Bitcoin nieuws vandaag; de belangrijkste zaken

De Centrale Bank van Rusland werkt nu samen met commerciële banken om betalingen aan digitale activa-uitwisselingen uit te stellen. De maatregel is bedoeld om “emotionele” cryptocurrency-aankopen door “ongekwalificeerde” Russische investeerders te beperken, onthulde een CBR-functionaris. De verhuizing zal waarschijnlijk van invloed zijn op peer-to-peer en over-the-counter handelsplatforms.

Centrale Bank van Rusland sceptisch over investeringen in cryptocurrency

Bank of Russia blijft sceptisch over de verwerving van cryptocurrencies en zal geen ondersteuning bieden voor het vergroten van de toegang tot cryptomarkten voor Russische investeerders, van wie de meesten niet zijn geaccrediteerd, verklaarde vicevoorzitter Sergei Shvetsov van de bank deze week, geciteerd door Prime Business News Agency. Shvetsov herhaalde het “duidelijke standpunt” van de centrale bank dat het enige betaalmiddel in de Russische Federatie de “roebel in al zijn vormen is en niet een soort monetaire surrogaten of vreemde valuta”. De financiële autoriteit bereidt zich voor om tegen het einde van het jaar een prototype van een digitale roebel te lanceren en hoopt dat de CBDC zal helpen het gebruik van cryptocurrencies in Rusland te beteugelen. Hierover kunt u meer lezen bij Bitcoin nieuws.

CBR-beperkingen om de rechten van Russen te schenden, zegt Juridische expert

De opmerkingen van Shvetsov hebben echter andere zorgen overgelegd, die van mensen die betrokken zijn bij de Russische crypto-ruimte. Het gesprek van imposante beperkingen stuurt een extreem negatief signaal en de gevolgen kunnen catastrofaal zijn voor de crypto-markt van het land, Nikita Zuborev, Senior Analyst bij de populaire Exchange Aggregator BestChange.ru. Volgens Andrey Tugarin, beherende partner bij GMT Legal, beperkende bonafide-transacties voor de aankoop van cryptocurrencies illegaal. “De huidige wet” inzake digitale financiële activa “maakt elke burger van de Russische Federatie in staat om digitale valuta te bezitten, die bitcoin is, het kopen of verkopen en het als een investering gebruiken. En dit recht is van toepassing ongeacht of de koper een gekwalificeerde belegger is of niet, “benadrukte Tugarin. Het goede nieuws op dit moment is dat Exmo, een populaire cryptocurrency-uitwisseling in de regio, de afgelopen weken geen daling heeft geregistreerd in het volume van stortingen door Russische gebruikers.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: