Beste -projecten voor 2023 – onze topkeuzes

Terwijl de crypto community afwacht hoe lang de bearmarkt aanhoudt, is duidelijk dat de crypto-industrie vol potentieel zit. Van DeFi tot GameFi, de ruimte heeft veel toepassingen die de manier waarop dingen werken de komende tien jaar waarschijnlijk zullen veranderen.

Bijvoorbeeld Non-Fungible Tokens (NFT’s), met nieuwe mogelijkheden om geld te verdienen met hun werk in de vorm van digitale verzamelobjecten, kunstwerken, muziek en meer. Ze bieden kopers ook de zekerheid dat ze een echt product kopen, terwijl het eigendom veilig kan worden gevolgd zonder risico op duplicatie of fraude.

Daarom is het van vitaal belang om meer te weten te komen over de beste NFT-projecten om de slimste investeringen te identificeren. Dit zijn de beste keuzes voor ongelooflijke rendementen in 2023.

  1. Metacade (MCADE)
  2. ApeCoin (APE)
  3. Axie Infinity (AXS)
  4. The Sandbox (SAND)
  5. Decentraland (MANA)
  6. EnjinCoin (ENJ)
  7. Quant Network (QNT)

1. Metacade – zeldzame kans op winsten

Metacade is een ambitieus nieuw project dat blockchain technologie gebruikt om de grootste play-to-earn (P2E) virtuele video-arcade in de metaverse te creëren. Het wordt een hub voor gamers om in contact te komen met andere gameliefhebbers, geld te verdienen met het spelen van P2E-titels en bij te dragen aan de Web3-gaming revolutie.

Naast P2E-gaming kunnen gebruikers passief inkomen verwerven via andere methoden, zoals beloningen voor bijdragen aan en interactie met de community (het schrijven van beoordelingen of deelname aan live chats).

Het project wordt mogelijk gemaakt door het utility- en governance-token, MCADE, dat op het hele platform wordt gebruikt. Het token kan ook worden ingezet voor een passief inkomen en tegelijkertijd de community ten goede te komen. Met staking-beloningen uitbetaald in stablecoins om te voorkomen dat het circulerende aanbod toeneemt, worden er stappen ondernomen om de tokenwaarde stabiel te houden.

Het Metagrants programma is een van de hoogtepunten van Metacade.

Game-ontwikkelaars kunnen hun projecten pitchen voor de Metacade community, waarbij MCADE houders stemmen om te bepalen welke projecten financiering ontvangen. Dit geeft MCADE houders controle over de games die worden geïntegreerd en begint in Q3 2023, met de eerste titel die wordt uitgebracht in Q1 2024.

Hoewel Metacade de rol van NFT’s in het project nog expliciet moet onthullen, betekent het streven van het project om de grootste arcade van de metaverse te worden dat er NFT-integraties zullen zijn naarmate het project zich ontwikkelt. Naast het hoge GameFi-potentieel van Metacade, zien veel doorgewinterde investeerders Metacade als een kanshebber voor een van de beste NFT projecten met astronomische opbrengsten.

De presale van Metacade is tot nu toe ongelooflijk succesvol; het bracht $3,2 miljoen op in de eerste 9 weken. Met de MCADE-prijs die in 2023 dramatisch zal stijgen naarmate de acceptatie van het project echt begint te stijgen, is Metacade een verleidelijke investering voor een verhoogde NFT-blootstelling en meer.

>>> Je kunt hier deelnemen aan de Metacade-presale <<<

2. ApeCoin – Nieuwe aanpak in samenwerking met BAYC

ApeCoin is de native cryptocurrency van het Bored Ape Yacht Club (BAYC) ecosysteem, een groeiend netwerk van NFT’s en soortgelijke projecten. APE, gelanceerd in maart 2022, heeft vele toepassingen, waaronder gedecentraliseerd bestuur, en fungeert als een valuta binnen het ecosysteem voor aankopen, gaming en toegang tot exclusieve evenementen.

Het APE-token voedt ook de APE DAO, waarmee APE-houders kunnen stemmen over beslissingen over het protocol binnen het ecosysteem. ApeCoin moedigt andere projecten aan om te integreren, zoals Web3-games of verzamelingen van NFT’s om de acceptatie, bekendheid en netwerkeffecten te stimuleren.

De APE Foundation biedt leiderschap terwijl het project zich in een vroeg stadium bevindt door DAO-processen af te handelen die nog niet helemaal klaar zijn voor online of on-chain. Met het groeiende succes sinds 2021 en de steun van Yuga Labs – die niet alleen BAYC ontwikkelde, maar ook de rechten verwierf op zowel de populaire NFT-collecties van CryptoPunks als Meebits – is ApeCoin een grote naam in de NFT-categorie.

Of ApeCoin een goede investering is, is lastig. Het is nog niet duidelijk of NFT-collecties zoals BAYC hun waarde kunnen behouden, en als ze aanzienlijk dalen, heeft dat waarschijnlijk ook invloed op de prijs van APE. APE kan wel blijven groeien als het de moeilijke uitdaging aangaat om de acceptatie voor zijn platform buiten de vlaggenschip NFT-collecties te vergroten.

3. Axie Infinity – Kan het weer momentum pakken?

Axie Infinity, gecreëerd door Sky Mavis, is een gaming-metaverse die Web3-technologie gebruikt om spelers in staat te stellen om hun digitale huisdieren, Axies, te verzamelen en fokken. Axies zijn zelf NFT’s, waardoor elk huisdier een uniek digitaal bezit is met unieke eigenschappen. De game biedt play-to-earn-mogelijkheden, waardoor gebruikers inkomsten kunnen verdienen met de metaverse.

Axies kunnen worden gekocht op de Axie Infinity Marketplace. Het spel bestaat uit vier functies bestaat: gevechten met andere eigenaren, fokken, land en de Axie Infinity-marktplaats. In de gevechtsmodus gebruiken spelers hun Axies om te strijden in turn-based kaartspellen, waarbij elke kant bestaat uit een groep van drie Axies. Door te fokken kunnen spelers kinderen maken die kunnen worden verkocht of ingezet in de strijd. Het huis van de Axies staat bekend als Lunacia, dat is verdeeld in 90.601 individuele percelen. Elk perceel is een NFT die kan worden uitgebreid met items van de markt.

Het Axie Infinity-token is AXS, voor het belonen van gebruikers voor hun deelname aan het ecosysteem. Een ander belangrijk element van het potentieel voor prijsstijgingen is de voortdurende acceptatie van het platform. Na een sterke run in 2021, is de groei van het project vertraagd en is niet zeker of het genoeg nieuwe gebruikers kan aantrekken om de prijsverhogingen waar houders op hopen te kunnen stimuleren.

4. The Sandbox – Geeft gebruikers eigendom over hun creaties

The Sandbox is een metaverse en gaming-ecosysteem, gebouwd op de Ethereum-blockchain, waarmee gebruikers hun eigen activa in de wereld kunnen creëren, delen en er geld mee kunnen verdienen. Het is gemaakt door Pixowl en neemt het op tegen de traditionele gaming markt waar platforms de content die door gebruikers is gegenereerd bezitten en controleren, door makers volledige eigendom te geven over de inhoud die ze in de game maken.

The Sandbox bestaat uit VoxEdit voor het maken van 3D-objecten (ASSETS) met behulp van het token ERC-1155, The Sandbox Marketplace voor publicatie en verkoop van ASSETS op het InterPlanetary File System (IPFS) en The Sandbox Game Maker voor het maken van 3D-games.

Transacties zijn mogelijk met SAND-tokens en zoals veel andere NFT-projecten kunnen gebruikers inkomsten genereren door NFT’s op de Marketplace te verkopen of games te maken met de Game Maker. Spelers kunnen beloningen verdienen met games van andere gebruikers of hun LAND-percelen kunnen verhuren. The Sandbox plant een grote verandering in gaming, waarbij makers worden beloond voor het genereren van waarde voor de eigenaren van het platform.

5. Decentraland – gedecentraliseerde landpercelen NFT’s

Decentraland is een virtuele wereld gebouwd op Ethereum, eigendom van en beheerd door zijn gebruikers, met drie native tokens: MANA, LAND en Estate. De tokens worden gebruikt voor toegang tot activiteiten zoals het bezoeken van de Crypto Valley Art Gallery om kunst te kopen, handelen in Bartertown met andere gebruikers of leren aan de Decentraland University. MANA dient als de valuta van Decentraland, terwijl LAND en Estate NFT’s zijn die kleine stukjes digitaal land vertegenwoordigen.

Decentraland biedt een unieke metaverse ervaring waarbij gebruikers de waarde die ze creëren in de virtuele wereld kunnen bezitten en deze direct kunnen omzetten in tastbare activa. Door het ontwerp om het project gedecentraliseerd te laten zijn, heeft Decentraland een metaverse gecreëerd met een nieuwe aanpak, die gebruikers in staat stelt om een verscheidenheid aan digitale plaatsen te verkennen die door de community zijn ontwikkeld, van een astrologie centrum tot autoraces, en stelt gebruikers zelfs in staat om digitale huisbazen te worden.

De eigendoms- en bestuursstructuur van Decentraland is gedecentraliseerd via een DAO, waarbij wrapped MANA-, LAND- of Estate-tokens nodig zijn om te stemmen over voorgestelde wijzigingen die in het protocol kunnen worden aangebracht en zo de waarde van het token verhogen.Net als Axie Infinity is het grootste probleem van Decentraland het gebrek aan momentum. Met een piek in 2021, heeft het project de hype die het ooit veroorzaakte nog niet kunnen herstellen, en de prijs van het MANA-token is daardoor gedaald. Als het gebruikers kan terugwinnen en weer interesse kan wekken, kan het er zeker een zijn om naar te kijken.

6. EnjinCoin – NFTs als een dienst

Enjin is een blockchain-platform waarmee gebruikers NFT’s kunnen maken en beheren zonder codering. Enjin biedt vele tools, zoals de Enjin Marketplace, waar meer dan 2 miljard tokens zijn gelanceerd. Daarvan zijn de meeste NFT’s die kunnen worden gebruikt in projecten gericht op virtueel gamen.

Door de tools van Enjin te gebruiken voor het creëren van blockchain-activa zonder codering, kunnen bedrijven nieuwe promotie-opties voor klanten ontgrendelen, terwijl ontwikkelaars toegang hebben tot het implementeren van digitale activa die op de blockchain worden gehost in hun projecten. Enjin biedt een open platform voor iedereen die wil experimenteren met nieuwe technologie, die de deur kan openen naar toekomstige use-cases.

De grote uitdaging voor Enjin lijkt te zijn of het zich al dan niet kan vestigen als dé plek voor NFT-creatie en of ENJ veel verder kan stijgen dan het al is gekomen. Na een grote daling na de hoogtepunten van 2021, is het onduidelijk hoe lang het zal duren om weer omhoog te klimmen.

7. Quant Network – Verborgen juweel voor enterprise NFTs

Naast de bekendere NFT-projecten wordt er niet vaak over Quant Network gesproken, maar de in Londen gevestigde startup boekt vooruitgang. Gericht op zakelijke betalingen en CBDC’s met behulp van hun Overledger-interoperabiliteitsplatform, zijn ze recentelijk de wereld van NFT’s binnengetreden door Overledger Tokenize uit te brengen.

Een optie waar NFT’s een aanzienlijk voordeel kunnen hebben is fractioneel beleggen. Quant Network hoopt acceptatie te krijgen van de grote gevestigde financiële spelers. Als ze daartoe in staat zijn, zou het een enorme markt kunnen ontsluiten die het in overweging houdt voor een van de beste NFT-projecten, maar aangezien het project vrijwel alles geheim houdt, is het een riskante investering in vergelijking met veel andere projecten.

Conclusie: Metacade – Een zeldzaam juweeltje voor slimme NFT-investeerders

Het is duidelijk dat de meeste NFT-projecten die momenteel in de crypto-scene actief zijn, een uitdaging lijken aan te gaan om weer momentum te krijgen, na een moeilijk jaar waarin de verwachtingen over de hele linie werden teruggedraaid. Zonder wat extra hulpprogramma’s die in projecten zijn ingebouwd, lijkt het onwaarschijnlijk dat ze de neerwaartse druk die wordt veroorzaakt door het marktsentiment, kunnen overwinnen.

Platforms die worden aangedreven door utility bieden een veel stevigere basis, en nu Metacade zijn door de community aangestuurde P2E-gaming hub presenteert, naast een divers ecosysteem met mogelijkheden voor NFT-connectiviteit in de toekomst, lijkt de virtuele arcade steeds waarschijnlijker om substantiële winsten te behalen.

Omdat de fasen van de presale van Metacade snel uitverkocht zijn, is het venster voor deze winsten misschien nog maar een korte tijd open. Het project is zeker de moeite van het bekijken waard, vooral nu de aanbiedingen wachten om in de wacht gesleept te worden.

Je kunt hier deelnemen aan de Metacade-presale.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: