Bitvavo – Reviews & Ervaringen

Bitvavo

 

Wat is Bitvavo? Bitvavo is een privé-georiënteerd Europees cryptocurrency exchange platform dat internetkopers verbindt met  daytraders om snelle crypto-tools te leveren. Bitvavo biedt crypto-to-crypto trading in meer dan 50 cryptocurrencies en virtuele tokens, waaronder Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE), Ripple (XRP).

Bitvavo werkt aan ruilhandel en beheert de meest ongecompliceerde ruildeals tussen klanten en online verkopers. De gebruikers hebben toegang tot de wallet via het Bitvavo platform, krijgen commissies voor hun aankopen en ze geven bijna geen persoonlijke informatie door aan derden.

Wereldwijde en anonieme betalingen voor de microkredieten vinden plaats via de grootschalige acceptatie van cryptocurrency munten. Met behulp van blockchain-technologie en een pan-Europees netwerk, dat we SEPA noemen, worden fondsen onmiddellijk, automatisch en met minimale betalingsrestricties verstrekt. 

Hiermee wordt een vervangende standaard binnen het klantennetwerk geïntroduceerd voor volledige GDPR naleving, geanonimiseerde onmiddellijke betalingen, en volledige anonimiteit voor klanten. 

In 2018 lanceerde het Bitvavo crypto currency exchange platform om de kloof tussen traditionele valuta en digitale activa te dichten. Het Bitvavo platform wordt voortdurend verbeterd en ontwikkeld door een ambitieus, op ontwikkeling gericht team gevestigd in Amsterdam.

Door het aanbieden van transparante tarieven, een breed spectrum aan hulp en een eenvoudig te gebruiken platform, maakt Bitvavo digitale activa toegankelijk voor iedereen.

Door zijn platform beschikbaar te maken voor een groot aantal particulieren in heel Europa, hoopt het Bitvavo team een cruciale rol te spelen in de opkomst van digitale activa. Bitvavo geeft haar leden het beste van twee werelden door het gemak van het gebruik van een broker platform te combineren met de lage kosten van het uitwisselen van digitale activa. Bitvavo heeft zichzelf gevestigd als de belangrijkste beurs voor digitale activa in Nederland door een gebruiksvriendelijke interface te combineren met redelijke prijzen.

Hoe werkt de Bitvavo exchange?

Om te beginnen met traden, moeten gebruikers de vereiste identiteitsverificatie voltooien op basis van de vereisten van de Europese wetgeving. Na het succesvol aanmaken van een trading rekening, kunnen gebruikers cryptocurrency fondsen toevoegen aan hun publieke wallet-adres, verstrekt door Bitvavo, om te beginnen met traden. 

Het Bitvavo exchange platform heeft twee basisopties waarmee u kunt storten en opnemen; u kunt euro’s storten met acht verschillende betalingsmethoden, waaronder SEPA Bankoverschrijving, creditcard, MasterCard, en anderen. Zodra uw overschrijving is ontvangen, kunt u onmiddellijk digitale activa kopen. U kunt uw credits op elk gewenst moment inwisselen voor euro’s en overmaken naar uw bankrekening.

De Bitvavo Exchange ondersteunt drie soorten transacties orders: limiet-, markt-, en stop limietorders. Limietorders worden alleen uitgevoerd tegen de limietprijs die door de trader is ingesteld. Markt orders worden onmiddellijk uitgevoerd tegen de meest actuele beschikbare marktwaarde. Stop limiet orders gelden pas als de waarde een bepaald niveau bereikt.

Bitvavo biedt nog eens vijf soorten orders voor crypto-derivaten, vooral futures-contracten. Deze trade orders omvatten:

 1. Limiet order
 2. Markt order
 3. Stop limiet order
 4. Stop order 
 5. Trailing stop-loss order 
 6. Post only order
 7. Limiet TP/SL order

Er worden geen extra kosten aangerekend voor stortingen van crypto op Bitvavo. Opnames gaan echter wel gepaard met transactiekosten die variëren afhankelijk van de cryptocurrency en het bedrag.

Inloggen op mijn Bitvavo account

Na succesvolle aanmelding van het account en verificatie van uw e mail, is de volgende stap een aanvullende stap, waar u wordt gevraagd om aan te geven hoe u Bitvavo wilt gebruiken en wat uw bron van inkomsten is. Hierna verifieert u uw identiteit volgens de Europese wet- en regelgeving, waar Bitvavo toe verplicht is onder toezicht van de Nederlandsche Bank.

Voltooi uw verificatie door het uploaden van een geldige en duidelijke identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Dit verificatieproces duurt minder dan een minuut en kan worden voltooid via uw desktop, tablet of smartphone.

Na het voltooien van dit proces, kunt u nu op elk gewenst moment inloggen op Bitvavo met uw e-mail, wachtwoord en two-factor (2FA) code (alleen indien van toepassing) om te beginnen met ruilen op het platform.

Ontdek hoe u uw Bitvavo account kunt verifiëren om te beginnen

De gegevens die bij Bitvavo in ieder geval nodig zijn om de identiteitscontrole van een klant goed te keuren, zijn:

 • Volledige naam;
 • Nationaliteit;
 • Geboortedatum;
 • Pasfoto;
 • Documentnummer.

De gegevens die u kunt afschermen zijn:

 • Handtekening;
 • Burgerservicenummer.

Let op: u mag niet de hele code afschermen, maar alleen het burgerservicenummer. Identiteitscontrole kan langer duren dan verwacht als u uw gegevens afschermt, omdat deze handmatig moeten worden geverifieerd.

Bitvavo zal uw identiteitsbewijs altijd met de grootst mogelijke zorg beheren om de vertrouwelijkheid te waarborgen en heeft daarom de volgende maatregelen getroffen:

 1. Uw identiteitsdocument wordt gecontroleerd door een gerenommeerde en gespecialiseerde dienstverlener, die uw identiteitsdocument na verificatie verwijdert.
 2. De gegevens die ons worden toegezonden, worden gecodeerd en opgeslagen op een offline server.
 3. Het Bitvavo personeel dat toegang heeft tot uw gegevens is verplicht een “verklaring omtrent gedrag” te bezitten en worden streng gecontroleerd.

Bitvavo geld storten en opnemen – Hoe uitbetalen bij Bitvavo naar bankrekening

Na succesvolle verificatie, kunnen we de exchange starten, en om te starten met de exchange moet u storten op uw wallet en inloggen op Bitvavo.nl of via de Bitvavo crypto app.

Klik op het Deposit credit en volg deze procedures:

 1. Selecteer een betalingsmethode. 
 2. Voer een bedrag in en selecteer de gewenste betalingswijze. 
 3. Maak credits over naar uw Bitvavo wallet
 4. U kunt alleen euro’s overmaken vanaf een bankrekening met de volgende naam: (Uw voornaam en tweede naam). 

Zodra uw overschrijving is ontvangen, kunt u onmiddellijk digitale activa kopen. U kunt uw credits op elk moment inwisselen voor euro’s en ze overmaken naar uw bankrekening.

De procedure die wordt uitgevoerd tijdens het Bitvavo storten is vergelijkbaar met wat wordt gedaan wanneer u wilt opnemen. Om het eenvoudiger te maken, klikt u op Bitvavo Opnemen van credits in het Dashboard. Volg dan deze procedures om uw exchange te krijgen:

 • Voer een bedrag in. 

Voer het bedrag in dat u naar uw bankrekening wilt laten overmaken.

 • Kies een bankrekening. 

Selecteer een geverifieerde bankrekening waarnaar de eurowaarde van uw credits worden gestuurd.

 1. Bevestig uw opname. 

Zodra uw opname is bevestigd, ontvangt u de euro’s binnen een of twee werkdagen op uw bankrekening. U ontvangt uw geldopname direct als uw bankrekening SEPA Instant ondersteunt.

Bitvavo transactiekosten – hoe hoog zijn de Bitvavo fees?

Bitvavo rekent exchange kosten variërend van 0,00% tot 0,25 procent. Kosten die zowel concurrerend als duidelijk zijn. Market makers krijgen kortingen, en er zijn acht verschillende manieren om voor betaling te kiezen.

De Bitvavo kosten voor storting en opname zijn relatief laag voor elke grote transactie die op het exchange platform wordt gemaakt.

Hoe te traden?

Traden op Bitvavo is geschikt voor zowel beginnende als ervaren traders. U kunt toegang krijgen tot de 24 uur live chat door te klikken op de ”Geavanceerd” knop naast het Dashboard.

Bij het uitvoeren van een trade, selecteert u de digitale valutaparen en koopt of verkoopt ze. Er zijn drie mogelijkheden bij het kopen of verkopen, als volgt:

Limiet:

Een limietorder is een order die wordt geplaatst om een aandeel te kopen of te verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs. Met limietorders kunnen beleggers de prijzen bepalen waartegen hun transacties worden gekocht en verkocht. Alvorens een kooporder te plaatsen, moeten traders een maximum aanvaardbare aankoopprijs bepalen. Voor verkooporders geldt een vooraf bepaald minimum aan verkoopprijzen.

Indien u bijvoorbeeld aandelen van €200 wenst te verkrijgen voor €200 of minder, zal u een limietorder plaatsen die niet zal worden uitgevoerd tenzij de door u opgegeven waarde beschikbaar wordt. Maar omdat er al een aanzienlijk betere prijs beschikbaar is, kunt u geen duidelijke limiet zetten om een aandeel boven de marktwaarde te kopen.

Op dezelfde manier zult u een limietorder plaatsen om een aandeel te verkopen tegen een specifieke prijs zodra deze beschikbaar is. Stel, u bezit aandelen van €75 per aandeel en wilt verkopen als de prijs stijgt naar €80 per aandeel. Een limietorder van €80 wordt vaak geplaatst; de geplaatste order zal alleen worden uitgevoerd tegen die prijs of lager. Omdat er hogere prijzen beschikbaar zijn, kunt u geen limiet instellen om onder de huidige marktwaarde te verkopen.

Markt:

Dit zijn de meest eenvoudige koop- en verkooptransacties, waarbij een broker een order ontvangt en deze uitvoert tegen de huidige marktprijs. Alle orders worden verwerkt volgens de op dat moment geldende regels. Bij het plaatsen van een marktorder bestaat altijd het risico van marktvolatiliteit tussen het tijdstip waarop de broker de order ontvangt en het tijdstip waarop de transactie wordt uitgevoerd. Grotere orders zijn bijzonder kwetsbaar omdat het langer duurt om ze uit te voeren en, indien ze groot genoeg zijn, de markt op zichzelf kunnen verstoren. De handel in individuele aandelen kan soms ook worden vertraagd of opgeschort.

Stop limet:

Een stop limiet order, een combinatie van de kwaliteiten van een stop- en een limietorder, is een geconditioneerde transactie met een vaste tijdsduur. Stop-limit orders zijn gekoppeld aan andere ordertypes zoals limietorders en stop-on-quote orders, die de aan- of verkoop van een bepaald aantal aandelen tegen een bepaalde prijs omvatten.

Een stop limiet order vereist dat twee prijsniveaus worden gespecificeerd. Het startpunt en Limiet: De gewenste koers van de transactie die buiten de grenzen ligt.

FAQ’s

Waarom Bitvavo Wallet?

Bitvavo is ontworpen voor ervaren en gevorderde traders met een geavanceerde en ongecompliceerde interface om geld voor iedereen toegankelijk te maken tegen de laagst mogelijke prijs. Bitvavo betaling is ook relatief snel, met ongeveer acht betaalmethodes beschikbaar in de EU en ondersteuning voor Instant SEPA Transfers.

Bitvavo biedt verschillende middelen, waaronder trading widgets, grafiek widgets die 24/7 beschikbaar zijn, screenshots, banners, logo’s en inhoud. Bitvavo.nl blijft het meest toegankelijke exchangesplatform voor het kopen, verkopen en onderhouden van uw digitale valuta als u alleen wilt wisselen of erin wilt investeren.

Bitvavo storing – Hoe kan ik Bitvavo bereiken voor een klacht?

Bitvavo wordt ondersteund in meer dan 20 landen in Europa, met het hoofdkantoor in Nederland.

U kunt Bitvavo in elk ondersteund land bereiken door een van deze manieren om contact op te nemen te:

Adres: Herengracht 450, 1017 CA Amsterdam, Nederland.

E-mail: [email protected], [email protected]

Bitvavo is lid van de Kamer van Koophandel met de volgende registratiegegevens: 68743424 BTW: NL857572349B01

Als u een vraag heeft, is dit wat u kunt verwachten als u met Bitvavo contact op neemt:

 • Uw vraag wordt beantwoord in minder dan 12 uur.
 • Een gecertificeerde reactie van het Bitvavo personeel met een plan van aanpak.

Ook kunt u Bitvavo bellen voor problemen.

Wat is SEPA?

SEPA (Single Euro Payments Area of Single Euro Payments Region) is een inspanning van de Europese Unie (EU) om betalingen binnen de eurozone te harmoniseren. Het doel is een markt voor betalingen in euro tot stand te brengen, zodat deze betalingen even gemakkelijk, betrouwbaar en betaalbaar zijn als binnenlandse betalingen. Alle landen die door Bitvavo worden ondersteund liggen in de SEPA-zone, waaronder Nederland, Portugal, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Bij SEPA-exchange (storting of opname) wordt de betaling onmiddellijk weergegeven bij Bitvavo. Door SEPA is Bitvavo betrouwbaar.

Hoe kan ik mijn Bitvavo wallet veilig houden?

Alles wordt ondernomen om Bitvavo een veilige en plezierige omgeving te maken voor iedereen. U bent, ter herinnering, een van de meest vertrouwde beschermers van uw account tegen scammers en dieven! U kunt extra beveiliging toevoegen aan uw account door Two-factor Authentication (2FA) in te schakelen en ook een Anti-Phishing Code toe te voegen; het volgende proces bespreekt hoe u beide beveiligingsinstellingen kunt inschakelen;

Om 2FA in te schakelen:

 1. Log in op Bitvavo.nl op de interface die getoond wordt wanneer u succesvol inlogt.
 2. Klik op het tabblad Naam naast de knop Geavanceerd; er verschijnt een keuzelijst en klik vervolgens op Instellingen.
 3. Scroll naar beneden naar Beveiligingsinstellingen; u wordt gevraagd om uw wachtwoord in te voeren. Scan vervolgens de QR-code en verifieer.

Om Anti-Phishing in te schakelen, volgt u de eerste twee stappen en selecteert u Anti-Phishing code. Hier kunt u uw code instellen om een e-mail van Bitvavo te verifiëren, die Bitvavo zal toevoegen aan transactie e-mails.

Wat heb ik te winnen als ik iemand uitnodig voor Bitvavo?

Bitvavo biedt speciale waardering voor leden die andere mensen uitnodigen om lid te worden van de grote exchange-gemeenschap. Om een commissie van 15% te krijgen op alle transactiekosten betaald door gebruikers die u heeft verwezen, krijgt u uw affiliate link.

 • Om uw affiliate links te ontvangen 

Log in op uw Bitvavo account of Meld u aan als u nieuw bent op het platform

 • Uw link delen

Kopieer de URL van uw Bitvavo-dashboard en deel deze met uw vrienden, uw website of uw sociale-medianetwerken om anderen uit te nodigen.

 • Ontvang de Commissie

Bitvavo zal een permanente commissie van 15% overmaken op uw rekening van transacties gemaakt door mensen die u heeft verwezen. Er zijn geen verdere handelingen nodig.

Benieuwd naar andere exchanges? Wij schreven ook een Binance Review, een Litebit Review en een Coinbase Review.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: