Bitcoin waarde

Bitcoin is een gedecentraliseerde financiële technologie die overal ter wereld fiatvaluta’s zou kunnen vervangen. Omdat het zo’n potentieel heeft, kunnen de voorspellingen van de Bitcoin-prijs oplopen tot $1M.

Intro

Bitcoin is de eerste cryptocurrency die ooit is gemaakt, en heeft geleid tot de geboorte van een hele industrie en duizenden altcoins die naar zijn evenbeeld zijn gemaakt.

Bitcoin is niet alleen de eerste in zijn soort, maar het is ook ontworpen om op papier gebaseerde fiatvaluta’s te verstoren en te vervangen om de wereldwijde digitale valuta te worden die door de hele bevolking gebruikt wordt, ongeacht in welk land of welke regio ze wonen.

Omdat Bitcoin zo krachtig is en zoveel potentieel heeft, zouden de verwachte waarde en geschatte groei van Bitcoin astronomisch kunnen zijn. Speculaties van crypto-analisten en industrie-experts suggereren dat de langetermijnwaarde van Bitcoin in de toekomst meer dan 100.000 dollar tot wel een miljoen dollar per BTC zou kunnen bereiken.

Maar wanneer zal Bitcoin dergelijke prijzen bereiken? Deze BTC prijsvoorspellingsgids zal beleggers helpen bij het beantwoorden van vragen als “hoe hoog zal Bitcoin gaan” en “wat zou Bitcoin over 10 jaar waard kunnen zijn.”

Wat is Bitcoin en waarom gaat Bitcoin omhoog?

Bitcoin werd gecreëerd door de mysterieuze Satoshi Nakamoto om het eerste peer-to-peer elektronisch geldsysteem te zijn. Omdat Bitcoin peer-to-peer is, wordt het beschouwd als gedecentraliseerd en is er geen controlerende derde partij nodig – zoals een bank of overheid – om transacties te bevestigen of te controleren.

In plaats daarvan worden Bitcoin-transacties bevestigd door miners die beloond worden met BTC voor elk blok dat geverifieerd is en aan de blockchain is toegevoegd. Deze beloning stimuleert mijnwerkers om transacties te blijven bevestigen en het Bitcoin-netwerk te laten groeien.

Elke vier jaar wordt de blokbeloning van Bitcoin gehalveerd, waardoor mijnwerkers na verloop van tijd steeds minder BTC ontvangen. Dit wordt door de crypto-industrie een halvering genoemd.

Bitcoins voorraad is hard-capped op 21 miljoen BTC en gecombineerd met elke blok halvering, geeft dit Bitcoin een deflatoir aspect en geeft het een asset met een schaarste vergelijkbaar met goud. In feite wordt Bitcoin ook wel digitaal goud genoemd.

Deze unieke eigenschappen zouden Bitcoin niet alleen tot een grenzeloze transactievaluta maken, maar ook tot een opslagplaats van waarde, en zelfs een veilige haven in tijden van economische crisis.

Bitcoin werd ontworpen door Satoshi Nakamoto in de nasleep van de economische crisis van 2008, als een manier om macht en controle terug te leggen in de handen van gebruikers en buiten het bereik van banken en overheden die lange tijd de geldstroom hebben gecontroleerd.

Al deze aspecten samen maken Bitcoin tot een ongelooflijke financiële technologie met de potentie om de wereld te veranderen. Als gevolg daarvan zal de verwachte groei van de Bitcoin naar verwachting aanzienlijk zijn en zijn werkelijke waarde als wereldwijde valuta weerspiegelen.

De geschiedenis van de Bitcoin-prijsactie

De Bitcoin-prijs wordt vandaag verhandeld rond de $35.000, maar gezien de volatiliteit van Bitcoin en zijn neiging om parabolische koersen te volgen, kan de Bitcoin-prijs morgen vanaf hier verdubbelen of met 80% corrigeren.

Bitcoin begon zijn leven vrijwel waardeloos, met een waarde van veel minder dan een penny toen de Bitcoin Core-clientcode in het wild werd vrijgegeven. Jaren later werd de koers meer dan 1.000 dollar en begon het beschouwd te worden als een serieus financieel bezit met langetermijnpotentieel.

In 2017 veroverde het Bitcoin-potentieel de wereld stormenderhand, toen velen rijker werden dan ze ooit hadden durven dromen toen Bitcoin zijn all-time high van $20.000 per BTC-munt bereikte. Mainstream media bracht het ene BTC nieuwsbericht na het andere, waardoor kleine beleggers zich haastten om het actief te kopen.

Maar toen 2018 aanbrak, vond er een grote Bitcoin-trendverandering plaats en begon de prijs te dalen. Door de volatiliteit van Bitcoin daalde de marktprijs met maar liefst 80% tot $3.000, waar hij uiteindelijk de bodem bereikte, waardoor velen zich afvroegen: “Zal Bitcoin ooit nog in waarde stijgen? Anderen wisten dat Bitcoin weer zal stijgen, en openden long posities op de bodem van de bearmarkt.

Aan het begin van 2019 keerde de groei van Bitcoin weer terug, en een krachtige rally bracht de Bitcoin-prijs terug uit de dieptepunten van de bearmarkt, en boven de $10.000 tot $14.000, alvorens terug te vallen naar $6.500.

In 2020 bracht de Black Thursday-crash de Bitcoin tot onder de $4.000. Maar de stimuleringsmaatregelen van de VS en andere landen om de pandemie te bestrijden, zorgden voor een aanzienlijke toename van de geldhoeveelheid, waardoor Bitcoin in de financiële schijnwerpers kwam te staan. In 2020 brak het zijn voormalige all-time high op $20.000.

De cryptocurrency ging in een nieuwe uptrend in 2021 en zette een nieuwe all-time high op $42.000. Met geen echte weerstand boven de cryptocurrency is terug in prijsontdekkingsmodus en sky is the limit.

Experts delen hun mening over de toekomst van Bitcoin

Verschillende experts hebben hun mening gegeven over hun korte- en langetermijnverwachtingen voor de Bitcoin-prijs. Hier zijn enkele van de meest populaire Bitcoin-prijsvoorspellingen van topdeskundigen uit de crypto-industrie.

Max Keiser, financieel analist en presentator van The Keiser Report

Max Keiser, investeerder en presentator van het Keiser Report, verwacht een Bitcoin van $100.000 op de korte termijn, maar $400.000 op de lange termijn.

Keiser is een van de meest uitgesproken stieren van Bitcoin en riep al op tot $100.000 sinds de waarde verhandeld werd tegen slechts $1. Zijn nieuwe doel van $100.000 is echter voor eind 2020, terwijl $400.000 een langetermijndoel is vanwege het coronavirus en een vergelijking met goud.

“Ik verhoog officieel mijn doel voor Bitcoin – en ik deed deze voorspelling voor het eerst toen het $1 was, ik zei dat dit naar $100.000 kon gaan – ik verhoog mijn officiële doel voor de eerste keer in acht jaar, ik verhoog het naar $400.000,” zei Keiser.

Robert Kiyosaki, Ondernemer, Investeerder en Best-Selling Auteur

Robert Kiyosaki, New York Times bestseller auteur van het boek Rich Dad, Poor Dad heeft zijn volgers aangeraden goud en Bitcoin te kopen. Hij verwacht dat goud de komende drie jaar de $3.000 per ounce zal bereiken en Bitcoin de $75.000.

Stock-to-Flow-model van Plan B gebaseerd op schaarste

Het populaire Stock-to-Flow-model van Bitcoin-expert Plan B maakt gebruik van de digitale schaarste van het activum om de prijswaardering in de toekomst in te schatten. Het model laat zien dat Bitcoin in de volgende piekcyclus, die in de komende paar jaar zou moeten plaatsvinden, een hoogtepunt van $ 288.000 zal bereiken.

Adam Back, Bitcoin-ontwikkelaar en CEO bij Blockstream

Bitcoin-ontwikkelaar en vroege pionier op het gebied van elektronisch geld Adam Back zegt dat Bitcoin in de komende jaren een hoogte van $300.000 zou moeten bereiken.

“[Bitcoin] heeft misschien geen extra institutionele adoptie nodig [om $300.000 te bereiken] omdat de huidige omgeving ervoor zorgt dat meer individuen nadenken over hedging [en] waardebehoud wanneer er veel geld wordt bijgedrukt in de wereld,” vertelde Back aan Bloomberg.

Terugblik: Bitcoin-prijsvoorspellingen uit het verleden die het bij het rechte eind hadden

BTC prijsvoorspellingen zijn niet gemakkelijk, maar verschillende vooraanstaande experts in de industrie zijn er door de jaren heen in geslaagd om de juiste voorspellingen te doen.

Daniel Masters, analist bij Global Advisors

Daniel Masters voorspelde dat de Bitcoin-prijs in 2017 zou uitbreken en een hoogte van $4.400 zou bereiken. Bitcoin bereikte inderdaad die prijs in 2017, maar knalde er dwars doorheen en bleef doorgaan naar $20.000.

Vinny Lingham, Zuid-Afrikaans internetondernemer en CEO van Civic

In 2016 deed Vinny Lingham een gewaagde oproep dat Bitcoin in 2017 tussen de $2.000 en $3.000 zou bereiken, een conservatievere oproep dan Masters. Net als Masters werd de voorspelling onderuitgehaald door de explosieve rally van Bitcoin.

Peter Brandt, Legendarische Grondstoffenhandelaar

In een van de zeldzame negatieve prijsvoorspellingen die uitkwam, riep Peter Brandt dat Bitcoin meer dan 80% zou dalen na een breuk van zijn parabolische geavanceerde in het begin van 2018. Tegen het einde van het jaar werd dat doel bereikt en daalde Bitcoin tot $3.200.

Tim Draper, miljardair durfkapitalist

Tim Draper heeft een talent voor het spotten van het volgende grote ding, en hij is zwaar geïnvesteerd in crypto. De miljardair durfkapitalist riep in 2014 al dat Bitcoin in 2018 de $10.000 zou bereiken. De visionair had weer eens gelijk, en het jaar daarvoor verdubbelde de asset die prognose.

Bloomberg Research 2020 Bitcoin-rapport

Bloomberg Research heeft onlangs een nieuw rapport uitgebracht over de toekomst van Bitcoin als investering. De grote mediahub en financiële terminal zegt dat Bitcoin tegen het einde van 2020 $12.000 en $20.000 zou moeten bereiken. Beide voorspellingen waren accuraat.

Bitcoin-voorspelling gebaseerd op technische analyse

Gebaseerd op de voorspellingen van experts uit de industrie en investeerders met een grote naam, is het gemakkelijk te zien dat de groei van Bitcoin enorm zou kunnen zijn gezien de huidige prijzen in de buurt van $35.000. Hoe en wanneer de Bitcoin-prijs zulke hoge voorspellingen zal bereiken, is echter onduidelijk. Crypto-analisten voeren vaak technische analyses uit om prijsbewegingen te voorspellen en wanneer deze kunnen plaatsvinden. We hebben een aantal van de beste technische analyses van de beste analisten uit de industrie verzameld om verder te helpen begrijpen hoe hoog Bitcoin kan gaan.

Bitcoin Prijs Voorspelling | Zal Bitcoin Weer Stijgen? – nl 09 0520 1

Voorspelling Bitcoin-prijs 2021

Nu Bitcoin in 2020 al een nieuwe all-time high heeft gezet en daar in 2021 ruim boven zit, is het duidelijk dat we een herhaling van het bubbelgedrag van Bitcoin zien. De cryptocurrency is aan het uitbreken in een nieuwe bull run en is parabolisch gegaan.

Volgens de laatste cyclus ligt Bitcoin iets voor op schema, wat aangeeft dat er enkele correctiepatronen in het verschiet liggen. Maar het kortetermijntraject voor het komende jaar is stijgend. De prijzen zouden dit jaar $100.000 tot $325.000 kunnen bereiken.

Bitcoin Prijs Voorspelling | Zal Bitcoin Weer Stijgen? – Screen Shot 2021 02 01 om 3.24.47 PM

Voorspelling Bitcoin-prijs 2022 – 2023

Helaas, net als wat er gebeurde na het barsten van de bubbel in 2017, komt er direct daarna een berenmarkt. Volgens een vergelijkbaar traject als de vorige cyclus zou Bitcoin een top bereiken van rond de 325.000 dollar en vervolgens kunnen dalen tot waar de asset zich nu consolideert rond de 35.000 dollar.

Voorspelling Bitcoin-prijs 2024 – 2025

En net zoals er een nieuwe bullmarkt begon en het bubbelpatroon weer begon direct na elke hardgekozen halvering, is er weer een aanstaande tegen het einde van 2024 en in 2025. 2025 zou goed moeten passen bij de huidige prijsactie, aangezien de halvering ongeveer elke vier jaar plaatsvindt, waardoor Bitcoin een unieke vierjarige marktcyclus heeft.

Conclusie: BTC Prijsvoorspelling en lange-termijn prijsvoorspellingen

Gezien alle enorme prijsvoorspellingen en voorspellingen van experts in de industrie die suggereren dat Bitcoin op een dag alle valuta over de hele wereld zal vervangen, is het makkelijk te zien waarom zo velen bullish zijn over Bitcoin, en waarom Bitcoin-prijsvoorspellingen zulke hoge getallen kunnen bereiken, variërend van duizenden tot zelfs meer dan $1 miljoen dollar per BTC.

De revolutionaire technologie heeft een hele industrie op gang gebracht die zich richt op het verstoren van de traditionele financiële wereld, en cryptocurrencies zijn al goed op weg naar wijdverspreide adoptie en regelmatig gebruik door het grote publiek.

Bitcoin wordt tegenwoordig op de meeste plaatsen geaccepteerd, en kan zelfs in supermarkten worden gekocht via Coinstar-machines. Bitcoin heeft al zo’n verre weg afgelegd en werd in 2017 zelfs een mediasensatie dankzij verhalen van vroege investeerders in de crypto asset die rijk werden.

Gezien de prijsvoorspellingen in dit artikel is het echter nooit te laat om te investeren in of te handelen in Bitcoin en te profiteren van de volatiliteit.

De onderstaande voorspellingsgrafiek schetst enkele van de minimale en maximale BTC prijsvoorspellingen aangeboden door technische analisten en experts in de industrie in een gemakkelijk te verteren formaat.

Jaar Hoog Laag

2021 $325,000 $17,000

2022 $275,000 $42,000

2023 $145,000 $63,000

2024-2025+ $1,000,000 $275,000

Gezien de pieken en dalen van de afgelopen jaren en de pieken en dalen die voorspeld worden door analisten en experts in de sector, is het eenvoudig te zien hoe het openen van een short- of longpositie met een 100x hefboom om te handelen in de volatiele prijsschommelingen van Bitcoin zeer winstgevend kan zijn, en zelfs winstgevender dan investeren zelf.

Handelaren kunnen hun voordeel doen met dergelijke tools van handelsplatformen zoals PrimeXBT, en posities openen met een hefboom tot 100x op het BTC/USD paar. BTC wordt ook gekoppeld aan andere altcoins zoals Ethereum, Litecoin, Ripple, en EOS. PrimeXBT biedt ook traditionele activa zoals de meest populaire forex valuta’s, grondstoffen, aandelenindices, en spotcontracten voor goud en zilver.

Nu Bitcoin op het punt staat een nieuwe bull-run te maken, is de kans om winst te maken nog nooit zo groot geweest. En met een Bitcoin-prijs die naar verwachting $100.000 tot wel $1 miljoen per BTC zal bereiken, is het nooit te laat om te beginnen met handelen in Bitcoin.

Disclaimer: De verstrekte informatie vormt op geen enkele wijze een verzoek of aansporing om cryptocurrencies, derivaten, valutaproducten, CFD’s, effecten en soortgelijke producten te kopen of te verkopen. Commentaar en analyse weerspiegelen de standpunten van verschillende externe en interne analisten op een bepaald moment en kunnen op elk moment worden gewijzigd. Bovendien kunnen ze geen verbintenis of garantie vormen van de kant van PrimeXBT. De ontvanger erkent en gaat ermee akkoord dat elke investering in een financieel instrument van nature willekeurig van aard is en daarom een dergelijke investering een risicovolle investering is waarvoor de ontvanger als enige verantwoordelijk is. Er wordt gespecificeerd dat de prestaties van een financieel product in het verleden op geen enkele wijze vooruitlopen op hun toekomstige prestaties. De valutamarkt en derivaten zoals CFD’s (Contracts for Difference), niet leverbare Bitcoin-afwikkelingsproducten en kortlopende Bitcoin-afwikkelingscontracten brengen een hoge mate van risico met zich mee. Ze vereisen een goed niveau van financiële kennis en ervaring. PrimeXBT raadt aan een financiële professional te raadplegen die een perfecte kennis heeft van de financiële en patrimoniale situatie van de ontvanger van dit bericht en die in staat is om na te gaan of de vermelde financiële producten aangepast zijn aan de genoemde situatie en de nagestreefde financiële doelstellingen.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: