Beste tips om je bestanden en foto’s niet kwijt te raken

Niemand zit er natuurlijk te wachten om zijn of haar bestanden en foto’s kwijt te raken. Soms draag je heel wat herinneringen bij je op digitale apparaten als je laptop, tablet of smartphone. Gaat het apparaat stuk, dan kunnen je bestanden zomaar voorgoed kwijt zijn. Daarom is het goed om dit te voorkomen. In dit artikel noemen we een aantal handige tips waarmee je kunt voorkomen dat je je bestanden of foto’s kwijtraakt.

Zorg ervoor dat je back-ups maakt

Een van de betere manieren om te voorkomen dat je bestanden kwijtraakt, is door middel van back-ups. Je kunt bijvoorbeeld je bestanden en foto’s ook op een ander apparaat opslaan. Gebeurt er dan bijvoorbeeld iets met je smartphone, dan heb je belangrijke foto’s ook nog elders opgeslagen. Ook cloud opslag is een goede manier om back-ups te maken. Maak je gebruik van een cloud opslag, dan wordt al je data ook online opgeslagen. Dat zorgt ervoor dat je bestanden en foto’s nooit zomaar kwijtraakt. Als er iets gebeurt met één van je apparaten, kun je altijd nog je bestanden downloaden vanuit de cloud. Het voordeel van een cloud opslag is ook dat je zeer snel een back-up kunt maken. Je kunt dit zelfs automatisch doen.

Zorg ervoor dat je geen virussen krijgt

Om de bestanden op je apparaten veilig te houden, is het belangrijk dat je geen virussen krijgt. Daarom is het belangrijk om goed uit te kijken welke bestanden je downloadt. Soms kun je bepaalde apparaten beter niet gebruiken om bestanden mee te downloaden. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor een computer die je als hostingserver gebruikt. Je wilt zakelijk het liefst van privé scheiden. Maak je gebruik van een betrouwbare webhosting, dan hoef je niet bang te zijn dat je server geïnfecteerd raakt met een virus, aangezien die bij de hostingpartij staat.

Doe een apparaat nooit zomaar weg

Belangrijk is ook om een apparaat nooit zomaar te verkopen of naar een inzamelpunt te brengen. Ga eerst even na of die oude computer of smartphone geen bestanden bevat die je nog wilt bewaren. Overigens is het ook goed om te weten dat niet al je data meteen verloren gaat als je bestanden verwijdert of indien je telefoon stuk is. Iemand die een beetje handig is, zal bepaalde bestanden mogelijk nog terug kunnen halen. Dat is een prettige gedachte als je telefoon of computer beschadigd is, maar minder prettig als je een apparaat wilt verkopen. Er zijn wel manieren om bestanden echt helemaal te verwijderen. Dat is iets waar je je in kunt verdiepen.

Creëer mapjes voor belangrijke bestanden

Nog een tip is om mapjes te creëren voor belangrijke bestanden. Op die manier voorkom je dat je een belangrijk bestand per ongeluk verwijdert of dat je vergeet om een back-up te maken. Mocht je jouw smartphone of laptop een keer wegdoen, dan weet je in ieder geval dat je die bestanden eerst moet overzetten. Het is lastig als je het apparaat wilt vervangen en dan eerst nog al je bestanden moet doorzoeken om te voorkomen dat je een belangrijk bestand verliest.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: