Bitcoin creditcard

Bitcoin is een soort munteenheid die gebruik maakt van digitale tokens die elektronisch van de ene persoon naar de andere verstuurd kunnen worden. Net als dollars kan Bitcoin gebruikt worden voor alledaagse transacties, zolang de persoon of het bedrijf Bitcoin accepteert als betaalmethode.

Als u Bitcoin heeft en het wilt gebruiken voor alledaagse transacties, kunt u een Bitcoin-debetkaart of -kredietkaart overwegen. Op die manier kunt u uw kaart gebruiken en de transactie voltooien met de Bitcoin die u in uw portemonnee heeft. Naarmate de waarde van Bitcoin stijgt, omarmen traditionele betaalnetwerken de technologie en groeit de lijst met Bitcoin-creditcards en -debetkaarten.

Bitcoin-kredietkaarten

Binnenkort te verschijnen Bitcoin-creditcards zullen functioneren als bekende beloningscreditcards, maar in plaats van mijlen of contant geld terug te betalen, bieden deze kaarten bitcoin als beloning voor creditcardaankopen.

BlockFi

BlockFi werkt aan de eerste Bitcoin-creditcard die 1,5% cashback geeft op aankopen die BLockFi vervolgens omzet in Bitcoin. De kaart biedt een inschrijfbonus van $250 in bitcoin nadat kaarthouders in de eerste drie maanden $3.000 op de kaart hebben uitgegeven. Er zal een jaarlijkse vergoeding van $200 zijn.

BlockFi klanten kunnen zich inschrijven op de wachtlijst voor de kaart, die in 2021 beschikbaar zal zijn voor inwoners van de VS in bepaalde staten. U kunt een BlockFi-klant worden door u aan te melden voor een BlockFi Interest Account en uw profiel in te vullen. Zodra u bent goedgekeurd, doet u uw eerste storting en meldt u zich aan voor de wachtlijst voor de Bitcoin Rewards Credit Card.1

Gemini

Een tweede Bitcoin-kaart, de Gemini Credit Card, heeft een wachtlijst voor de release in 2021. Gemini-kaarthouders verdienen tot 3% terug in crypto bij elke aankoop, zonder jaarlijkse kosten. De beloningen kunnen naar de digitale portemonnee van uw keuze worden gestuurd zonder wisselkosten.2

Bitcoin debetkaarten

Hoewel Bitcoin-creditcards nog niet klaar zijn voor consumentengebruik, zijn er wel een handvol Bitcoin-debetkaarten beschikbaar.

  • Coinbase
  • Vouw Kaart
  • Bitpay
  • Geld kaart

Bitpay, een van de eerste Bitcoin-debetkaarten, heeft zijn programma met Visa op 31 december 2020 beëindigd en is nu een samenwerking aangegaan met Mastercard. Als u nog tegoeden hebt op de Visa-versie van de Bitpay-kaart, kunt u contact opnemen met de programmamanager op 855-884-7568 om uw resterende saldo te ontvangen.3

Om een Bitcoin-debetkaart te gebruiken, moet u een Bitcoin-portemonnee openen. Vervolgens verbindt u uw Bitcoin-debetkaart met uw Bitcoin-portemonnee. Daarna kunt u uw debetkaart overal gebruiken waar u een bankpas zou gebruiken. De kaart wordt ondersteund door een groot verwerkingsnetwerk, waardoor aankopen dezelfde fraudebestendigheid hebben als normale creditcardaankopen wanneer de kaart als krediet wordt gebruikt.

Er kunnen kosten verbonden zijn aan Bitcoin-debetkaarten, vergelijkbaar met wat u zou betalen met een prepaidkaart. Met een Bitcoin-debitcard betaalt u bijvoorbeeld opnamekosten, transactiekosten of maandelijkse accountkosten. Aangezien de prijs van Bitcoin fluctueert, kan de hoeveelheid Bitcoin die nodig is om een transactie te voltooien ook fluctueren, zelfs binnen één dag.

Het is belangrijk om bij te houden hoeveel valuta u in uw Bitcoin portemonnee heeft in Bitcoin en in Amerikaanse dollars, zodat u weet of u genoeg heeft om de transactie te voltooien.

Het is een goed idee om een back-up betaalmethode te hebben voor het geval de handelaar de Bitcoin betaalkaart niet accepteert of u niet genoeg geld heeft om uw transactie te voltooien.

Wees altijd voorzichtig als u Bitcoin gebruikt, of dat nu met een creditcard of een bankpas is. Cryptocurrency is een vluchtig bezit en er moet nog veel worden gedaan om het te reguleren en ervoor te zorgen dat het veilig is voor oplichting en fraude.

Een snelle blik op Bitcoin

De prijs van een enkele Bitcoin fluctueert voortdurend, gebaseerd op biedingen op de markt (vergelijkbaar met aandelen, goud en buitenlandse valuta). In januari 2021 bereikte de Bitcoin de grens van $40.000, waarmee de vorige piek van $19.650 in december 2017 werd overschreden.4

Wat Bitcoin uniek maakt, is dat het Bitcoin-netwerk – waar Bitcoin wordt overgedragen – niet wordt gecontroleerd door een persoon of bedrijf, maar eerder door een gedecentraliseerd netwerk van computers. Een record van alle Bitcoin-transacties wordt opgeslagen op de computers van elke persoon die helpt bij het verifiëren van Bitcoin-transacties.

Bitcoin worden opgeslagen in een digitale portemonnee die een unieke ID heeft. Om Bitcoin naar een andere gebruiker te sturen, moet die persoon u een uniek adres sturen dat gegenereerd is door het valutawisselplatform. U kopieert dan het adres naar uw Bitcoin-wisselplatform, voert het bedrag in en drukt op verzenden.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: