Facebook tag verwijderen en Facebook taggen uitschakelen

Facebook tag verwijderen

De Facebook tag is een leuke manier om herinneringen of foto’s te delen met je vrienden. Het kan echter ook een nachtmerrie zijn wanneer je graag de volledige controle hebt over de informatie die op jouw account wordt geplaatst. Gelukkig kun je eenvoudig een Facebook tag verwijderen. Wie volledige controle wil kan zelfs Facebook taggen uitschakelen.

Facebook tag verwijderen

Het overkomt iedereen weleens. Een tante die een foto van je op Facebook plaatst die zij heel leuk vindt, maar die jij liever niet aan je vrienden laat zien. Of een vriend die een foto van jou op een feestje online zet, waarvan jij niet wilt dat jouw werkgever deze onder ogen krijgt. Er kunnen talloze redenen zijn waarom je een Facebook tag uit een foto of een bericht wilt verwijderen. Een tag verwijderen is erg eenvoudig. Je kunt deze per stuk verwijderen, of een aantal Facebook tags tegelijk.

Een tag verwijderen:

 1. Open het bericht
 2. Klik op het pijltje en kies ”Facebook Tag verwijderen”

Meerdere tags verwijderen:

 1. Open je Activiteitenlogboek
 2. Kies Foto’s
 3. Selecteer de ongewenste foto’s en/of berichten
 4. Kies Tags rapporteren of verwijderen
 5. Kies verwijderen

Facebook taggen uitschakelen

Ben je het zat om achteraf tags te verwijderen en wil je liever voorkomen dat je in een foto of bericht getagd wordt? Helaas is Facebook taggen uitschakelen niet met een druk op de knop mogelijk, maar je kunt het taggen wel beheren. Je gaat hiervoor naar Instellingen en kiest de optie Tijdlijn en Taggen. Onder het kopje Controleren schakel je de functie in waarmee je tags kunt controleren voordat deze online gaan. Wanneer je getagd wordt, verschijnt dit niet meer automatisch op jouw account. Daar is voortaan eerst jouw toestemming voor nodig.

Facebook taggen beheren:

 1. Ga naar Instellingen
 2. Kies Tijdlijn en Taggen
 3. Schakel de optie Controleren in door op Bewerken te klikken

Facebook foto’s en berichten van anderen verwijderen

Met een Facebook tag verwijderen alleen ben je er nog niet. De foto blijft zichtbaar voor iedereen waarmee de eigenaar van de foto deze gedeeld heeft. Afhankelijk van de privacyinstellingen van de eigenaar kan de foto gedeeld zijn met zijn vrienden, vrienden van zijn vrienden of met de hele wereld (openbaar). Het is niet mogelijk om een foto van een ander te verwijderen. Je kunt wel een verzoek indienen bij de eigenaar om de foto te verwijderen.

Verzoek tot verwijderen foto en/of bericht indienen:

 1. Ga naar het Activiteitenlogboek en kies de optie Foto’s waarin je getagd bent
 2. Selecteer de berichten en/of foto’s die je wilt verwijderen
 3. Kies Tags rapporteren/verwijderen
 4. Selecteer de optie Verwijderen
 5. Bevestig je keuze
 6. Selecteer de reden
 7. Kies voor doorgaan

Conclusie over het beheren van tags op Facebook

Een Facebook tag verwijderen is eenvoudig zelf te regelen. Helaas verdwijnt de foto of het bericht daarmee niet van Facebook. Je kunt zelf geen foto’s van anderen verwijderen, maar je kunt wel een verzoek tot verwijderen indienen bij de eigenaar. Facebook taggen uitschakelen is niet mogelijk, maar je kunt wel meer controle krijgen over Facebook tags. Zo bepaal jij van tevoren of je het eens bent met een Facebook tag of niet. Op die manier behoud je controle over de beschikbare informatie op jouw Facebook account.

Facebook functies en instellingen

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Facebook functies, bekijk dan ook onze andere Facebook artikelen. Wil je leren hoe je Facebook op een veilige manier kan gebruiken, volg dan onze praktische instructies in het artikel “Privacy instellingen Facebook”.

Privacy instellingen social media & applicaties

Gebruik je ook Instagram, Google, Snapchat, Whatsapp of Windows 10? Wil je ook daar meer controle over jouw privégegevens? Klik hier voor een overzicht met de privacy instellingen van diverse social media en applicaties.