Alles over vindbaarheid, hoe krijg je meer relevante bezoekers op je website?

Je website is eindelijk af, nu de bezoekers nog. Bezoekers op je website zijn belangrijk om je business tot een succes te maken. Als niemand je winkel weet te vinden, zul je niet veel verkopen. Maar hoe krijg je meer bezoekers naar je website. Er wordt zoveel geschreven over het verbeteren van je vindbaarheid, dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel leggen we je op een gestructureerde manier uit hoe je meer bezoekers naar je website kunt leiden. 

Zoekwoordenonderzoek

Laten we bij het begin beginnen. De eerste stap naar meer bezoekers op je website is het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek. Met een zoekwoordenonderzoek kun je achterhalen welke zoekwoorden mensen gebruiken als ze op zoek zijn naar een bepaalde dienst of een bepaald product. Je gaat op zoek naar relevante woorden en termen en bekijkt of er voldoende zoekvolume op deze termen is. Via diensten zoals SEMrush and het hulpprogramma van Google voor zoekwoorden kun je het zoekvolume achterhalen. 

Zorg dat je website technisch in orde is

Een ander belangrijk aspect van een betere vindbaarheid is de technische optimalisatie van je website zodat zoekmachine bots je website makkelijker kunnen crawlen en indexeren. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te zorgen dat je website makkelijker door Google te indexeren is:

 

  • Zorg ervoor dat je een sitemap.xml hebt. 
  • Zorg ervoor dat je een SSL-certificaat installeert
  • Zorg voor een logische navigatiestructuur
  • Gebruik H1, H2, H3 op de juiste manier
  • Zorg ervoor dat je website snel laadt, vermijd grote afbeeldingen
  • Zorg voor omleidingen van url’s die verplaatst zijn met behulp van 301-redirects. 

Zorg voor goede beschrijvende titels en meta descriptions

Zoekers op Google zijn eerder geneigd te klikken op titels in de zoekmachine die hun zoekwoord bevatten. Zorg er dus voor dat je het zoekwoord gebruikt in het begin van je titel, en laat het zoekwoord ook in de meta description. Dit is het paragraafje tekst onder de titel. Neem het zoekwoord ook op in de URL en gebruik het een aantal keer in je tekst. Zo laat je je bezoeker duidelijk zien waar de pagina over gaat. Zorg er wel voor dat je niet overdrijft met het gebruiken van het keyword in je tekst. 

Contentmarketing

Een andere zeer effectieve manier om een relevante bezoekersstroom naar je website te krijgen is het publiceren van relevante content. Maak je goede en relevante content met een informatiewaarde dan kun je er zeker van zijn dat je meer verkeer zult krijgen op je website. Onder content verstaan we geschreven content, maar ook content in de vorm van video of audio. Je kunt zorgen voor goede content door vragen te beantwoorden die mensen stellen op Google, waar nog geen duidelijk antwoord op bestaat. Hoe vind je deze vragen? Door je doelgroep goed te begrijpen en een autoriteit te worden in jouw branche.

Content publiceren op relevante websites met veel bezoekers

Een andere manier om meer verkeer naar je website te krijgen via content marketing is door content te publiceren op relevante websites met veel verkeer. Op dit soort websites bevindt jouw doelgroep zich. Publiceer je hier relevante content die jouw doelgroep interessant vindt, dan zullen ze sneller doorklikken naar jouw website. De content hoef je niet zelf te schrijven. Er zijn bedrijven die dit voor je uit handen nemen. Er wordt een blogger gezocht, die relevante content voor jouw website schrijft. Vervolgens wordt de content op een website geplaatst waar jouw doelgroep zich bevindt. Deze manier van werken levert je veel relevante bezoekers op. 

Maak gebruik van communities

Je kunt ook verkeer naar je website krijgen door content te delen in online communities. Online communities zijn groepen met mensen die geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp. Zij praten en wisselen informatie uit over dit onderwerp. Ze doen dit in Facebook-groepen, op Reddit, Slack en Discord kanalen en forums. Reddit is bijvoorbeeld een erg actieve gemeenschap. Over bijna elk onderwerp is er wel een subreddit. Gebruik je Reddit op een goede manier, dan kan dit veel verkeer naar je website opleveren.

Kijk naar wat je concurrenten doen

Soms kan een goede manier om meer verkeer te krijgen zijn door te kijken wat je concurrenten doen. Zoek uit waar zij hun verkeer vandaan halen en bekijk over welke onderwerpen ze content creëren. Kijk ook naar het soort content. Maken ze vooral gebruik van video en hebben ze een YouTube kanaal met veel volgers? Publiceren ze veel geschreven content die goed scoort in de zoekmachines? Door te kijken naar je concurrenten krijg je een goed beeld van wat werkt en wat niet. Je kunt zo ook kijken of je concurrent aan een bepaald gebied minder aandacht besteed, waardoor een plaatsje in de markt voor jouw business ontstaat.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: