Beste crypto 2021

Bitcoin, een bekendere cryptocurrency en aantoonbaar de huidige gouden standaard voor cryptocurrency-investeringen, won in 2017 meer dan 1.300%. Meer dan een dozijn andere cryptocurrencies presteerden beter dan Bitcoin met winsten variërend van 3.300% tot Ripple’s verbazingwekkende 36.000% winst.

Sindsdien proberen crypto-enthousiastelingen erachter te komen wat de volgende bitcoin of beste cryptocurrency is om hun handen op te leggen. Bekijk onze lijst met de beste cryptocurrency om op in te stappen.

Beste cryptocurrency om te kopen:

 • Beste voor Retail Adoption: Bitcoin
 • Houdt het meeste marktenthousiasme vast: Ethereum
 • Beste voor hoge-snelheidstransfers: Ripple
 • Beste voor Blockchain: EOS
 • Beste alternatief voor Bitcoin: Bitcoin Cash
 • Snelle Transactie Tijd: Litecoin
 • Beste voor groeipotentieel: Chainlink

Beste Cryptocurrency Uitwisseling

Bent u op zoek om crypto te kopen of verkopen? Bekijk de top online brokers in de ruimte.

Uitleg over cryptocurrency

De 1e cryptocurrency was Bitcoin, uitgevonden in 2009 door een pseudonieme ontwikkelaar genaamd Satoshi Nakamoto. De markt kent de ware identiteit van Satoshi Nakamoto niet, maar de basis die werd gelegd door de uitvinding van Bitcoin effende de weg voor andere digitale munteenheden.

Het leidde ook tot de groeiende acceptatie van cryptocurrencies als zowel een investeringsmogelijkheid als een ruilmiddel, een manier om veilig geld over te maken van de ene valuta-eigenaar naar de andere, digitaal en zonder gebruik van traditionele banken of financiële instellingen.

Cryptocurrencies zijn ontworpen om te functioneren als geld, een alternatief voor de fiatvaluta’s van de wereld, waarvan vele in verschillende stadia van erosie verkeren door inflatie of het risico lopen in beslag te worden genomen door de overheid. Griekenland, een land met een inkomstenbelasting van 45%, neemt meer dan 900 bankrekeningen per dag in beslag.

Het eiland Cyprus, een ontluikend financieel centrum, leed onder de gevolgen van het in gebreke blijven van Griekse schulden, waardoor de regering van Cyprus gedwongen was beslag te leggen op deposito’s om solvabel te blijven. De inflatie in Venezuela bedraagt momenteel meer dan 46.000%, wat een financiële crisis veroorzaakt die het overleven van de gezinnen in het land in gevaar brengt.

Voordelen van cryptocurrencies

Cryptocurrencies bieden verschillende voordelen in vergelijking met traditioneel bankieren, geld overmaken en fiatvaluta’s.

 • Privacy. Veel cryptocurrencies zijn ontworpen met privacy in het achterhoofd en verduisteren de identiteit van de verzender en ontvanger van cryptocurrency fondsen. Alleen contant geld biedt vergelijkbare anonimiteit.
 • Decentralisatie. Eigenaars van cryptocurrency’s gebruiken een portemonnee om toegang te krijgen tot hun valuta en om geld te ontvangen of te verzenden vanaf een specifiek portemonneeadres dat een geheime sleutel gebruikt voor toegang. Sommigen gebruiken ook een beurs om geld op te slaan, hoewel deze praktijk extra risico’s met zich meebrengt. Het record van de valuta bestaat op de blockchain met een kopie opgeslagen op elke volledige node, een computer die lokaal een grootboek bijhoudt en synchroniseert met andere computers online. Uw geld is niet in een enkele bank, of zelfs meerdere. De gedecentraliseerde aard van cryptocurrency grootboeken maakt cryptocurrencies minder kwetsbaar voor inbeslagname of gelokaliseerde risico’s, zoals brand of hardwarestoringen. De gegevens worden niet alleen off-site opgeslagen, ze worden wereldwijd gekopieerd naar alle volledige nodes.
 • Schaarste. Bitcoin heeft een vaste voorraad. Er zijn meer dan 17 miljoen Bitcoin. Er zullen echter maar 21 miljoen Bitcoin bestaan. Dat is ingebouwd in de code voor de munt. De vaste voorraad geeft Bitcoin en andere cryptocurrencies vergelijkbare eigenschappen als goud, zilver, of andere edelmetalen die historisch als geld zijn gebruikt. In tegenstelling tot Amerikaanse dollars, Britse ponden of andere fiatvaluta, zal de voorraad, nadat de volledige voorraad in omloop is, nooit meer groeien, waardoor de koopkracht van de munt devalueert.
 • Slimme contracten. Sommige cryptocurrencies hebben een unieke eigenschap die niet kan worden gedupliceerd met fiat currencies. Ethereum is een van de beste voorbeelden met zijn robuuste ondersteuning voor “slimme contracten”, in wezen programma’s die op de blockchain leven en kunnen worden gebruikt om transacties te beheren, evenals vele andere toepassingen, waarvan we sommige misschien nog niet hebben bedacht. Op een basisniveau kunnen deze contracten worden gebruikt om arbiters of escrow-diensten te vervangen. Het slimme contract kan de details van een transactie beheren, waarbij de betaling pas wordt vrijgegeven als aan vooraf bepaalde voorwaarden is voldaan.
 • Kosten van overdrachten. De kosten van cryptocurrency-transfers kunnen een voor- of een nadeel zijn, afhankelijk van het type valuta, het type overdracht en de snelheid van de overdracht. Bitcoin, bijvoorbeeld, kan onbetaalbaar worden als u een snelle goedkeuring voor een transactie nodig heeft. De kosten zijn minder problematisch voor minder tijdgevoelige transacties. Andere soorten cryptocurrencies, zoals Ripple, zijn snel en goedkoop over te maken, wat leidt tot een toenemende adoptie van op Ripple gebaseerde transacties en gerelateerde technologie door financiële instellingen.

Nadelen van cryptocurrencies

Cryptocurrencies komen met een lijst van overwegingen die beleggers kunnen helpen veiligere investeringen te doen. Het is eerlijk om te zeggen dat er geen veilige cryptocurrency is in dit vroege stadium, maar met zorgvuldige planning, kunt u een portefeuille samenstellen die uw risico beperkt, terwijl u nog steeds de mogelijkheid heeft om uit de handel te stappen indien nodig.

 • Marktadoptie. De bekendheid van cryptocurrencies neemt toe, maar de meeste aandacht is uitgegaan naar Bitcoin. Relatief weinig retailers accepteren cryptocurrencies voor betaling, maar er zijn er een paar. Overstock.com kondigde in 2017 aan dat ze cryptocurrencies als betaling zouden accepteren. Betalingen zullen worden beperkt tot Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash en Monero, waardoor de andere 1.500+ cryptocurrencies de koude schouder krijgen. Pizzaforcoins.com accepteert meer dan 50 cryptocurrencies, waardoor bezitters van cryptocurrencies pizza’s kunnen kopen bij lokale etablissementen en deze kunnen laten bezorgen. De marktadoptie van cryptocurrencies voor betalingen is traag geweest en de opties blijven beperkt, maar de cryptocurrency markt kan snel veranderen.
 • Achterhaaldheid. Maar liefst 1.000 cryptocurrencies zijn al mislukt, en er zullen zeker nog meer volgen. De meest voorkomende vorm van mislukking is bij de Initial Coin Offering (ICO) of kort daarna, waarbij veel munten een overvolle markt vinden voor munten met vergelijkbare kenmerken als bestaande aanbiedingen, wat scepsis bij investeerders veroorzaakt. In sommige andere gevallen was de ICO zelf gewoon een greep naar het geld, waarbij de oprichters er met het geld van de investeerders vandoor gingen. Momenteel zijn ICO’s niet gereguleerd.
 • Verlaten cryptocurrency-projecten. Het grootste deel van het investeringsgeld voor cryptocurrencies is gericht op een relatief kleine groep munten. Zonder interesse van investeerders kunnen projecten worden stopgezet, waardoor investeerders achterblijven met in wezen waardeloze digitale munten.
 • Risico van regelgeving. Wat cryptocurrencies betreft, heeft het reguleringsrisico twee kanten. In de VS zijn cryptocurrencies niet gereguleerd op federaal niveau, waardoor staten de mogelijkheid hebben om regels en voorschriften in te voeren met betrekking tot cryptocurrencies of de blockchain-technologie die als ruggengraat dient voor cryptocurrencies. Aan de andere kant hebben sommige beleggers en financiële experts hun bezorgdheid geuit over toekomstige regelgeving voor cryptocurrencies, die de vraag zou kunnen doen afnemen of helemaal doen wegvallen.
 • Liquiditeitsrisico. Beleggers en minder bekende cryptocurrencies kunnen minder kopers vinden, wat problemen kan opleveren wanneer ze een positie willen verlaten.
 • Volatiliteitsrisico. Er zijn maar weinig beleggingsklassen die kunnen wedijveren met cryptocurrencies als het gaat om prijsvolatiliteit. Prijzen kunnen in één dag dramatisch stijgen of dalen en fortuinen maken of breken.
 • Risico van derden. Mt. Gox, een Bitcoin-beurs gevestigd in Japan, en de belangrijkste beurs wereldwijd in 2014 werd gehackt, wat leidde tot een verlies van bijna een half miljard dollar in Bitcoin. In totaal werden naar schatting 850.000 Bitcoins van beleggers vermist, waardoor de beurs uiteindelijk failliet ging.
 • Veilige sleutels. Cryptocurrencies worden vaak bewaard in een digitale portemonnee, die beveiligd is met een lange code of een lange reeks woorden. In tegenstelling tot uw bankrekening of beleggingsrekening, is er geen herstelproces beschikbaar als u uw wachtwoord verliest. Zonder je wachtwoord zijn je cryptocurrency wallet en de inhoud ervan niet meer toegankelijk.

Kenmerken van de Beste Cryptocurrency

Weiss Ratings, een toonaangevend onafhankelijk ratingbureau voor financiële instellingen, introduceerde onlangs ratings voor cryptocurrencies en identificeerde Bitcoin, Ripple, EOS, NEO en Steem als zijn vijf best beoordeelde cryptocurrencies. Weiss zet ook een tiental cryptocurrencies in de kijker die het als de zwakste beschouwt.

 • Adoptiegraad. Cryptocurrencies zijn zeer speculatieve investeringen in de grootste winsten zijn soms te vinden bij nieuw geïntroduceerde munten of munten waarvan de technologie de markt heeft gevonden, zoals het geval was met Ripple. Voorzichtige beleggers kunnen ervoor kiezen om naar de adoptiegraad te kijken en hun beleggingen te richten op cryptocurrencies die momenteel in de echte wereld worden gebruikt.
 • Marktkapitalisatie. In veel opzichten gaat de marktkapitalisatie van een bepaalde cryptocurrency hand in hand met liquiditeit. Het is mogelijk dat beginnende cryptocurrencies de markt nooit vinden, waardoor beleggers hun positie niet winstgevend kunnen verlaten.
 • Veelbelovende nieuwe technologie. Ethereum en Ripple hebben beide hun stratosferische winsten in 2017 te danken aan de innovatieve technologie die in hun respectieve platforms is ingebouwd, waardoor beide cryptocurrencies zich onderscheiden van de overvolle markt van vaak vergelijkbaar aanbod.
 • Beveiligings- of anonimiteitskenmerken. Technologie zoals slimme contracten, gevonden in Ethereum en verschillende andere cryptocurrencies maken transacties veiliger door een set regels voor elke transactie mogelijk te maken. Sommige cryptocurrencies zoals Monero leggen een sterke nadruk op anonimiteit, waarbij de identiteit van de verzender en ontvanger van geld wordt verduisterd.
 • Industrieel nut. Ethereum en Ripple zijn opnieuw goede voorbeelden van cryptocurrencies met nut dat verder gaat dan een eenvoudig ruilmiddel. Met name Ripple schrijft zijn stijging in populariteit en een koersstijging van 36.000% in 2017 toe aan de acceptatie binnen de financiële industrie als een hulpmiddel om geld goedkoop en sneller over de hele wereld over te maken dan via traditionele methoden.

Wat is de beste cryptocurrency?

De meest gewaagde beleggers kunnen nieuwe cryptocurrencies kopen bij de initial coin offering of kort daarna, naar het voorbeeld van veel van de huidige Bitcoin-miljonairs. Het is echter mogelijk dat er nooit een “volgende Bitcoin” komt, en de naar schatting 1.000 cryptocurrencies die in de digitale ether zijn verdwenen, wijzen op risico’s voor vroege investeerders. Kijk maar eens welke munten de lijst hebben gehaald.

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin, de grootvader van alle cryptocurrencies, was de eerste en is de meest bekende cryptocurrency op de markt. Het profiteert ook van de grootste market cap en is een van de meest verhandelde cryptocurrency, waardoor liquiditeit op korte termijn verzekerd is. Bitcoin is de koning als het gaat om de adoptie door de detailhandel, en leidt alle andere cryptocurrencies in termen van acceptatie als betaalmiddel.

Sterk gedaald van zijn all-time high van meer dan $ 20.000 per Bitcoin, kan BTC nog genoeg ruimte hebben voor groei, ondanks een steeds drukker wordend veld van concurrenten.

2. Ethereum (ETH)

Ethereum, de valuta en het platform die “slimme contracten” onderdeel maakten van het vocabulaire van de cryptocurrency markt, heeft enorme winsten gezien sinds de introductie in 2015. Op dit moment alleen achter Bitcoin met betrekking tot marktkapitalisatie, is Ethereum uitgegroeid tot een van de meest besproken cryptocurrency projecten in de wereld.

Een consortium van enkele van de grootste namen in de business, waaronder Microsoft, Intel, Chase, en J.P. Morgan zijn bezig met het bouwen van business-ready versies van de software die Ethereum aandrijft. Met het momentum en het enthousiasme van de markt achter het Ethereum-project, is er geen reden om te denken dat Ethereum zijn beloop heeft gehad en beleggers zouden Ethereum moeten overwegen als onderdeel van een cryptocurrency-portefeuille.

3. Ripple (XRP)

Ripple wijkt op een aantal manieren af van veel van zijn cryptocurrency concurrenten. Ripple is een uitvinding van Ripple Labs, en het Ripple-token wordt wereldwijd gebruikt in snelle en goedkope geldoverdrachten.

Ripple Labs heeft een aantal partnerschappen aangekondigd met toonaangevende geldtransferdiensten, met meer financiële marktpartnerschappen die in de toekomst worden verwacht.

In tegenstelling tot veel cryptocurrencies die handelen op hoop en dromen, wordt Ripple vandaag de dag in de echte wereld gebruikt, en toont het tekenen van toekomstige adoptie binnen de financiële marktgemeenschap. Ripple steeg in 2017 meer dan 36.000% in waarde, maar soortgelijke winsten zijn misschien niet waarschijnlijk in de toekomst.

4. EOS (EOS)

Een andere cryptocurrency met slimme contracten zoals Ethereum, en die aan populariteit wint, is EOS. EOS wordt gecrediteerd als het eerste blockchain-besturingssysteem, dat gedecentraliseerde applicaties biedt die leven op de blockchain en parallelle verwerking, waardoor snellere transactiesnelheden en betere schaalbaarheid mogelijk zijn dan bij sommige concurrenten. Transacties op het EOS-netwerk zijn gratis.

Veel concurrenten, waaronder Ethereum, hebben transactiekosten voor het overbrengen van munten of tokens van het ene wallet-adres naar het andere. EOS sloot zijn ICO van een jaar af in mei van dit jaar, waarbij een totaal van $ 4 miljard werd opgehaald. De ICO met langere looptijd werd gedaan in een poging om een ordelijke markt voor EOS te creëren zonder de dramatische run-up en plotselinge crash die gebruikelijk is bij cryptocurrencies bij de lancering.

YTD prestaties voor EOS zijn vlak, met minder volatiliteit dan is waargenomen bij sommige concurrenten. Het enthousiasme voor het project blijft hoog, en EOS is een van de meest actief verhandelde cryptocurrencies op beurzen.

5. Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash, een fork van het oorspronkelijke Bitcoin-project, is er een om in de gaten te houden, aangezien het de op drie na grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie.

Als er kritiek geuit moet worden op Bitcoin in zijn huidige vorm, dan zijn trage transactiesnelheden een van de grootste uitdagingen.

Bitcoin cash is ontwikkeld met aangepaste code van het Bitcoin-project, die grotere blokgroottes mogelijk maakte, wat snellere transactietijden en betere schaalbaarheid bevordert.

Hoewel Bitcoin Cash nog niet zo algemeen geaccepteerd of bekend is als Bitcoin, is het nog steeds een veelbelovend alternatief voor Bitcoin met een enthousiaste aanhang op de markt.

6. Litecoin (LTC)

Litecoin, nu geaccepteerd als betaalmiddel bij Overstock.com, kan ook een mooie toekomst hebben. Langetermijnbeleggers in LTC zijn beloond met tot 20x rendement, hoewel een piek eind december 2017 de prijs van LTC naar meer dan $ 350 stuurde.

Litecoin wordt nu verhandeld rond $84 USD, en hoewel het tekenen van consolidatie vertoont, blijft het actief verhandeld en is het consequent een van de top 10 cryptocurrencies gemeten naar marktkapitalisatie. Litecoin heeft een snellere transactietijd dan Bitcoin, grotendeels toegeschreven aan het gebruik van een ander type algoritme om transacties aan de blockchain toe te voegen. Een hogere transactiesnelheid verbetert ook de schaalbaarheid.

7. Chainlink (LINK)

Chainlink (LINK) is een Ethereum-token dat het gedecentraliseerde orakelnetwerk Chainlink aandrijft. Met dit netwerk kunnen slimme contracten op Ethereum veilig verbinding maken met externe gegevensbronnen, API’s en betalingssystemen.

Chainlink kwam in 2014 op de markt onder de naam SmartContract.com. Kort na de lancering veranderde de naam in Chainlink om de kernmarkt beter te vertegenwoordigen.

Chainlink zette in 2019 een strategisch partnerschap op met Google. De overeenkomst verzekerde Chainlink’s protocol binnen de Google smart contract strategie. Deze zet werd gezien als een belangrijke overwinning door beleggers, omdat het gebruikers in staat stelt om verbinding te maken met Google’s 2 meest populaire clouddiensten.

Laatste gedachten over de beste cryptocurrencies

Cryptocurrencies zijn nog steeds in hun vormende jaren. Als u nieuw bent met cryptocurrencies, bent u misschien beter gediend door alleen risicokapitaal te investeren en door een portefeuille op te bouwen van op grote schaal verhandelde cryptocurrencies. Initial coin offerings kunnen verleidelijk zijn, vooral met de parabolische stijgingen die vaak voorkomen bij ICO’s. Bijna net zo gebruikelijk is een steile val na de ICO.

Meer gevestigde valuta’s helpen om een deel van de volatiliteit te voorkomen en bieden een betere liquiditeit dan pas geslagen cryptocurrencies. Het is belangrijk om te leren waar een cryptocurrency kan worden verhandeld en hoe groot de markt is voor die cryptocurrency.

Veel vroege beleggers hebben zichzelf gevonden zonder een levensvatbare manier om uit de positie te stappen. Als cryptocurrencies hier zijn om te blijven, zullen er waarschijnlijk enkele zeer goede kansen bestaan onder de meest verhandelde valuta’s, terwijl ook het risico als gevolg van verlaten projecten of gebrek aan liquiditeit wordt geminimaliseerd.

Vaak gestelde vragen

V: Hoe kan ik leren handelen in cryptocurrency?

Om direct te handelen in cryptocurrency in tegenstelling tot het investeren in een fonds, heb je 2 keuzes: gebruik een exchange of gebruik een forex broker. Met een exchange koopt en verkoopt u bitcoins of altcoins direct.

Met een forex broker koopt u een CFD (Contract for Difference). Zoals de naam al doet vermoeden, geeft een CFD u geen eigendom van het digitale activum, de cryptocurrency. Om deze reden, en voor de overdraagbaarheid, geven veel cryptocurrencyhandelaren de voorkeur aan exchanges – en gebruiken soms meer dan 1 exchange.

Bekijk Benzinga’s gids over Hoe Cryptocurrency te verhandelen voor meer informatie.

V: Hoe kan ik een betrouwbare cryptocurrency makelaar vinden?

Ga aan de slag met onze lijst van de Beste Cryptocurrency Brokers. En houd in gedachten omdat verschillende brokers verschillende sterke punten hebben, is het belangrijk om erachter te komen wat voor soort broker het beste past bij uw cryptocurrency interesses.

Sommige brokers bieden een sociaal handelsplatform dat u kunt gebruiken om de transacties van andere cryptocurrency-handelaren te kopiëren in uw eigen account, terwijl cryptocurrency-beurzen de mogelijkheid kunnen bieden om transacties te doen in een bredere selectie van altcoins. Het kiezen van de beste crypto broker hangt grotendeels af van het aanpakken van uw behoeften.

Probeer Gemini

Gemini bouwt cryptoproducten om u te helpen bij het kopen, verkopen en opslaan van uw bitcoin en cryptocurrency. U kunt direct bitcoin en crypto’s kopen en toegang krijgen tot alle tools die u nodig heeft om de cryptomarkt te begrijpen en te beginnen met investeren, allemaal via één duidelijke, aantrekkelijke interface. Gemini Crypto Platform biedt uitstekende opties voor accountbeheer. U kunt uw account in een oogopslag beheren, uw rekeningsaldo 24-uurs veranderingen en procentuele veranderingen bekijken. Ga nu aan de slag met Gemini.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media voor de laatste tips