Google advertenties; beheer zelf jouw privacy instellingen!

Google advertentie instellingen

Advertenties op internet worden voor een groot deel gegenereerd door Google. Over het nut van online advertenties kan men twisten, maar het is in ieder geval irritant wanneer advertenties verschijnen die totaal niet op jou van toepassing zijn. Gelukkig is het mogelijk om Google advertenties te laten toespitsen op de eigen interesses. Dit gebeurt aan de hand van je zoekgedrag, persoonlijke informatie, locatie en websitebezoek.

”In dit artikel zullen we uitleggen hoe je deze informatie zelf kunt beheren.”

Waar kun je Google advertentie instellingen beheren?

Je kunt jouw Google advertentie instellingen aanpassen met behulp van jouw eigen Google account. Klik hier om met jouw Google account in te loggen. Je belandt nu op de hoofdpagina van jouw Google account.

Google advertentie instellingen - account instellingen

Klik vervolgens op ‘Persoonlijke informatie en privacy’. Hiermee kom je terecht in het gedeelte Persoonlijke informatie en privacy dat weer uit verschillende onderdelen bestaat. In dit artikel leggen we het onderdeel ‘Advertentie instellingen’ uit.

Google advertentie instellingen - menuUit welke onderdelen bestaan de Google advertenties instellingen?

Het scherm waarmee de instellingen voor Google advertenties kunnen worden aangepast, zijn zeer overzichtelijk en bestaat uit de volgende onderdelen:

Uw interesses

In deze lijst vind je een aantal interesses die je kunt aanvinken als je graag wilt dat Google specifiek advertenties over deze onderwerpen aan jou laat zien. De eerste selectie is op het eerste gezicht wat beperkt maar laat je daar niet door afschrikken. Met de knop +nieuwe interesses toevoegen kun je zelf onderwerpen toevoegen. Hierdoor is het mogelijk om een zeer persoonlijk advertentieprofiel samen te stellen.

Uw Google-profiel

In dit gedeelte kun je meer algemene informatie over jezelf aanvullen zoals je sekse en tot welke leeftijdscategorie je behoort. Wanneer je op de edit-knop in de rechterbovenhoek drukt, kom je terecht in het persoonlijke Google+ profiel waarin je nog veel meer informatie kwijt kunt over werk, opleiding en woonplaats. Ook deze informatie kan door Google worden gebruikt om advertenties beter te laten aansluiten op de eigen voorkeuren.

Advertenties op basis van uw interesses

Wil je snel een keuze maken tussen gepersonaliseerde advertenties of meer privacy dan kun je in dit gedeelte snel aanvinken waar je voor kiest. Als je advertenties op basis van interesses uitschakelt, zul je nog steeds advertenties op Google-websites te zien krijgen. De kans is veel groter dat de advertenties algemener van opzet zijn en minder relevant zullen lijken.

Zet je de knop op ‘aan’ zullen ook zoekopdrachten en de video’s die je op YouTube bekijkt mee worden genomen in je advertentieprofiel. Ook zul je op YouTube merken dat advertenties vaker overlappen met de eigen interesses.

”Let bij sommige advertenties van Google op: wanneer deze niet voldoen aan je interesses kun je ze blokkeren zodat de volgende keer een alternatief wordt aangeboden.”

Advertenties beheren op meer dan 2 miljoen websites

Natuurlijk zijn er nog veel meer websites naast de populaire diensten die Google aanbiedt. Toch verzorgt Google hier ook advertenties voor. Het is mogelijk om deze in een apart gedeelte met een eenvoudige knop in of uit te schakelen. Je kunt met deze link direct naar dit deel gaan. Hier personaliseer je advertenties op dezelfde wijze als op Google-sites. Een tweede keuzeknop laat je kiezen of je advertenties wilt zien die gebaseerd zijn op je zoekopdrachten met Google.

Conclusie reclame op Google
Google neemt privacy van de gebruiker serieus. Wie online liever een groter anonimiteit wenst kan door de bovenstaande handelingen zorgen voor minder gepersonaliseerde advertenties. Advertenties raak je op deze manier zeker niet kwijt, ze zullen alleen een algemener karakter kennen.

Bekijk alle Google instellingen:

Alle Google privacy instellingen op een rijtje!
Google privacy instellingen; geschiedenis wissen

Ontgooglen: Zo ontgoogle je jezelf uit Google
Gevonden worden in Google
Google formulier: zoekresultaten verwijderen
Google Duo App: instellingen

Privacy instellingen social media & applicaties

Gebruik je ook Instagram, FacebookSnapchat, Whatsapp of Windows 10? Wil je ook daar meer controle over jouw privégegevens? Klik hier voor een overzicht met de privacy instellingen van diverse social media en applicaties.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: