4 redenen waarom Google zoveel mogelijk informatie van je wil hebben

Als je al een tijdje op het internet zit, is het je vast en zeker al opgevallen hoe vaak Google je om toestemming vraagt om je data te gebruiken. Hierdoor gaat vrij veel informatie van jou op een anonieme wijze naar de servers van Google. Maar waarom wil Google eigenlijk zoveel mogelijk informatie van je hebben? In deze blog leggen we uit wat de 4 grootste redenen zijn waarom ze dit doen.

Betere advertentie resultaten

De eerste reden waarom Google zoveel mogelijk informatie van je wil hebben, heeft te maken met advertenties. Wanneer je iets opzoekt op Google, zul je vaak bepaalde advertenties krijgen van websites die bovenaan de zoekresultaten pagina komen te staan. In tegenstelling tot bedrijven die aan SEO, wordt voor deze diensten betaald. Maar mensen die rare advertenties krijgen, zullen minder tevreden zijn met Google. Daarom gebruikt Google je data om dit soort resultaten te optimaliseren en zo betere advertentie resultaten aan je te kunnen laten zien.

Een meer persoonlijke service

De tweede reden is het verstrekken van een persoonlijkere service. Door je zoekopdrachten, locatiegegevens, en het gebruik van verschillende Google-diensten te analyseren, kan Google een volledig gepersonaliseerde ervaring aanbieden. Dit varieert van eenvoudige dingen zoals het onthouden van je favoriete websites tot het aanpassen van je Google Assistant om beter op je behoeften aan te sluiten. De hoeveelheid en de variëteit aan data die Google verzamelt, stelt het in staat om deze persoonlijke touch aan zijn diensten toe te voegen. Het is dus zeker niet alleen maar slecht wat Google met je data doet.

Het verbeteren van hun AI technologie

De derde reden voor Google’s enorme datacollectie is de verbetering van hun AI-technologie. Kunstmatige intelligentie en machine learning zijn sleuteltechnologieën voor Google, die in bijna al hun producten en diensten worden gebruikt, van zoekmachines tot hun Google Assistant. Om deze technologieën te trainen en te verbeteren, is een enorme hoeveelheid data nodig. Hoe meer gegevens de AI heeft om te leren, hoe beter het wordt in het maken van nauwkeurige voorspellingen en het leveren van nuttige diensten. Daarom is het verzamelen van gebruikersgegevens een belangrijke stap in de ontwikkeling en verbetering van Google’s AI-technologieën.

Het verhogen van hun inkomsten

De vierde en wellicht de meest bekende reden waarom Google gegevens van gebruikers verzamelt, is om hun inkomsten te verhogen. Google’s primaire inkomstenbron is advertenties via YouTube of AdSense. Het vermogen om gerichte advertenties aan gebruikers te tonen op basis van hun persoonlijke informatie en surfgedrag maakt het voor bedrijven aantrekkelijker om te adverteren via Google. Dit resulteert in hogere inkomsten voor het bedrijf. Hoe meer gedetailleerde en persoonlijke gegevens Google van een gebruiker heeft, hoe beter ze adverteerders kunnen helpen hun doelgroep te bereiken.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: