Beste anonieme mail providers

Je denkt misschien niet vaak na over het beveiligingsniveau van jouw e-mailprovider. De meeste gebruikers denken hier niet overna, meestal met hetzelfde e-mailadres dat 15 jaar geleden voor het eerst werd ingesteld, met het gratis e-mailaccount van jouw ISP of het gratis Yahoo! Of misschien wel het Gmail-account dat ze hebben aangemaakt toen ze naar de middelbare school gingen. Voor veel mensen lijkt het verschil tussen twee beveiligingsniveaus in hun e-mail onschuldig; Je hebt tenslotte niets te verbergen, geen illegale activiteiten of gevaarlijke e-mails om mee om te gaan. Maar dat betekent niet dat je jouw e-mail volledig onbeschermd moet laten. Omdat de United States Postal Service jouw mail niet leest of opent, jouw pakketen niet controleert bij het bezorgen betekent dit niet dat wij hetzelfde kunnen doen met je e-mail.

Providers zoals Gmail en Yahoo zijn niet volledig onbeschermd, maar er moet wel gezegd worden dat het niet de veiligste providers op de markt zijn momenteel. Je kunt je richten op een verscheidenheid aan minder bekende providers die focussen op beveiliging en end-to-end codering. Om je privacy te beschermen tegen lage prijzen of geheel gratis hebben wij een top drie gemaakt met de beste e-mail providers. Deze providers scannen je mails niet, verkopen of verzamelen je gegevens niet en doen niet aan gerichte advertenties. Bovendien geven ze geen toegang aan overheidsinstanties waardoor de waarborging van je gegevens en je privacy tot een redelijk punt bescherm worden.

Voor het meerendeel van de providers geldt dat je betaalt voor de extra functies die het biedt, het is dus een mix van gratis en betaalde abonnementen. De gratis versies zijn over het algemeen gebruiksvriendelijk en fijn om te gebruiken het enige nadeel is dat ze vaak gratis e-mail advertenties weergeven en ze soms je persoonlijke gegevens verkopen. Daarom is het misschien wel verstandig om een maandelijks bedrag te betalen voor een veiligere provider. Hieronder vind je drie van de meest veilige mailproviders die op dit moment op de markt te vinden zijn:

ProtonMail

1. ProtonMail

ProtonMail staat bovenaan omdat het niet alleen veiligheid biedt maar ook een goede service aanbiedt aan hun gebruikers. Bovendien heeft het de optie om de service snel in te stellen en ervoor zorgt dat je privacy gewaarborgd blijft. Deze provider is gevestigd in Zwisterland in een beveiligingscentrum en ontwikkeld door wetenschappers van MIT en CERN. Vanwege het gebruikersgemak en de coderings- en beveiligingsfactoren heeft het veel lof ontvangen. Het is eenvoudig om een account op te zetten, net zoals gemakkelijk als bij de andere standaard providers zoals Outlook en Gmail. Het is een betere optie omdat in tegenstelling tot Gmail en Outlook ProtonMail een ingebouwde beveiliging heeft die binnendringers buiten houdt.

Wat ProtonMail zo krachtig maakt is de beveiliging en de services die het aanbiedt. Het biedt onder andere end-to-end encryptie aan, zoals voor het gebruik van bepaalde apps voor priveberichten zoals Signal en een VPN. Vanaf het moment dat je het bericht verzendt tot het is ontvangen door de andere persoon is het beschermt. Het kan ook alleen maar door de afzender en ontvanger worden bekeken. Het staat op de privéservers van ProtonMail wat het mogelijk maakt dat alleen de verzender en de ontvanger die de privésleutel heeft het bericht kan lezen. Zelfs de provider zelf is niet in staat het bericht te lezen, ondanks dat het gecodeerd op hun server staat. ProtonMail geeft zelfs aan dat het wiskundig niet mogelijk is om zelf de berichten te kunnen lezen. Dit is omdat hun architectuur met nultoegang het onmogelijk maakt om de mails die zijn opgeslagen op hun servers te ontcijferen.

Natuurlijk functioneert end-to-end codering alleen als je mail contact hebt met andere ProtonMail gebruikers. Ondanks dat biedt het een service aan zodat je alsnog beveiligd je mails kunt versturen naar niet ProtonMail gebruikers. Dit omvat verscheidene providers zoals: Yahoo! mail, Outlook, Apple mail, Gmail en AOL mail. De gebruikers van AOL mail ontvangen een gecodeerde link die ze kunnen ontsleutelen met een wachtwoord die ze van de ontvanger hebben gekregen. ProntonMail left een sterke nadruk op service en het garanderen daarvan. Bovendien vindt deze provider gebruiksvriendelijkheid ook een essentieel onderdeel van de service die ze bieden. Het is een gemakkelijk istallatieproces zonder coderingssleutels en er hoeft ook geen software voor worden geïnstalleerd. Tevens biedt ProtonMail apps aan voor zowel iOS als Android. Gebruikers van beide, iOS en Android zijn erg tevreden.

ProtonMail heeft een gratis versie om zich aan te melden voor gebruikers, zo kan één gebruiker zich online aanmelden en gebruik maken van hun services. Van belang is dat je beschikt over in ieder geval 500 megabytes aan online opslagruimte. De gratis versie biedt één enkele mail adres aan, maximaal 150 te verzenden mails, beperkte klantenondersteuning en maximaal drie labels of mappen. Door deze limitaties kiezen de meeste gebruikers voor de betaalde versie. Voor nog geen vijf euro per maand of vijfenveertig euro per jaar biedt het een Plus abonnement aan die je tal van extra functies biedt. Zo kun je bijvoorbeeld 1000 mails per dag verzenden, 200 mappen of labels hebben, tot 5GB cloudgebaseerde gegevens op slaan, goede service en het gebruik van e-mail filters en autoresponses.

Elke dag sturen zakelijke medewerkers gevoelige gegevens via e-mail in de veronderstelling dat de informatie veilig is en privé blijft. We hebben aan het steeds groter wordende aantal datalekken gezien dat deze aanname niet meer waar is. In plaats daarvan is een betere aanname dat jouw organisatie op een bepaald moment in de toekomst een datalek zal krijgen. ProtonMail biedt een gehoste e-mailoplossing om ervoor te zorgen dat jouw informatie veilig blijft, zelfs in het geval dat jouw bedrijf te maken krijgt met een datalek. Daarom is ProtonMail een goede optie voor jouw bedrijf.

Pros

  • Goede end-to-end codering
  • Gratis beperkte versie beschikbaar
  • Mobile apps beschikbaar

Cons

  • Top-end plannen is duur
  • Beperkte cloudopslag

Tutanota mail

 

 

 

 

 

2. Tutanota mail

Tutanota is ’s werelds eerste end-to-end versleutelde mailservice die de hele mailbox versleutelt. Begonnen voordat de Snowden lekte in 2011, heeft Tutanota nu miljoenen gebruikers. Met zijn unieke open source-technologie strijdt Tutanota voor privacy en vrijheid van meningsuiting online, waardoor iedereen, inclusief ngo’s, journalisten en activisten, versleutelde e-mails kan verzenden op desktop en mobiel. Bovendien stelt Tutanota’s betaalbare zakelijke versie bedrijven en organisaties van elke omvang in staat om hun e-mailcommunicatie gemakkelijk te beveiligen.

De beveiligde e-maildienst Tutanota werd voor het eerst gelanceerd in maart 2014. Met zijn ingebouwde encryptie beveiligt Tutanota automatisch de volledige mailbox en het adresboek. En daarvoor wordt het geprezen door zowel journalisten als gebruikers. Hier is een verzameling beveiligde e-mailrecensies die zich richten op Tutanota. Lees verder om te beslissen of het tijd is om een ​​nieuwe start te maken met een Tutanota e-mailadres.

Tutanota wordt al gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld die begrijpen dat normale e-mails als ansichtkaarten zijn die gemakkelijk kunnen worden gelezen en geanalyseerd – niet alleen door geheime diensten en kwaadwillende aanvallers, maar ook door de e-maildiensten zelf die de gegevens van mensen scannen om te posten. gerichte advertenties.

De grootste troef van Tutanota is natuurlijk dat je voorkomt dat derden jouw gegevens misbruiken.

Aanmelden voor Tutanota verloopt zoals je zou verwachten. Klik op de knop Aanmelden op Tutanota.com om het proces te starten. De eerste stap is het kiezen van uw serviceplan. Klik op het scherm Abonnement op de rode knop Selecteren onder het abonnement dat je wilt gebruiken. Vervolgens moet je, jouw accountgegevens invoeren. Je selecteert een e-mailadres met één van de domeinnamen die Tutanota gratis ter beschikking stelt. Je moet ook een wachtwoord invoeren en alle relevante vakjes op het scherm aanvinken, inclusief het vakje dat bevestigt dat u ten minste 16 jaar oud bent.

Pros

  • Goede end-to-end codering
  • Goede, betaalbare optie
  • Toegankelijk vanuit elke browers

Cons

  • Gedateerde mobiele app
  • Alleen AES 128 codering

 

Kolab

3. Kolab

Kolab Now is een e-mailprovider die is gevestigd in Zwitserland, een locatie die algemeen als uitstekend wordt beschouwd voor privacy. Het land heeft geen verplichte richtlijnen voor het bewaren van gegevens op grote schaal en de Zwitserse autoriteiten moeten de nodige zorgvuldigheid aantonen om een bevel tot toegang tot gegevens in strafzaken te verkrijgen. Dit alles betekent dat Kolab Now een goede locatie heeft om de e-mails van mensen te beschermen.

Kolab Now is een e-mailservice die op de markt wordt gebracht als alternatief voor services die de privacy binnendringen, zoals Yahoo en Gmail. Het bedrijf heeft een sterk privacybeleid dat belooft nooit toegang te krijgen tot e-mails van gebruikers, en om deze reden wordt Kolab Now beschouwd als een veilige e-mailprovider.

Dus, is deze service alles waar het om draait? En is het het geld waard dat het vraagt voor een abonnement?

Van veel van de grootste e-maildiensten is bekend dat ze e-mails scannen op advertentiegegevens, en zijn ze er zelfs van beschuldigd rechtstreeks met de Amerikaanse autoriteiten samen te werken door massatoezicht toe te staan. Deze onthullingen hebben ertoe geleid dat een groeiend aantal mensen is afgedwaald van veelgebruikte e-maildiensten ten gunste van veilige providers.

Hoewel Kolab Now populair is geworden als alternatief voor Gmail, zijn er enkele dingen aan de service die deze anders maken dan de gemiddelde veilige e-mailprovider. Het mist functies die veel andere beveiligde e-maildiensten hebben, waardoor de service vrij duur lijkt. Naar onze mening mist het enkele belangrijke beveiligingsfuncties waardoor Kolab Now als een echte rivaal van enkele van zijn belangrijkste concurrenten kan worden beschouwd.

Dat gezegd hebbende, Kolab is open-source en er zijn veel dingen aan de hand in vergelijking met services zoals Gmail. Om deze reden kan het worden beschouwd als een van de “goeden” van de e-mailwereld.

Kolab wordt gezien als een veel krachtiger vergeleken met andere mail providers. Het bedrijf richt zich voornamelijk op zakelijke gebruikers. Bovendien hebben ze ook veel andere handige functies zoals een agenda en kun je, je bestanden opslaan in de cloud.

Pros

  • Volledige zakelijke suite
  • Gehost in Zwitsterland

Cons

  • Niet elke gebruiker heeft productiviteits apps nodig
  • Kan snel duurder worden

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: