Home Premium voor gemoedsrust als het gaat om de beveiliging van uw thuiscomputer.

10. F-Secure Safe & F-Secure Total review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze F-Secure Safe & F-Secure Total review:

Als u op zoek bent naar een manier om uw informatie veilig te bewaren, moet u zeker eens kijken naar de Safe & Total-software van F-Secure. Deze software maakt gebruik van de industriestandaard AES-256 encryptiemethode om uw gegevens te beschermen tegen hackers. Met kantoren in meer dan 30 landen is F-Secure een wereldleider op het gebied van cyberbeveiliging. U kunt er dus zeker van zijn dat uw gegevens bij deze software in goede handen zijn.

Wat dacht je hier van?

Met onze top 10 viruscanners geven we je hopelijk goed advies om het juiste product uit te kiezen, maar misschien heb je ook interesse in onze andere product vergelijkingen:

Onze conclusie over de beste viruscanner

Het is nu aan u om te beslissen welke van de top 10 virusscanners het beste bij uw behoeften past. Wacht niet langer, kies uit de top 10 en koop de beste virusscanner voor uw computer. Vergeet niet dat een goede antivirussoftware een essentieel onderdeel is van de bescherming van uw computer tegen malware en andere online bedreigingen.

Vraag en antwoord over viruscanners

Na uitvoerig viruscanners met elkaar te vergelijken, de producten te testen en te gebruiken, zijn we tot de volgende top 3 gekomen:

Smaken verschillen natuurlijk, dus misschien vind je zelf een andere viruscanner het beste. Maak zelf een viruscanner vergelijking om de beste keuze te maken.

Ja, onze top 10 is betrouwbaar. We krijgen niet betaald om een viruscanner van een bepaalde fabrikant hoger of juist lager te zetten. De top 10 is objectief en niet beïnvloedt door andere factoren dan kwaliteit en prijs van de viruscanner.

Voor iedere viruscanner in onze lijst hebben we gelijk een webshop opgezocht waar je het product tegen de laagste prijs kan kopen. Niet alleen helpen we je zo om een goede vergelijking tussen viruscanners te maken, ook helpen we je zo geld te besparen!

Kiezen voor de beste viruscanner

Met onze top 10 viruscanners hopen we dat we je al goed hebben geholpen om de beste viruscanner te vinden. Natuurlijk kan het zo zijn dat onze beste gewaardeerde viruscanner niet bij je past. In onze reviews proberen we viruscanners mee te nemen uit iedere prijscategorie. Zo zit er voor iedereen een viruscanner tussen die aansluit bij de wensen.

Wil je zelf nog een goede viruscanner vergelijking doen, let dan onder meer op het gebruiksgemak, de levensduur, reviews van anderen en de prijs. Zo kan je de beste viruscanner vinden op basis van prijs-/kwaliteitverhouding.

Disclaimer: Hoewel we onze uiterste best doen bij het maken van onze top 10 viruscanners, kan het zijn dat er een foutje is gemaakt. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor de producten uit de lijst. De links onder ieder product leiden naar een webshop waar wij niet verantwoordelijk voor zijn. Koop je via de link een viruscanner, dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Wij zullen nooit een product hoger of lager in de lijst zetten op aanvraag van een fabrikant.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: