Alibaba aandelen kopen

Alibaba Group Holding Limited, ook wel bekend als Alibaba Group, is een Chinese multinationale technologieonderneming die gespecialiseerd is in e-commerce, retail, internet en technologie. Het bedrijf is opgericht op 28 juni 1999 door de Chinese zakenman, investeerder en politicus, Jack Ma.

Alibaba is een van de grootste retailers en e-commerce bedrijven ter wereld. Ook is het in 2020 gewaardeerd als vijfde grootste kunstmatige intelligentie bedrijf wereldwijd. Bedrijven die onder de Alibaba Group vallen zijn onder andere Alibaba.com, Taobao en AliExpress. Ook de Ant Group valt onder het miljarden bedrijf en daar valt weer het online betalingsplatform Alipay onder.

Alibaba aandelen kopen

In tijden van nu dat de spaarrente bij de bank 0% is, of zelfs geld kost. Kiezen vele mensen ervoor om met hun spaargeld te gaan beleggen. Een populaire investering is een Alibaba aandeel kopen, investeren in Alibaba kan namelijk leuk rendement opleveren over de lange termijn.

Wanneer je een aandeel Alibaba kopen wilt, dan heb je de keuze dit te doen bij verschillende platformen. De meest bekende en misschien wel beste platform waar je Alibaba aandelen kopen kunt is DEGIRO.

DEGIRO maakt het mogelijk om tegen zeer scherpe tarieven, op elke moment van de dag en waar dan ook ter wereld aandelen Alibaba te kopen. De voordelen van beleggen in Alibaba via DEGIRO zijn:

  • Ongekend lage kosten
  • Altijd en overal beschikbaar
  • Zowel op desktop als mobiele app beschikbaar
  • Zonder minimumbedrag
  • Eenvoudig en volledig online een rekening openen

Wanneer jij Alibaba beleggen wilt, dien je geheel gratis en zeer eenvoudig een account aan te maken op DEGIRO. Vervolgens dien je liquide middelen (euro’s) op je account te storten met bijvoorbeeld iDeal. Na het opwaarderen van je account op DEGIRO, kun je zeer eenvoudig een Alibaba aandeel kopen

Alibaba aandeel kopen of niet?

Vaak krijgen wij de vraag of aandeel kopen Alibaba een goede investering is of niet. Het antwoord op deze vraag is sterk afhankelijk van een groot aantal factoren die van invloed zijn op een bepaald Alibaba, zoals:

  • bedrijfsontwikkelingen
  • De huidige en toekomstige cijfers van het Alibaba
  • De groei van de markt waar het Alibaba zich in begeeft

Aan de hand hiervan kun je zelf bepalen of beleggen in Alibaba een goede investering zal zijn of niet. Het team van Biflatie.nl geeft geen financieel advies. Wij zullen daarom ook geen uitspraak doen of in Alibaba investeren een goede investering is, of niet.

Wat gaat Alibaba doen in de toekomst?

De Alibaba Group is dus wereldwijd een van de grootste bedrijven. Nu de e-commerce en online retail markt aantrekt is het interessant om te kijken wat er voor Jack Ma en zijn Alibaba in de toekomst staat te wachten.

  • Lange termijn doelstelling

Alibaba heeft de lange termijn doelstelling opgesteld om tegen 2036 wereldwijd 2 miljard consumenten te bedienen. Om deze lange termijn doelstelling te verwezenlijken heeft Alibaba een strategisch plan voor de komende jaren opgesteld. In dat plan komt onder andere de doelstelling voor om tegen 2025 een consumptie ter waarde van 1,4 biljoen dollar te faciliteren via het platform.

  • De Chinese regering

De Ant Group, een dochterbedrijf van Alibaba, was van plan om eind 2020 naar de beurs te gaan en daarmee bijna 35 miljard dollar op te halen. Echter heeft de Chinese overheid hier een stokje voor gestoken. Naar verluid is de Chinese regering bang dat het bedrijf te veel macht krijgt. Jack Ma had zelf ook kritiek op het financiële systeem van China. Kort daarna in oktober van 2020 verdween Jack Ma spoorloos. Er waren veel speculaties over zijn verdwijning, maar de meest voor de hand liggende reden is de onenigheid met de Chinese overheid. Afgelopen januari was de oprichter van Alibaba weer in het openbaar gezien.

Wat kunnen we verwachten van de Alibaba aandelen?

Alibaba is sinds 2014 genoteerd aan de New York Stock Exchange. Sinds dien is het aandeel van de Alibaba Group flink gestegen. In 2020 heeft de koers zijn hoogste punt ooit bereikt, hierna is de koers wat gedaald.

Over de lange termijn stijgt de koers van Alibaba dus. De verwachting voor de toekomt is dat de koers ook zal blijven stijgen. Zeker met de groeiende markt waarin Alibaba zich bevindt en de lange termijn doelstellingen die het bedrijf heeft opgesteld, heeft het bedrijf een gunstig toekomstperspectief.

Ondanks de toekomst vooruitzichten zit de Chinese overheid de Alibaba Group op de hielen. De overheid wil niet dat Jack Ma en zijn bedrijf een te grote machtpositie krijgen en daarom wil het daar graag een stokje voor steken. Hoeveel invloed dit kan uitoefenen op de aandelenkoers van het bedrijf moet nog blijken. Als u interesse heeft in het investeren in de aandelen van de Alibaba Group, dan raad ik aan om het laatste nieuws en de ontwikkelingen omtrent het bedrijf goed te volgen.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: