4 unieke relatiegeschenken

Als zelfstandig ondernemer of als bedrijf is het van belang dat je je klanten tevreden houdt. Dit doe je in eerste instantie natuurlijk door goed werk te leveren en de juiste service aan te bieden. Toch kun je er op verschillende manieren voor zorgen dat jij opvalt tussen alle andere bedrijven of zzp’ers. Dit kan je namelijk voor elkaar boksen met een uniek relatiegeschenk. Kleine moeite, super effectief. Klanten hechten hier namelijk meer waarde aan dan je denkt. Maar wat is anno 2021 nog een uniek relatiegeschenk? Dat lees je hieronder!

Een gepersonaliseerde taart

Velen van ons kunnen wel genieten van een lekker stukje taart bij de koffie in de middag. Daarom is dit dan ook een super geschikt relatiegeschenk. Bij verschillende banketbakkerijen heb je tegenwoordig de mogelijkheid om een taart te personaliseren. Zo kun je je eigen merk erop laten plaatsen aangevuld met een persoonlijke boodschap. Simpel maar het zorgt gegarandeerd voor een glimlach op het gezicht van je klantrelatie. Met een taart als relatiegeschenk, kom je wellicht wel in aanmerking voor een nieuwe opdracht. Lees hier meer over het verkrijgen van nieuwe opdrachten via online kanalen.

Een relevant boek

Van de meeste klantrelaties heb je wel een idee waar de interesses liggen. Opereert jouw klant bijvoorbeeld in de landbouwsector of in de ICT-branche? Schotel ze dan, als dank voor de leuke samenwerking, een goed boek voor gerelateerd aan hun branche. Zo laat je zien dat je interesse toont in de branche waarin je klant opereert en je wil bijdragen aan aan zijn of haar successen. Wellicht vind je het wel zo interessant dat je ook een exemplaar toevoegt aan je eigen collectie. Heel bol.com staat vol met super interessante boeken!

Een unieke fles drank

Dat een fles wijn een veelgekozen relatiegeschenk is weten we onderhand wel. Wat we eigenlijk nog niet zo vaak zien is een relatiegeschenk in de vorm van speciale fles sterke drank. Denk bijvoorbeeld aan een whisky met een verhaal, een zachte cognac of een hele mooie fles gin. Waar een fles wijn vaak verdwijnt in een voorraad- of wijnkast, krijgt een mooie fles vaak een wat specialer plekje in een kantoor of huis. Zo zal dit een aandenken blijven aan de leuke samenwerking.

Een kunstzinnig geschenk

Gooi het eens over een hele andere boeg en verras je klantrelatie  met een uniek stuk kunst. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gaaf schilderij voor aan de muur of een modern huiskamer sculptuur. Nee, je hoeft echt geen Rembrandt uit de kast te toveren om een beetje indruk te maken. Het internet staat vol met opkomende kunstenaars die kunst maken dat prima door kan als relatiegeschenk. Het mooie aan een kunstzinnig cadeau is dat je een stukje persoonlijkheid toevoegt aan een relatiegeschenk.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: