Anoniem betalen, alles over anonieme betaalmethoden

Er werden nooit zoveel gegevens online gestolen als tegenwoordig. Cybercriminelen weten vaak op slinkse manieren persoonlijke gegevens zoals betalingsgegevens te achterhalen. Een oplossing is om online aankopen anoniem te maken. Zo hoef je geen gegevens achter te laten en wat je niet achter hoeft te laten kan niet worden gestolen. Welkom in de wereld van de anonieme betaalmethoden, in dit artikel vertellen we je er alles over.

Waarom anoniem geld overmaken?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je anoniem zou willen betalen. Misschien wil je niet dat iemand je identiteit weet omdat je gebruikmaakt van websites waarvan je niet wilt dat mensen weten dat je ze gebruikt. Dit kan het geval zijn bij datingsites of sekssites, maar ook bij online goksites. Daarnaast kan het zijn dat je bang bent dat je het slachtoffer wordt van identiteitsfraude. Bijvoorbeeld als je creditcardgegevens worden gestolen door hackers.

Via crypto

De eerste manier om veilig en anoniem betalingen te verrichten is met behulp van cryptocurrency. Cryptocurrencies als Bitcoin maken gebruik van peer-to-peer technologie zonder centrale autoriteit of banken. Het beheer van de transacties wordt door het netwerk uitgevoerd. Bij het verzenden en ontvangen van cryptocurrency hoef je geen gegevens op te geven, waardoor deze niet gekoppeld zijn aan je identiteit.  

Nadelen crypto

Uiteindelijk zijn ook betalingen met Bitcoin naar een persoon te herleiden. Bij betalingen met Bitcoin zijn de transacties transparant en traceerbaar. Hierdoor kunnen Bitcoin-adressen samen gebundeld worden en zo gekoppeld worden aan een gebruiker. 

Geld overmaken via prepaid kaarten

Anoniem geld overmaken kan ook via prepaidkaarten. Bijvoorbeeld met de prepaid kaarten van Neosurf. Met een tiencijferige pincode kun je betalingen uitvoeren zonder dat er persoonlijke informatie aan te pas komt. Hierdoor is het een perfect middel om op een anonieme en veilige manier aankopen te doen. Het voordeel van een prepaidkaart is dat je hem steeds opnieuw kunt opwaarderen. Je kunt het gewenste bedrag kiezen en na betaling ontvang je pincode waarmee je kunt betalen direct per e-mail. 

Op welke websites kun je met Neosurf betalen?

Je kunt je Neosurf tegoed gebruiken op gaming websites. Hier kun je diverse spellen spelen. Ook op goksites kun je Neosurf gebruiken. Denk aan online pokeren of aan sportsbetting websites. Ook op lotto websites en online casino’s kun je betalen met Neosurf. Wil je op een anonieme manier geld naar iemand overmaken? Neosurf kun je ook gebruiken in combinatie met websites voor geldoverboekingen zoals Neteller.

Wat zijn de voordelen van een prepaid kaart?

Met de prepaid kaarten van Neosurf kun je je tegoed op maar liefst 20.000 websites gebruiken. Meerdere tegoedkaarten kun je samenvoegen tot een totaal tegoed, zo heb je niet te maken met meerdere pincodes, maar kun je de kaarten onder één code samenvoegen. Een ander voordeel van een prepaid kaart is dat het tegoed voor altijd geldig is, je hebt dus niet te maken met een verloopdatum. Je kunt je tegoed gebruiken totdat het op is, daarna kun je het eenvoudig weer aanvullen. 

Wat zijn de nadelen van een prepaid kaart?

Er zijn vele voordelen verbonden aan het gebruiken van prepaid kaarten om anonieme betalingen te doen, maar er zijn ook een paar nadelen. De meeste prepaid kaarten hebben een minimumlimiet. Koop je een prepaidkaart, dan moet je vaak alsnog je naam, e-mail en adres invullen, waardoor het echte anonieme karakter verloren gaat. Op de website kun je wel anoniem betalen, maar om het tegoed aan te vullen moet je wel gegevens invullen. Dit hoeft echter niet altijd een probleem te zijn. 

Geld overmaken via gemaskeerde creditcards

Gemaskeerde creditcards stellen je in staat om online iets te kopen met een fictieve naam. Het zijn eigenlijk een soort virtuele creditcards. Gemaskeerd betekent dat alle relevante informatie, inclusief je adres door de dienst gemaskeerd wordt, ook hoe je transacties aan de creditcard aanbieders worden getoond. Een gemaskeerde creditcard kan handig zijn omdat ze geen spoor van je echte creditcard achterlaten op de websites waar je winkels. 

Wat zijn de nadelen van masked kaarten?

Het grootste probleem met gemaskeerde creditcards zijn de kaartlimieten. Mest een gemaskeerde creditcard kun je vaak niet meer dan 500 euro uitgeven. Daarnaast kun je niet gebruiken voor terugkerende betalingen, zoals dat het geval is bij abonnementen. Daarnaast kan het verwarrend worden, omdat er iedere keer een andere virtuele creditcard wordt gebruikt met andere gegevens. 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: