Instagram Live Stories: wat is het en hoe werkt het?

Hoe ga je Instagram live?

Instagram volgt moederbedrijf Facebook met het kunnen uitzenden van zogeheten live stories door gebruikers. Sinds begin dit jaar heeft de fotografie-applicatie een livestreaming-functie beschikbaar gemaakt waarmee gebruikers live video kunnen uitzenden. Een interessante ontwikkeling voor Instagram, met het oog op andere applicaties en bedrijven die overgestapt zijn op dergelijke live stories.

Wat is Instagram Live Stories?

Instagram Live Stories is een functie in de reeds bestaande Instagram Stories functie waarmee de gebruiker live video kan streamen. Dat houdt in dat men met één druk op de knop het huidige moment kan laten zien aan hun volgers. Bij moederbedrijf Facebook kon dit reeds een tijd: een live story laten zien aan vrienden. Met Instagram Live Stories wil het bedrijf mensen nóg dichter bij elkaar laten brengen door elkaar mee te kunnen nemen in een live moment wanneer en waar je ook bent.

Hoe werkt Instagram Live Stories?

Instagram Live Stories werkt vrij eenvoudig: wanneer je de applicatie al gedownload hebt zijn het slechts een paar stappen. Wanneer je op het beginscherm van Instagram bent swipe je naar rechts. Dan komt de functie ‘Stories’ tevoorschijn. Onderaan het scherm staat de live functie waarmee je direct live kunt gaan. Je volgers ontvangen een melding dat je een live story wilt uitzenden. Tijdens de uitzending kunnen zij berichten sturen of hartjes of emoticons achterlaten. De berichtgeving kan worden uitgezet.

Hoe ga je live op Instagram?

Het is erg simpel om live te gaan op Instagram. In onderstaande video wordt precies verteld hoe ga je live op Instagram en welke opties er zijn.

Instagram Live Stories: in het moment

Wanneer je eenmaal uitzendt met Instagram Live Stories is het echt een stream op dat moment. De video’s die worden opgenomen met Instagram Live Stories kunnen niet worden teruggekeken, niet door de kijkers en niet door de gebruiker. Bij Facebook kun je de video’s wel terugkijken. Ook bij een van de eerste live applicaties Periscope is dit het geval.

Instagram functies en instellingen

Instagram privacy instellingen
Instagram poll maken
Instagram archiveren

Meer social media instellingen…

Wil je meer tips over social media gebruik? Bekijk dan ook onze praktische tips in de categorieën “Social media management” en “Privacy instellingen social media”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: