Privacy instellingen Apple | iOS besturingssysteem

Privacy instellingen Apple - IOS besturingssysteem

Je hoort het geregeld: Als je eenmaal voor Apple hebt gekozen, wil je nooit meer anders. Dat komt vooral door de intuïtieve werking van de iPhone, iPad en andere Apple producten. Het iOS besturingssysteem en overige software van Apple is speciaal ontworpen voor de apparaten van Apple en daarom werkt je iPhone zo snel en eenvoudig. Maar bij Apple producten wilt Apple zelf, adverteerders en Appontwikkelaars graag weten wat je doet, waar je bent en toegang hebben tot verschillende privégegevens. Om dit te voorkomen hebben wij alle privacy instellingen van het IOS besturingssysteem voor jou op een rijtje gezet.

Privacy instellingen Apple: iPhone

Natuurlijk ben je dol op je iPhone. Je kan er mooie selfies mee maken, spelletjes doen en lekker snuffelen op Instagram of Pinterest. Maar door het iOS besturingssysteem deel je ook heel wat gegevens met Apple. Wil je dat liever niet? Lees dan snel verder, want wij leggen hieronder uit wat de belangrijkste privacy instellingen van Apple zijn. Valt het jou ook op dat als je een tijdje op zoek bent geweest naar een nieuwe spijkerbroek op het internet je opeens op andere websites reclames ziet van spijkerbroeken? Dat komt omdat Apple je volgt en jouw zoekgeschiedenis aan adverteerders doorgeeft. Apple houdt ook informatie bij met het doel om het nieuwste iOS besturingssysteem te verbeteren. Maar feit blijft dat al jouw gegevens bekend zijn bij Apple. Wil je privacy? Belijk dan ons uitgebreide artikel met het overzicht van de privacy instellingen van Apple. Handleiding privacy instellingen iPhone >

Privacy instellingen Apple: iPad

Heb je (ook) een iPad? Ook van deze gadget wordt veel informatie naar appontwikkelaars en adverteerders doorgestuurd. Wist je dat ook je huidige locatie en veelbezochte locaties bijgehouden wordt? Je locatie delen met sommige apps kan handig zijn, zoals met Google Maps of 9292. Ook het bijhouden van veelbezochte locaties kan je voordelen geven, zo kan het je bijvoorbeeld vertellen hoeveel kilometer file er van je werk- naar je huisadres staat. Maar bij veel apps is het delen van je locatie helemaal niet nodig. Als je het volgende artikel leest, weet je onder andere hoe je je locatievoorzieningen helemaal of per app kan uitzetten. Handleiding privacy instellingen iPad >

Je ziet, het is heel makkelijk om nog iets meer van je iPhone of iPad te genieten, wetende dat Apple, adverteerders en Appontwikkelaars continue niet over je schouder meekijken.

Privacy instellingen social media & applicaties

Gebruik je ook Instagram, FacebookGoogle, Snapchat of Windows 10? Wil je ook daar meer controle over jouw privégegevens? Klik hier voor een overzicht met de privacy instellingen van diverse social media en applicaties.

Blijf op de hoogte
Geregeld worden de privacy instellingen van internetapplicaties gewijzigd of worden er nieuwe privacy instellingen toegevoegd. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe instellingen en tips hoe jij jouw online informatie kan managen.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: