Bitcoin shorten

Voor beleggers die denken dat bitcoin op een bepaald moment in de toekomst waarschijnlijk zal crashen, zou het shorten van de munt een goede optie kunnen zijn. Hier zijn enkele manieren waarop u dat kunt gaan doen.

Marge Handel

Een van de gemakkelijkste manieren om bitcoin te shorten is via een platform voor margehandel in cryptocurrency. Veel beurzen en makelaars staan dit type handel toe, waarbij margehandel beleggers de mogelijkheid biedt om geld te “lenen” van een makelaar om een transactie te kunnen doen. Het is belangrijk om te onthouden dat er een hefboomfactor kan zijn, die ofwel uw winsten of uw verliezen kan verhogen. Veel Bitcoin-beurzen staan in dit stadium margehandel toe, met Kraken en Binance als enkele populaire opties.

BELANGRIJKE CONCLUSIES

  • Voor degenen die Bitcoin short willen verkopen om winst te maken als de prijs daalt, zijn er een paar opties beschikbaar.
  • Derivaten zoals opties of futures kunnen u een shortpositie geven, maar ook via margefaciliteiten die beschikbaar zijn op bepaalde cryptobeurzen.
  • De prijs van Bitcoin kan volatiel zijn en zowel plotseling dalen als stijgen. Short verkopen is riskant bij elk activum, maar kan bijzonder gevaarlijk zijn op ongereguleerde cryptomarkten.

Termijnmarkt

Bitcoin heeft, net als andere activa, een futuresmarkt. In een futures-markt gaat een koper akkoord met de aankoop van een waardepapier in een contract, waarin staat wanneer en tegen welke prijs het waardepapier zal worden verkocht. Als u een futurescontract koopt, zult u waarschijnlijk aanvoelen dat de prijs van het effect zal stijgen; dit zorgt ervoor dat u later een goede deal op het effect kunt krijgen. Als u echter een futurescontract verkoopt, suggereert dit een bearish mindset en een voorspelling dat de bitcoin in prijs zal dalen. Volgens The Merkle is “het verkopen van futures-contracten een uitstekende manier om bitcoin te shorten.” Bitcoin futures zijn steeds meer in zwang geraakt bij uw typische brokerage platform en exchanges. Bitcoin futures kunnen worden gekocht of verhandeld op populaire beurzen zoals Kraken of BitMex en kunnen ook worden gevonden bij populaire makelaars zoals eToro en TD Ameritrade.

Handel in binaire opties

Met call- en putopties kunt u ook short gaan in bitcoin. Als u de valuta wilt shorten, voert u een putorder uit, waarschijnlijk met een escrow service. Dit betekent dat u ernaar streeft de munt te kunnen verkopen tegen de prijs van vandaag, zelfs als de prijs later daalt. Binaire opties zijn beschikbaar via een aantal offshore beurzen, maar de kosten (en risico’s) zijn hoog.

Voorspellingsmarkten

Voorspellingsmarkten zijn een andere manier om te overwegen bitcoin te shorten. Ze bestaan nog niet zo lang in de cryptocurrency wereld, maar ze kunnen desalniettemin een aanwinst zijn voor het shorten van valuta’s zoals bitcoin. Deze markten stellen beleggers in staat een gebeurtenis te creëren om een weddenschap te maken op basis van de uitkomst. Je zou dus kunnen voorspellen dat de bitcoin met een bepaalde marge of percentage zal dalen, en als iemand de weddenschap aanneemt, zou je winst maken als het uitkomt. Predictious is een voorbeeld van een voorspellingsmarkt voor bitcoin.

Bitcoin-activa short verkopen

Hoewel dit misschien niet alle beleggers aanspreekt, kunnen degenen die geïnteresseerd zijn in het kopen en verkopen van echte bitcoin de munt direct short-verkopen. Verkoop tokens tegen een prijs waar u zich goed bij voelt, wacht tot de prijs daalt, en koop dan weer tokens. Natuurlijk, als de prijs zich niet aanpast zoals u verwacht, kunt u ook geld verliezen of bitcoin activa verliezen in het proces.

Doe risicovrij mee met $100.000 in virtueel geld

Stel uw handelsvaardigheden op de proef met onze GRATIS Stock Simulator. Concurreer met duizenden Investopedia handelaren en handel uw weg naar de top! Doe transacties in een virtuele omgeving voordat u uw eigen geld riskeert. Oefen handelsstrategieën zodat wanneer u klaar bent om de echte markt te betreden, u de nodige oefening heeft gehad. Probeer onze Stock Simulator vandaag >>

Heb je interesse in andere crypto onderwerpen? Kijk dan eens naar onze artikelen over Crypto wallets en Crypto apps. Of leer meer over staking Crypto en Daytraden met Crypto.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: