Aan welke vereisten moet een hostingpartij voldoen?

Veel bedrijven kiezen ervoor om de hosting van hun website of webshop uit te besteden aan een hostingpartij. Logisch, want het is zeer lastig om je eigen website te hosten. Alleen, waar moet je nu precies op letten als je met een hostingpartij in zee gaat? In dit artikel lees je verschillende vereisten waar een goede hostingpartij aan moet voldoen. Wanneer je rekening houdt met deze vereisten, wordt het makkelijker om een goede hostingpartij te vinden.

De hostingpartij moet je kunnen helpen bij het opzetten van je online platform

Natuurlijk is een hostingpartij er niet om je website of webshop te ontwerpen. Belangrijk is echter wel dat je direct gebruik kunt maken van het CMS-systeem dat jij wilt gebruiken. Wil je gebruikmaken van Shopware voor het starten van een webshop? Dan is het wel zo prettig als de server direct hiervoor gebruikt kan worden. Het is ook mogelijk om voor Magento 2 hosting te kiezen als je snel een webshop wilt opzetten. Wanneer je alles zelf nog moet configureren, dan kan dit een hoop tijd kosten. Zeker als je hier weinig verstand van hebt.

Een hostingpartij moet snel zijn

Nog een vereiste waar een hostingpartij aan moet voldoen, is dat de hosting snel moet zijn. Als jouw website of webshop lang moet laden, dan zullen een hoop klanten al snel afhaken. Bovendien heeft de snelheid van je hosting ook invloed op de vindbaarheid in Google. Een website die zeer sloom laadt, zal altijd in het nadeel zijn. Daarom is het dus belangrijk om goed na te gaan welke hostingpartijen het snelst zijn.

Kijk ook naar de downtime

De downtime is de tijd dat een server waar je website op draait offline is. Belangrijk is dus om goed te controleren hoe vaak dit zal voorkomen. Zeker voor een webshop geldt dat je omzet misloopt als deze offline is. Een goede hostingpartij zal ervoor zorgen dat je website vrijwel nooit offline zal zijn. Toch kan dit natuurlijk altijd een keer gebeuren. Het is zeker verstandig om de verschillende hostingpartijen ook op basis hiervan eens te vergelijken.

Ook service is zeer belangrijk

Ga goed na hoe het met de klantenservice van een hostingpartij gesteld is. Heeft de partij ook een Nederlandse klantenservice? En kun je ook bellen als er zich problemen voordoen? Het is belangrijk dat je meteen geholpen wordt als je problemen met de hosting hebt. Het zou natuurlijk ontzettend vervelend zijn als je lang moet wachten als je complicaties met je hosting hebt. Daarom is het belangrijk om voor een hosting met een goede service te kiezen.

Een goede hosting hoeft niet duur te zijn

Nu je de eisen hebt gelezen die aan een goede hosting gesteld moeten worden, is het ook goed om te weten dat een goede hosting niet enorm duur hoeft te zijn. Nu is duur natuurlijk een relatief begrip en zijn de prijzen ook afhankelijk van hoeveel verkeer je verwacht. Toch zijn de meeste bedrijven relatief weinig geld aan hosting kwijt. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om voor een betere hosting te kiezen, zelfs als je niet veel meer betaalt.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: