3 tips om je crypto’s nuttig te gebruiken

Steeds meer mensen zijn eigenaar van crypto valuta’s. Hierdoor kunnen crypto’s op steeds meer plekken gebruikt worden. Omdat veel mensen crypto’s nog niet zien als betaalmiddel, geven wij een aantal tips waar je crypto’s wél al als betaalmiddel kan gebruiken.

Betalen bij grote ketens, maar ook kleinere winkels
Grote ketens zoals bol.com, Amazon en Zalando beginnen crypto’s (zoals Bitcoin) te accepteren als betaalmiddel. Dit is een grote stap in het zien van crypto als een waardig betaalmiddel. Ook Thuisbezorgd accepteert betalingen met Bitcoin. Weliswaar alleen via de website en dus niet via de Thuisbezorgd app.

Ook steeds meer kleinere webshops beginnen met het accepteren van betalingen in cryptovaluta (voornamelijk Bitcoin). Echter hoef je niet perse online te zijn om met crypto te kunnen betalen. Ook steeds meer fysieke winkels beginnen crypto-betalingen te accepteren. Denk aan restaurants, cafés of bijvoorbeeld kledingwinkels. Toch wordt crypto nog niet gezien als wettig betaalmiddel in Nederland. De veranderlijkheid van de koers is hier een grote reden voor.

Betalen met een crypto kaart
Ja je leest het goed. Je kunt tegenwoordig een crypto debet kaart aanvragen om zo eenvoudig met crypto te kunnen betalen over de hele wereld. Er zijn al een aantal grote spelers die zo’n kaart aanbieden. Denk aan N26 of Bunq, maar ook onbekende zoals “Bitpanda”. Een crypto kaart kun je vanuit je “wallet” (een digitale portemonnee waar je crypto’s bewaard worden) opladen met crypto valuta’s. Hierna kan je hier mee betalen.

Het grote voordeel van een crypto kaart is dat deze zeer veilig zijn. Daarnaast werken crypto kaarten erg snel. Echter zit er bij veel kaarten wel een addertje onder het gras. De meeste kaarten worden namelijk gemaakt met de Amerikaanse markt in gedachten. Dit betekend dat ze worden uitgegeven als USD kaarten.

Aangezien er in Nederland wordt betaald met de euro moet het dus eerst worden omgezet van dollar naar euro. Aan dit omzetten zitten vaak kosten voor de valuta conversie. Deze kunnen oplopen tot wel 4%. Let hier dus goed op als je besluit om een crypto kaart te gaan gebruiken.

Betaal je hosting met crypto
Ben je in het bezit van een website of webshop? Dan maak je gebruik van hosting services die je elke maand moet betalen. Dit kan een vorm zijn van webhosting of bijvoorbeeld “managed hosting”. Bij veel hosting services heb je de mogelijkheid om de maandelijkse betaling te voldoen door middel van crypto!

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: