3 tips om je online identiteit en privacy te beschermen

We zijn met z’n allen steeds meer online actief. We gebruiken het internet bijvoorbeeld om informatie op te zoeken, foto’s, filmpjes en andere bestanden en informatie met elkaar te delen via de mail en social media, spullen te kopen en te bankieren. Wat we precies doen op het internet is voor veel partijen inzichtelijk. Aan de ene kant ontzettend handig want zo krijg je wel gepersonaliseerde advertenties te zien in plaats van advertenties die de plank behoorlijk mis slaan. Helaas heeft lang niet iedereen die op het internet actief is goede intenties. Zo zijn hackers bijvoorbeeld ontzettend blij met de gegevens die ze over jou hebben weten te verzamelen want die informatie kunnen ze vaak voor een zeer goed bedrag doorverkopen. In deze blog delen we graag drie tips met jou om je online identiteit en privacy te beschermen.

Gebruik een VPN verbinding om je internetverkeer te versleutelen

VPN staat voor Virtueel Privé/Particulier Netwerk. Een VPN verbinding is een beveiligde verbinding die het mogelijk maakt om informatie en data versleuteld uit te wisselen. Al het dataverkeer tussen enerzijds jouw laptop, computer of smartphone en anderzijds het internet wordt als het ware via een soort versleutelde virtueel ‘tunnel’ geleid. Jouw eigen IP-adres is hierdoor niet meer zichtbaar voor anderen, waardoor het moeilijker wordt om jouw exacte locatie te achterhalen. Op deze manier kun je dus een stuk anoniemer internetten en geniet je van meer online privacy. Helaas is een VPN niet 100 procent waterdicht en zul je daarnaast dus ook andere maatregelen moeten treffen, zoals het installeren van een adblocker en een antivirusprogramma bijvoorbeeld. Heb je geld zitten in de bitcoin? Zorg dan bovendien voor een extra beveiliging van je wallet. Op www.anycoindirect.eu lees je hier meer over.

Investeer in een betrouwbaar antivirusprogramma mét internetbeveiliging

Een antivirusprogramma is een softwareprogramma dat je op jouw computer, laptop en tegenwoordig zelfs ook smartphone kunt installeren. Een antivirusprogramma draait op de achtergrond en is eigenlijk voortdurend op zoek naar mogelijke virussen. Heeft het programma inderdaad een virus geïdentificeerd, dan zal het programma er alles aan doen om het virus tegen te houden en te verwijderen, nog voordat het kwaad kan doen. Sommige antivirusprogramma’s zijn volledig gratis, terwijl anderen slechts alleen een gratis proefperiode kennen. Na afloop van die periode moet je dan maandelijks voor het gebruik van het programma betalen. Let er op dat niet alle antivirusprogramma’s even betrouwbaar zijn. Doe eerst grondig onderzoek en investeer in een betrouwbaar antivirusprogramma mét internetbeveiliging.

Gebruik zoveel mogelijk HTTPS in plaats van het onbeveiligde HTTP

Zoals het je waarschijnlijk al wel is opgevallen, begint iedere URL met het standaard protocol van een website: HTTP. Wat veel mensen echter niet weten is dat er ook een andere, tweede variant is op deze HTTP, namelijk de HTTPS. Hierbij staat de S voor Secure en heb je dus te maken met een extra beveiligde verbinding. Zie je geen HTTP of HTTPS staan? Dan kun je deze extra beveiligde HTTPS verbinding herkennen aan het hangslotje in de browser. Alle informatie die via een dergelijke verbinding wordt verstuurd is versleuteld en is alleen inzichtelijk voor de ontvanger en de verstuurder van de informatie.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: